Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Pragma: Νέο album από την Sissi Rada

Pragma: Νέο album από την Sissi Rada

Η Sissi Rada κυκλοφορεί το πρώτο της album, με τίτλο “Pragma”, το Νοέμβριο του 2016 από την Inner Ear.


Η δημιουργία του album διήρκησε 2 χρόνια και αποτελεί την απάντηση στο self released split EP “Personae”, που κυκλοφόρησε το 2013. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Βερολίνο και στην Αθήνα με το μόνιμο συνεργάτη της και παραγωγό, Max Trieder. Ως guest μουσικοί συμμετέχουν καλλιτέχνες , που συνέβαλαν με πολλούς τρόπους στην ταυτότητα της Sissi Rada, όπως οι Camerata Athens Quartet, ο Sergiu Nastaza (σόλο βιολί), ο Niklas Lutterbach (soundscape) και οι Florian Bitzer, Sebastian Meyer και Constanze Trieder (πνευστά).
Ο θεματικός αυτός δίσκος είναι μία προσπάθεια να τονιστεί η ευαισθησία των πραγμάτων που μας περιβάλλουν. Πραγματεύεται την οικουμενική λέξη “πράγμα” και τις διάφορες χρήσεις της και περιεργάζεται τον ψυχικό δεσμό του μοντέρνου ανθρώπου με τα σύμβολα, τους συμβολισμούς και την αναφορικότητα. Η διγλωσσία των στίχων υπογραμμίζει την πολυπολιτισμική κουλτούρα της εποχής και οι κοινές λέξεις τη μονογενή μας ρίζα. Μουσικά, δύσκολα περιγράφει κανείς τον ήχο της Sissi Rada καθώς ποπ, ηλεκτρονικά και κλασικά στοιχεία αναμειγνύονται με μοναδικό τρόπο για να δώσουν ένα εξίσου μοναδικό genre.

 

Κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και digital album.

Σχετικές ειδήσεις
 «Σύρματα»: Το νέο album των KollektivA
28.12.2016 11:46
Κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο album των KollektivA, «Σύρματα», με οκτώ τραγούδια που φιλοδοξούν να ταρακουνήσουν τα δεδομένα του σύγχρονου ελληνικού rock ήχου.
Η Sissi Rada live με νέο album στο Six Dogs
08.12.2016 17:21
H Sissi Rada έρχεται στο Six Dogs με χριστουγεννιάτικη διάθεση, παρέα με τετραμελή μπάντα για να παρουσιάσει τον πρώτο της δίσκο “Pragma“, με special guest τον Φοίβο Δεληβοριά.
This house is not for sale: Το νέο album των Bon Jovi
01.12.2016 15:43
Η βραβευμένη με Grammy μπάντα, Bon Jovi κυκλοφορεί το This House Is Not for Sale, που αποτελεί το δέκατο τέταρτο studio album τους.
Blakk Metall: Το πρώτο album των Gioumourtzina
19.08.2016 10:10
Το πρώτο album με τίτλο “Blakk Metall” των Gioumourtzina κυκλοφορεί σε βινύλιο+cd και digital album από την Inner Ear.
 Daphne and the Fuzz από την Inner Ear
17.08.2016 12:47
Από την Inner Ear κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και digital album το πρώτο album των Daphne and the Fuzz με τίτλο το όνομά τους.