Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Petit Plan: Νέοι Ορίζοντες: Ο κινηματογράφος για εφήβους

Petit Plan: Νέοι Ορίζοντες: Ο κινηματογράφος για εφήβους

Η κινηματογραφική δράση “Petit Plan: Νέοι Ορίζοντες” οργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ - Παράρτημα Ελλάδας, και έχει ως σκοπό την προβολή ταινιών σε Λύκεια της Αττικής με θεματικές όπως ο ρατσισμός, η μετανάστευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι επιπτώσεις του φασισμού.

 

Οι προβολές των ταινιών γίνονται με ελεύθερη είσοδο και απευθύνονται αποκλειστικά σε Λύκεια. Οι εκπρόσωποι των Λυκείων (διευθυντές και εκπαιδευτικοί) είναι ευπρόσδεκτοι να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.petitplan.org. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά από κάθε προβολή ακολουθεί μια σύντομη συζήτηση με τους μαθητές για την ταινία και τη θεματική σχέση της με την ελληνική κοινωνία.

 

Τι είναι το Petit Plan;

 

Το Petit Plan έχει ως σκοπό την καλλιτεχνική επιμόρφωση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών Λυκείου μέσω του κινηματογράφου. Στις δράσεις μας επιλέγουμε ταινίες που αντιμετωπίζουν με σεβασμό τις μαθήτριες και τους μαθητές. Για αυτό το λόγο προβάλλονται κινηματογραφικά έργα με διεθνή αναγνώριση, σύγχρονη θεματολογία, φρέσκια ματιά και ουσιαστικό προβληματισμό. Συνεργαζόμαστε με δημόσιους (λ.χ. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου) και ιδιωτικούς φορείς, πανεπιστημιακούς ερευνητές και εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό να διευρύνουμε τους ορίζοντες του μαθητικού κοινού και να το εκθέσουμε κυρίως στον νέο ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Κάθε δράση αποφεύγει τον στείρο διδακτισμό και εστιάζει στους εφήβους και τα προβλήματά τους, με άξονα αναφοράς την ελληνική κοινωνία.

 

Όλες οι ταινίες στις δράσεις του Petit Plan έχουν προβληθεί ή διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ και συνάμα έχουν επιλεχθεί για προβολή σε νέες και νέους 15 ετών και άνω σε όλο τον κόσμο. Κάθε προβολή είναι απολύτως δωρεάν για τα συμμετέχοντα Λύκεια και συνήθως ακολουθείται από μία σύντομη συζήτηση με επιλεγμένους εισηγητές για τη θεματολογία της ταινίας, καθώς και το συσχετισμό της με το κοινωνικό γίγνεσθαι.

 

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα προβολών: www.petitplan.org 

Σχετικές ειδήσεις
Προβολή ντοκιμαντέρ: «Μπλοκ 25, Καρολίνα Ναχμούλη-Γαβριηλίδου – Επιζήσασα στρατοπέδων συγκέντρωσης (1919-2008)»
30.01.2017 09:54
Οι εκδόσεις Γαβριηλίδης σας προσκαλούνε στην προβολή του ντοκιμαντέρ: «BLOCK 25» του Λευτέρη Ξανθόπουλου, από το ομότιτλο βιβλίο των εκδόσεων Γαβριηλίδης, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 στο καφέ Poems ‘n Crimes.
«Έρωτας και Κινηματογράφος»: Σεμινάριο στον Κινητήρα
29.12.2016 17:09
Το σεμινάριο "Έρωτας και Κινηματογράφος" θα παρουσιάζεται για δύο μήνες στον Κινητήρα με εισηγήτρια την Νικολέτα Λεούση.
Pride, του Matthew Warchus στο Σινέ Θησείον
08.06.2016 11:42
Με αφορμή το Athens Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2016, η NEO FILMS με χαρά σας ανακοινώνει ότι ο Κινηματογράφος Θησείον θα προβάλει την ταινία PRIDE για μια μοναδική προβολή αυτή την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στις 23:00.
Ο κινηματογράφος ως καθρέφτης της ταυτότητας: Αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
19.05.2016 14:23
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Art Brut – Outsider Art: Η ετερότητα ως καθρέφτης της ταυτότητας», την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος αφιέρωμα με τίτλο «Ο κινηματογράφος ως καθρέφτης της ταυτότητας».
Μπίλης, νέα προβολή στο Cinemarian
17.05.2016 11:51
Για μία μόνο προβολή, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, η δραματική ταινία μικρού μήκους Μπίλης, στην ανεξάρτητη αίθουσα για ταινίες μικρού μήκους του κινηματογράφου CINEMARIAN.