Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Beauty and hope in the 21st century: συναυλία με τη Μυρτώ Ακρίβου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Beauty and hope in the 21st century: συναυλία με τη Μυρτώ Ακρίβου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 σε μία συναυλία με τη Μυρτώ Ακριβού στο πιάνο , η οποία έχει τίτλο Beauty and hope in the 21st century.


Τρεις εικαστικοί και εννέα συνθέτες από όλο τον κόσμο, ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις για να αναδείξουν, μέσω της τέχνης, καθετί που μπορεί να αποτελεί πηγή ομορφιάς και ελπίδας στις μέρες μας. Ο καρπός αυτής της κοινής προσπάθειας είναι εννέα πρωτότυπες συνθέσεις για σόλο πιάνο, οι οποίες το 2015 κυκλοφόρησαν σε παρτιτούρα και CD από τις εκδόσεις Musica Ferrum.


Πρόγραμμα:

Alquimia | Andrew Sigler
(Austin, Texas, USA, 2014)
Urban Sprawl | Paul Poston
(Arlington, Texas, USA, 2014)
Voice of the People | Carlos Álvarez Torno
(Tres Cantos, Spain, 2014)
The Butterfly Fixer | Nickos Harizanos
(Athens, Greece, 2014)
Prosthesis | Barnaby Hollington
(St Margaret's at Cliffe, Kent, 2014)
Puddle | Jaap Cramer
(Kampen, The Netherlands, 2014)
Beyond Icarus | Scott A. Miller
(Medford, Oregon, USA, 2014)
9-11 after | Christos Papageorgiou
(Drosia, Attika, Greece, 2014)
The Kids are our Future | Nikolas Sideris
(Riffa, Bahrain, 2014)


Μυρτώ Ακριβού


Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στην τάξη της Έλενας Μουζάλα απ’ όπου και πήρε το δίπλωμά της. Συνέχισε της σπουδές της στο London College of Music at Thames Valley University όπου έλαβε το Performer’s Recital Diploma με την Penny Shue Joyce.


Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε συνεργασία με την Όπερα Δωματίου Αθηνών, το Τρίο Olympico, και το Trio da Camera στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Είναι ιδρυτικό μέλος του Eklipsis Vocal Ensemble, πιανίστας της ορχήστρας δωματίου Nuovarte και ντουέττο με τη φλαουτίστα Αμαλία Κουντούρη, έχοντας πραγματοποιήσει μαζί τους πάνω από εκατό συναυλίες ανά την Ελλάδα.


Το 2015 ηχογράφησε το πρώτο της cd με τίτλο “Beauty and Hope in the 21st century” με έργα εννέα σύγχρονων συνθετών από διάφορα μέρη του κόσμου, σε παραγωγή των εκδόσεων Musica Ferrum.

 

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την συνεργασία της με τη διεθνώς αναγνωρισμένη και βραβευμένη χορωδία Rosarte υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα.

Σχετικές ειδήσεις
Transcending Romanticism, συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
09.02.2017 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 στη συναυλία με τίτλο Transcending Romanticism –Υπερβατικός Ρομαντισμός, με την Αμαλία Κουντούρη στο φλάουτο και τη Μυρτώ Ακρίβου στο πιάνο.
Γυναικεία Υπόθεση με τη Ζωή Τηγανούρια στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.02.2017 15:43
Η Ζωή Τηγανούρια θα εμφανιστεί στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, για μία συναυλία για τη γυναίκα.
Red Velvet: μία παθιασμένη συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.10.2016 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε «ένα μουσικό ταξίδι που ξυπνά αισθήσεις και προκαλεί συγκινήσεις…».
Aπό τον F. Chopin στον A. Piazzolla, με τον Σπύρο Μοσχόπουλο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
24.03.2016 16:35
O διακεκριμένος σολίστ του πιάνου και συνθέτης Σπύρος Μοσχόπουλος, έρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, σε μία συναυλία όπου θα συνδυάσει το λυρισμό και την ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη, με το πάθος και το παλμό του tango nuevo.
Σας αρέσει ο Brahms;: συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
04.03.2016 15:24
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί στη συναυλία Σας αρέσει ο Brahms;, στο πλαίσιο του Κύκλου Οι Μεγάλοι Ρομαντικοί.