O Theodore συνεχίζει την περιοδεία του αυτόν τον χειμώνα με συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας, παρουσιάζοντας κομμάτια από τα δύο προσωπικά του άλμπουμ, το 7 και το It Is But It’s Not.

Μαζί με την πενταμελή μπάντα του, ανάμεσά τους και η Melentini, καθώς και μια ομάδα που επιμελείται σταθερά τον ήχο και τα φώτα σε κάθε live του, ο Theodore επιχειρεί μέσα από τις παραστάσεις του να παρασύρει το κοινό σε μια διαφορετική εμπειρία, άκρως ατμοσφαιρική.

Οι επόμενοι σταθμοί της χειμερινής του περιοδείας θα τον βρουν στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου, στο six d.o.g.s στην Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου, στο Fix Factory στην Θεσσαλονίκη στις 13 Ιανουαρίου, στον Συνδετήρα στην Πάτρα στις 19 Ιανουαρίου, στο Lab Art στον Βόλο στις 20 Ιανουαρίου, στην Iβρέα (Τορίνο) στις 28 Ιανουαρίου και στο Αμβούργο στις 2 Φεβρουαρίου. Έχουν προηγηθεί οι εμφανίσεις του στο Παρίσι (όπου θα επιστρέψει για 2η φορά), σε 3 πόλεις της Γερμανίας και στη Σύρο.

Ο 24χρονος Theodore είναι ένας συνθέτης, performer και πολυοργανίστας με αξιοσημείωτη πορεία. Οι επιρροές του, από τους Pink Floyd και Radiohead σε συνδυασμό́ με τις σπουδές του στο πιάνο και την παραδοσιακή́ ελληνική́ μουσική́, του δίνουν μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους Έλληνες σύγχρονους δημιουργούς. Σε μια ευρεία γκάμα ατμοσφαιρικής, ψυχεδελικής και ambient υπόστασης, ο ταλαντούχος αυτός μουσικός δίνει μια ιδιάζουσα, δική του ηλεκτρονική post-rock τεχνοτροπία και αντίληψη στη σύνθεση και υλοποίηση της μουσικής του, αφήνοντας ανοιχτές τις πόρτες στον κλασικό ρομαντισμό.

Τα media στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τον περιγράφουν ως ένα ανερχόμενο αστέρι και ένα σπάνιο ταλέντο.  Τον Σεπτέμβριο το ΒΒC6 και συγκεκριμένα η Lauren Laverne έπαιξε 2 τραγούδια από το δεύτερο άλμπουμ του δηλώνοντας ότι είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορούμε να ακούσουμε αυτή την στιγμή!

Οι live εμφανίσεις του είναι επιλεκτικές και τόσο ξεχωριστές όσο και οι συνθέσεις του. Τον είδαμε το καλοκαίρι ως opening act στο live των Sigur Ros στην Αθήνα (13/6 @ Release Athens Festival). Σημειωτέον ότι ότι το δεύτερο άλμπουμ του έχει την υπογραφή του Ken Thomas, του παραγωγού των Sigur Ros και του Yann Tiersen. Στις δυνατές στιγμές του καταγράφονται επίσης, μία παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο στους Στύλους του Ολυμπίου Διός (2015) όπου έντυσε μουσικά την ταινία του Buster KeatonThe Cameraman’ παίζοντας ζωντανά, μία επιτυχημένη προσωπική συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής (2014), η περσινή εμφάνιση στο Fuzz με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του καθώς και live gigs στο six d.o.g.s στην Αθήνα και σε clubs & φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις στην Ευρώπη.

Πρόγραμμα συναυλιών


30.11.16France, Paris @ Espace B

10.12.16Αθήνα @ six d.o.g.s

13.01.17Θεσ/κη @ Fix factory

19.01.17Πάτρα @ Συνδετήρας

20.01.17Βόλος @ Lab Art

28.01.17Italy, Ιvrea @ Silence!

02.02.17Hamburg @ Kaiserkeller


Παίζουν οι μουσικοί

Φωνή, Πιάνο, synthesizer, glockenspiel και kaoss pad: Theodore

Ηλεκτρική κιθάρα: Βασίλης Ντοκάκης, Alessandro Giovanetto

Μπάσο: Νικόλας Παπαχρονόπουλος

Φωνή, synthesizer, glockenspiel, τρομπέτα: Melentini

Ντραμς: Ashley Hallinan

Ηχολήπτης: Βαγγέλης Μόσχος

Βοηθός Ηχολήπτη: Βαγγέλης Χασιώτης

Φώτα: Μελίνα Ζερβάκη

Photo credits: Αλίκη Ευαγγελινού, Ιάσων Αρβανιτάκης, Κασσάνδρα Μπαζοπούλου