Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του εικαστικού / σκηνοθέτη Kahlil Joseph, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, 2016, 20:00-22:00.

Είναι η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη σε Ευρωπαïκή γκαλερί. O καλλιτέχνης θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
 
Ο Kahlil Joseph (1981, ΗΠΑ) είναι βραβευμένος εικαστικός / σκηνοθέτης ταινιών. Έχει συνεργασθεί με μερικούς από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες στον χώρο της μουσικής και της μόδας, όπως Beyonce, Kendrick Lamar, Seu Jorge, Shabazz Palaces, Kenzo & FKA Twigs.
 
Μία από τις πολλές συνεργασίες του με τους Shabazz, στο Black Up, συμπεριελήφθη στην έκθεση Ruffnecks στο ICA και περαιτέρω επιλέχθηκε από τον Kevin Jerome Everson για την προβολή του, Through the Lens of the Blues Aesthetic (Μέσα από τον φακό της Αισθητικής των Μπλουζ), στο Whitney Museum of Art το 2013.
 
Ο Kahlil Joseph δημιουργεί υπέροχα και προκλητικά έργα που μπλέκουν τα όρια της τέχνης καθώς κινούνται ανάμεσα σε μουσικά βίντεο και ταινίες μικρού μήκους. Στα έργα του  υποβόσκει πάντα μία σιωπηλή αστάθεια που απειλεί να εκραγεί. Η κάμερα ταξιδεύει με χάρη καταγράφοντας σκηνές από την καθημερινότητα της Αφροαμερικανικής κοινότητας, με εναλλασόμενες σκηνές έντασης και μαγικού ρεαλισμού. Όπως η επιμελήτρια του MOCA, Helen Molesworth είπε για το έργο του m.A.A.d «Σας ενθαρρύνω να αφήσετε το έργο του να σας κατακλύσει. Το είδα τρεις φορές συνεχόμενες και μόλις τελείωσε ένιωσα πως χρειαζόμουν να κολυμπήσω στην επιφάνεια για να πάρω αέρα.»
 
Στην πρώτη του ατομική έκθεση στη γκαλερί Bernier/Eliades θα παρουσιάσει τρεις ταινίες:
 
Το m.A.A.d. Πρόκειται για μια συνεργασία με τον μουσικό Kendrick Lamar, που εξελίχθηκε από ταινία μικρού μήκους σε οπτικοακουστική εγκατάσταση βίντεο με δύο οθόνες το 2014. Είναι ένα πλούσιο πορτραίτο της συνοικίας του Compton, στην California. Η κάμερα ίπταται μέσα από μία συνοικία που κατοικείται κυρίως από Αφροαμερικανούς και απαθανατίζει καθημερινές σκηνές που κυμαίνονται ανάμεσα στο πραγματικό και το ονειρώδες.

Αυτή η εγκατάσταση εκτέθηκε στο Museum of Contemporary Art του Los Angeles, το 2015, στην έκθεση με τίτλο Double Conscience, που ήταν και η πρώτη μεγάλη ατομική έκθεση του Joseph σε μουσείο.

Το 2016 η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσίασε το έργο στην Art Basel Unlimited.
 
Την μικρού μήκους ταινία Until the Quiet Comes που έτυχε θερμής υποδοχής από τους κριτικούς και βραβεύθηκε με το Grand Jury Prize για Ταινίες Μικρού Μήκους στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Sundance του 2013 και ως Βίντεο της Χρονιάς στα Βραβεία UKMVA το 2013. Την επόμενη χρονιά, η ταινία συμπεριλήφθηκε στην διάσημη έκθεση της Kara Walker, Ruffneck Constructivists, στο Institute of Contemporary Art της Φιλαδέλφειας, ΗΠΑ.
 
Και την ταινία Wildcat, που γύρισε ο βραβευμένος κινηματογραφιστής, Malik Sayeed και καταγράφει τον πραγματικό και πνευματικό κόσμο ενός ροντέο εξ ολοκλήρου Αφροαμερικανών, στην πόλη Grayson, στην πολιτεία της Oklahoma. Το Institute of Contemporary Art στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας συμπεριέλαβε το Wildcat στην Μπιενάλε Εικαστικών Ταινιών του 2014, Avant-Noir, που επιλέγησαν από τον Greg de Cuir.
 
Ο Kahlil Joseph γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σηάτλ και ζει στο Λος Άντζελες. Σπούδασε τηλεοπτική παραγωγή στο Πανεπιστήμιο Loyola Marymount. Μετά τις σπουδές του, μαθήτευσε πλάι σε διακεκριμένους σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές και εικαστικούς, όπως ο Malik Sayeed και ο Arthur Jafa. Εχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις σε μουσεία και σε film festivals μεταξύ των οποίων: 2015 Toronto International Film Festival, World Premiere, Toronto, Canada. Marfa Film Festival, Marfa, Texas. Double Conscience (solo show) Museum of Contemporary Art, MOCA, Los Angeles. Music Video Festival, São Paulo, Brazil. 2014  The Oracle (group show) The Underground Museum in Los Angeles, CA, curated by Noah Davis.
 
Η Γκαλερί BERNIER/ELIADES ιδρύθηκε το 1977 στην Αθήνα και έκτοτε συνεχίζει να δρά δυναμικά στον χώρο της σύγχρονης τέχνης, στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια  λειτουργίας της γκαλερί, ο Jean Bernier  και η Μαρίνα Ηλιάδη, παρουσίασαν στο Ελληνικό κοινό αρκετά και σημαντικά καλλιτεχνικά ρεύματα όπως η Arte Povera, η Εννοιολογική Τέχνη, ο Μινιμαλισμός, η Land Art καθώς και η νέα γενιά Αμερικανών και Ευρωπαίων καλλιτεχνών. Τον Απρίλιο 2016, εγκαινιάστηκε ο νέος χώρος της γκαλερί στις Βρυξέλλες.