Η δεύτερη φετινή εκδήλωση της σειρά των επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», που πραγματοποιεί ο Πολυχώρος «The Hub Events», πραγματοποιείται την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, με ελεύθερη είσοδο.

Η έννοια της πληροφορίας έχει διεισδύσει και παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο σε όλες τις πτυχές της καθημερινής μας ζωής, από τις πλέον απλές μας ενασχολήσεις μέχρι τις σημαντικότερες επιστημονικές περιοχές και εφαρμογές.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Αμερικανού μαθηματικού και μηχανικού Claude Shannon και θεμελιωτή της Πληροφορικής, ο κ. Γιάννης Κοντογιάννης, καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και με πολλές διεθνείς διακρίσεις  στον τομέα του, θα μας μιλήσει για «την Επιστήμη της πληροφορίας. Τι κοινό έχουν το DNA, το κουτσομπολιό και το iPhone;». Μεταξύ των άλλων θα παρουσιάσει  πώς μπορούμε να περιγράψουμε την πληροφορία αλλά και να την μετρήσουμε ως φυσικό μέγεθος  καθώς και  τον τρόπο κατά τον οποίο η αυστηρή επιστημονική προσέγγιση μάς βοηθά να κατανοήσουμε τη θεμελιώδη φύση της πληροφορίας και να αναπτύξουμε νέες, εντυπωσιακές εφαρμογές.