Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Το να είσαι κορίτσι - Hayley Long

Το να είσαι κορίτσι - Hayley Long

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Το να είσαι κορίτσι, της συγγραφέα Hayley Long σε εικονογράφηση Gemma Correll και σε μετάφραση Χριστίνας Μανιά.

 

Το να είσαι κορίτσι είναι καταπληκτικό!

Αλλά μερικές φορές είναι εκνευριστικό και σπαστικό και πολύ αλλόκοτο.
Τα καλά νέα για τα κορίτσια είναι πως δεν χρειάζεται να περάσουν ολομόναχα τα δύσκολα κομμάτια της εφηβείας, γιατί αυτό το βιβλίο είναι εδώ για να τα βοηθήσει!

Η Χέιλι Λονγκ, συγγραφέας βιβλίων λογοτεχνίας για έφηβους, δημιούργησε έναν έξυπνο και φιλικό οδηγό για τα κορίτσια που διανύουν την εφηβεία τους και τον γέμισε με αλήθειες, λόγια στήριξης, αποκλειστικές πληροφορίες και ξεκαρδιστικά σκίτσα. Το βιβλίο καλύπτει όλα τα κρίσιμα ζητήματα που ενδιαφέρουν τα κορίτσια, τους μιλάει πολύ ανοιχτά χωρίς λογοκρισία και ταμπού και τους μαθαίνει ακόμα και «άγνωστες» λέξεις που θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον. Όμως το πιο σημαντικό μήνυμα του βιβλίου είναι ότι δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος στο πώς να είσαι κορίτσι και ότι όποια και να είσαι, θα είσαι καταπληκτική!

 

Η Hayley Long (Χέιλι Λονγκ) γεννήθηκε στο Ίπσουιτς. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, όπου πέρασε πολύ καλά και δε ζορίστηκε ιδιαίτερα. Ύστερα, πέρασε κάμποσα χρόνια ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, κάνοντας πολλές διαφορετικές δουλειές, έγινε καθηγήτρια αγγλικών σε σχολείο μέχρι που σταμάτησε για να αφιερωθεί στην συγγραφή βιβλίων. Έχει γράψει 9 μυθιστορήματα για εφήβους και έχει προταθεί 2 φορές για το βραβείο βιβλίου Costa. Ζει στο Νόργουιτς με ένα λαγό που τον λένε Ίρμα και με ένα σύζυγο. 

Σχετικές ειδήσεις
Το κορίτσι στο κάστρο μέσα στο μουσείο - Nikoletta Ceccoli & Bernheimer Kate
06.02.2017 11:48
Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο, Το κορίτσι στο κάστρο μέσα στο μουσείο των Nikoletta Ceccoli & Bernheimer Kate.
Ο Όγκι και εγώ - R.J. Palacio
16.01.2017 13:09
Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ο Όγκι και εγώ, της συγγραφέα R.J. Palacio σε μετάφραση Μαρίζας Ντεκάστρο.
Λύκε, Λύκε, είσαι εδώ; - Βασίλης Κουτσιαρής
23.12.2016 13:08
Από την Ελληνοεκδοτική κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Λύκε, Λύκε, είσαι εδώ; του Βασίλη Κουτσιαρή σε εικονογράφηση Αιμιλίας Κονταίου.
Ένα σπίτι χωρίς καθρέφτες - Mårten Sandén
08.12.2016 11:50
Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ένα σπίτι χωρίς καθρέφτες, του συγγραφέα Mårten Sandén σε μετάφραση Αργυρώς Πιπίνη.
Να είσαι ο εαυτός σου όπως έκανε ο Αμίμ του Stephen Muse
14.07.2016 11:53
Από τις εκδόσεις Εν πλω κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Να είσαι ο εαυτός σου όπως έκανε ο Αμίμ του Stephen Muse σε εικονογράφηση Δήμητρας Ψυχογυιού.