Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Αφιέρωμα στους Pink Floyd από τους The Roleplay στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αφιέρωμα στους Pink Floyd από τους The Roleplay στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με ένα αφιέρωμα στους Pink Floyd από το ελληνικό συγκρότημα The Roleplay ανοίγει το φετινό του πρόγραμμα ο Κύκλος ΓΕΦΥΡΕΣ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που διευθύνεται από τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο.

Έτσι στις 21 Νοεμβρίου οι διαχρονικές μελωδίες όπως το Money, Hey you, Is there anybody out there, Money, Mothe  και πολλές άλλες θα πλημμυρίσουν το Banquet στο Μέγαρο Μουσικής στις 21:00 σε μια συναυλία – αφιέρωμα στους νεώτερους και παλαιότερους θαυμαστές του σπουδαίου και ιστορικού βρετανικού συγκροτήματος.

Ένας οδηγός ταξί, ένας ενδοκρινολόγος, ένας βοηθός φαρμακοποιού , κομμωτές, μια βοηθός κινηματογραφικής παραγωγής και επαγγελματίες μουσικοί αποτελούν τα μέλη των Roleplay ενός άγνωστου  δυναμικού ελληνικού post rock progressive συγκροτήματος.

Δεν είναι όμως η ασυνήθιστη και πρωτότυπη συνύπαρξη διαφορετικών επαγγελμάτων και κοινωνικών ρόλων που χαρακτηρίζει το συγκρότημα. Είναι επίσης η συνύπαρξη διαφορετικών ηλικιών από τους εικοσάρηδες μέχρι τους … ήντα,  επιτυγχάνοντας μια εξαιρετική όσμωση ανάμεσα σε διαφορετικές ηλικίες , επαγγέλματα και ιδιοσυγκρασίες που συνεργάζονται γόνιμα και αρμονικά σε ένα πολύ ζωντανό περιβάλλον .

Το όνομα του γκρουπ προήλθε αρχικά από την ανάγκη ανάδειξης της κοινωνικής και ατομικής υποκρισίας στις διάφορες μορφές και εκφάνσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής αλλά και από την δυνατότητα των μελών του να μπορούν επί σκηνής να αλλάζουν όργανα , θέσεις και ρόλους δεδομένου ότι όλοι οι μουσικοί γνωρίζουν περισσότερα από ένα όργανα.

Όπως σημειώνει ο Διευθυντής του Κύκλου Γέφυρες, ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος «Μια τυχαία συνάντηση, λογική συνέπεια των τόσων επαγγελμάτων των μελών του,  με έφερε κοντά στα… άδυτα του συγκροτήματος. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση όλο αυτό το πολύχρωμο αλισβερίσι επαγγελμάτων, ηλικιών που έσπαγε έτσι απλά με μια κίνηση άχρηστα φράγματα, σιωπηλά χωρίς φωνασκίες, εγωισμούς και οποιαδήποτε στήριξη.

Δούλευαν και δουλεύουν σε ένα μεγάλο τσιμεντένιο υπόγειο ενός επαγγελματικού χώρου , γεμάτοι ζήλο και αφοσίωση, με σύστημα, αξιόλογη τεχνική και ερμηνεία υπηρετώντας  την μουσική με ένα τρόπο και ένα πάθος που ξεπερνούσε την ιδιότητα του απλού «ερασιτέχνη».

Το Μέγαρο Μουσικής ιδιαίτερα μέσα από την σειρά Γέφυρες  δίνει ζωτικό χώρο και χρόνο  σε τέτοιες ομάδες τόσο από την αχανή Αθήνα όσο και από άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Αυτό ακριβώς έγινε και με την συγκεκριμένη συναυλία,  αφιέρωμα στο ιστορικό βρετανικό συγκρότημα των Pink Floyd που οι Roleplay θαυμάζουν και εμπνέονται από αυτούς αλλά και μέσα από άλλες ενότητες των Γεφυρών όπως οι Ανοιχτές Πλατφόρμες και η Γέφυρα με τους Νέους.

Οι Roleplay δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2015 από τον Κωνσταντίνο Τσώνη (keyboards), τον Παναγιώτη Τσώνη (lead vocals - guitar), την Αλέξα Χαντζή (lead vocals), τον Λευτέρη Ψαραδάκο (lead guitar), την Ρουμπίνη Ανδρεάκου (bass - guitar) και τον Γιάννη Χρυσούλη (drums).

Στην συναυλία συμμετέχουν οι Κάλη Μητσέα (πλήκτρα), Γιάννης Λεγάκης (σαξόφωνο), Ναταλία Τσαλλή και Tζένη Καπάδαη στα φωνητικά.

Οι Roleplay μέσα από τις μέχρι σήμερα ζωντανές εμφανίσεις τους παρουσιάζουν τις δικές τους δουλειές και αποτείνουν φόρο τιμής σε ένα μεγάλο συγκρότημα της rock μουσικής είτε κάνοντας covers είτε διασκευάζοντας τραγούδια που έχουν την δική τους ξεχωριστή ιστορία στο χώρο.

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
24.01.2017 10:30
Μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο έργο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής στην αίθουσα Τριάντη, με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από το θάνατο του.
Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη: Συναυλία - αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
23.01.2017 12:52
Μια ιστορική παράσταση αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου.
Tutto Verdi: Πρωτοχρονιάτικο γκαλά όπερας με την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.12.2016 15:27
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προτείνουν στο κοινό τους, λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, τη λαμπερή, πανηγυρική συναυλία «Tutto Verdi» για την υποδοχή του Νέου Έτους: ένα διττό αφιέρωμα στην αειθαλή μουσική του Τζουζέππε Βέρντι (1813-1901) και στη θρυλική φυσιογνωμία της Μαρίας Κάλλας (1923-1977), από τον θάνατο της οποίας συμπληρώνονται 40 χρόνια, το 2017.
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Λαϊκή παραδοσιακή μουσική από το Ιράν με τους Saba στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.03.2016 10:25
Το βραβευμένο συγκρότημα Σαμπά [Saba] έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο φάσμα οργανικών και φωνητικών συνθέσεων της ιρανικής μουσικής.