Για τρίτη φορά η «Ζώγια», στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου 54 στήνει ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΣΙΔΙ και υποδέχεται το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με τη δράση Θεσσαλονίκη – Ανασκαφή 3, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στις 20.00.

Η περιήγηση στις γειτονιές της πόλης συνεχίζεται με «όχημα» αυτή τη φορά μια νέα σειρά κειμένων της νεότερης και της παλαιάς γενιάς λογοτεχνών της Θεσσαλονίκης, όπως: Μανόλης Αναγνωστάκης, Λάζαρος Ανδρέου, Λεωνίδας Ζησιάδης Γιώργος Θέμελης, Τόλης Καζαντζής, Γιώργος Κάτος, Θανάσης Κεραμίδας, Βίκυ Κοσμοπούλου, Εύη Μπίνα, Μανόλης Ξεξάκης, Αθανάσιος Πανέλας, Λάζαρος Παυλίδης κ.ά. Στο αναλόγιο ακούγονται μουσικές και τραγούδια των Δημήτρη Ζμπέκου, Σταύρου Κουγιουμτζή, Μάνου Λοΐζου, Νίκου Παπάζογλου, Σπύρου Περιστέρη Μανώλη Χιώτη.

Τα κείμενα μαζί με τα τραγούδια φωτίζουν τον κόσμο της παλιάς και της σύγχρονης Θεσσαλονίκης. Αναφέρονται στην ιστορία, τους ανθρώπους και τις γειτονιές της. Μαρτυρίες που αναδεικνύουν με χιούμορ και συγκίνηση ένα μέρος από το ανεκτίμητο υλικό της λογοτεχνίας.

Επιλογή κειμένων: Θανάσης Κεραμίδας, Oργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη, Marleen Verschuuren. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Θανάσης Κεραμίδας, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Λευτέρης Λιθαρής, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Αλεξία Σαπρανίδου, Δημήτρης Τσιλινίκος.
Κιθάρα: Χρήστος Μαστρογιαννίδης

Ο «Χειμώνας ’16 στη Ζώγια» περιλαμβάνει εκδηλώσεις για τη μουσική, τη γραφή, τα εικαστικά, το θέατρο και το παιδί και απλώνεται από το Νοέμβριο 2016 έως και τον Ιανουάριο 2017. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο, με μόνη τιμή αυτήν της όποιας παραγγελίας και γίνονται στη Ζώγια.