Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Αφιέρωμα στους Pink Floyd από τους The Roleplay στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αφιέρωμα στους Pink Floyd από τους The Roleplay στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με ένα αφιέρωμα στους Pink Floyd από το ελληνικό συγκρότημα The Roleplay ανοίγει το φετινό του πρόγραμμα ο Κύκλος ΓΕΦΥΡΕΣ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που διευθύνεται από τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο.

Έτσι στις 21 Νοεμβρίου οι διαχρονικές μελωδίες όπως το Money, Hey you, Is there anybody out there, Money, Mothe  και πολλές άλλες θα πλημμυρίσουν το Banquet στο Μέγαρο Μουσικής στις 21:00 σε μια συναυλία – αφιέρωμα στους νεώτερους και παλαιότερους θαυμαστές του σπουδαίου και ιστορικού βρετανικού συγκροτήματος.

Ένας οδηγός ταξί, ένας ενδοκρινολόγος, ένας βοηθός φαρμακοποιού , κομμωτές, μια βοηθός κινηματογραφικής παραγωγής και επαγγελματίες μουσικοί αποτελούν τα μέλη των Roleplay ενός άγνωστου  δυναμικού ελληνικού post rock progressive συγκροτήματος.

Δεν είναι όμως η ασυνήθιστη και πρωτότυπη συνύπαρξη διαφορετικών επαγγελμάτων και κοινωνικών ρόλων που χαρακτηρίζει το συγκρότημα. Είναι επίσης η συνύπαρξη διαφορετικών ηλικιών από τους εικοσάρηδες μέχρι τους … ήντα,  επιτυγχάνοντας μια εξαιρετική όσμωση ανάμεσα σε διαφορετικές ηλικίες , επαγγέλματα και ιδιοσυγκρασίες που συνεργάζονται γόνιμα και αρμονικά σε ένα πολύ ζωντανό περιβάλλον .

Το όνομα του γκρουπ προήλθε αρχικά από την ανάγκη ανάδειξης της κοινωνικής και ατομικής υποκρισίας στις διάφορες μορφές και εκφάνσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής αλλά και από την δυνατότητα των μελών του να μπορούν επί σκηνής να αλλάζουν όργανα , θέσεις και ρόλους δεδομένου ότι όλοι οι μουσικοί γνωρίζουν περισσότερα από ένα όργανα.

Όπως σημειώνει ο Διευθυντής του Κύκλου Γέφυρες, ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος «Μια τυχαία συνάντηση, λογική συνέπεια των τόσων επαγγελμάτων των μελών του,  με έφερε κοντά στα… άδυτα του συγκροτήματος. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση όλο αυτό το πολύχρωμο αλισβερίσι επαγγελμάτων, ηλικιών που έσπαγε έτσι απλά με μια κίνηση άχρηστα φράγματα, σιωπηλά χωρίς φωνασκίες, εγωισμούς και οποιαδήποτε στήριξη.

Δούλευαν και δουλεύουν σε ένα μεγάλο τσιμεντένιο υπόγειο ενός επαγγελματικού χώρου , γεμάτοι ζήλο και αφοσίωση, με σύστημα, αξιόλογη τεχνική και ερμηνεία υπηρετώντας  την μουσική με ένα τρόπο και ένα πάθος που ξεπερνούσε την ιδιότητα του απλού «ερασιτέχνη».

Το Μέγαρο Μουσικής ιδιαίτερα μέσα από την σειρά Γέφυρες  δίνει ζωτικό χώρο και χρόνο  σε τέτοιες ομάδες τόσο από την αχανή Αθήνα όσο και από άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Αυτό ακριβώς έγινε και με την συγκεκριμένη συναυλία,  αφιέρωμα στο ιστορικό βρετανικό συγκρότημα των Pink Floyd που οι Roleplay θαυμάζουν και εμπνέονται από αυτούς αλλά και μέσα από άλλες ενότητες των Γεφυρών όπως οι Ανοιχτές Πλατφόρμες και η Γέφυρα με τους Νέους.

Οι Roleplay δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2015 από τον Κωνσταντίνο Τσώνη (keyboards), τον Παναγιώτη Τσώνη (lead vocals - guitar), την Αλέξα Χαντζή (lead vocals), τον Λευτέρη Ψαραδάκο (lead guitar), την Ρουμπίνη Ανδρεάκου (bass - guitar) και τον Γιάννη Χρυσούλη (drums).

Στην συναυλία συμμετέχουν οι Κάλη Μητσέα (πλήκτρα), Γιάννης Λεγάκης (σαξόφωνο), Ναταλία Τσαλλή και Tζένη Καπάδαη στα φωνητικά.

Οι Roleplay μέσα από τις μέχρι σήμερα ζωντανές εμφανίσεις τους παρουσιάζουν τις δικές τους δουλειές και αποτείνουν φόρο τιμής σε ένα μεγάλο συγκρότημα της rock μουσικής είτε κάνοντας covers είτε διασκευάζοντας τραγούδια που έχουν την δική τους ξεχωριστή ιστορία στο χώρο.

Σχετικές ειδήσεις
Λαϊκή παραδοσιακή μουσική από το Ιράν με τους Saba στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.03.2016 10:25
Το βραβευμένο συγκρότημα Σαμπά [Saba] έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο φάσμα οργανικών και φωνητικών συνθέσεων της ιρανικής μουσικής.
Εδώ είναι… του Ρασούλη!: Ένα αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
24.02.2016 17:06
Μετρώντας πέντε χρόνια απουσίας του μεγάλου δημιουργού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 την παράσταση «Εδώ είναι του Ρασούλη», ένα μεγάλο αφιέρωμα με τη συμμετοχή σημαντικών δημιουργών και ερμηνευτών.
Σύγχρονη μουσική χωρίς κώδικες: Ολοήμερο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.02.2016 15:42
Ο Θόδωρος Αντωνίου, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, ο Χρίστος Παπαγεωργίου και ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος προτείνουν στο κοινό το ολοήμερο αφιέρωμα «Σύγχρονη μουσική χωρίς κώδικες», που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2016 (12:30 – 23:00) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και στην Αίθουσα Banquet.
Τα τραγούδια μας: Αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
04.01.2016 10:37
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης») το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, ώρα 8.30 μμ, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία «Τα τραγούδια μας», ένα αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι, τη μουσική κληρονομιά που σημάδεψε τον 20ο και επεκτάθηκε στον 21ο αιώνα, σύμβολο ενός αγώνα αλλά και βιωματική έκφραση πολλών γενεών.
50 χρόνια Γιώργος Κατσαρός: Αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
29.12.2015 14:32
Ένα σπουδαίο, τιμητικό αφιέρωμα στον συνθέτη των μεγάλων επιτυχιών Γιώργο Κατσαρό έρχεται τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.