Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Οι μικρές κυρίες του Νίκου Καρδώνη: Έκθεση στο Concierge Athens Cafe

Οι μικρές κυρίες του Νίκου Καρδώνη: Έκθεση στο Concierge Athens Cafe

“Μονάχα εσύ ψυχή της κούκλας μόνο για σένα δε γινότανε κανένας να πει που αλήθεια ήσουν” 

Rilke

 

 

Ο Νίκος Καρδώνης είναι ηθοποιός , έχει τιμηθεί με το βραβείο Χορν και είναι βασικό μέλος της ομάδας του Στάθη Λιβαθηνού. Φέτος βρίσκεται στο Εθνικό θέατρο, στην παράστασηΟ ευτυχισμένος πρίγκιπας” ενώ ερμηνεύει τον ρόλο του Άγγελου Σικελιανού στην ταινία “Νίκος Καζαντζάκης” του Γιάννη Σμαραγδή που ετοιμάζεται αυτόν τον καιρό.

 

Ωστόσο, η αγάπη του για τις κούκλες και το θεατρικό κοστούμι που άλλωστε ήταν οι πρώτες του σπουδές, τον οδήγησαν σε μια συλλογή με τίτλο “Μικρές κυρίες”.

 

Κούκλες ξεχασμένες, φθαρμένες από το χρόνο και κακοποιημένες από τη σύγχρονη αισθητική,  αποκτούν στα χέρια του Νίκου Καρδώνη, μια δεύτερη ευκαιρία.

 

Μεταμορφώνονται εξ ολοκλήρου σε δραματικές ηρωίδες από τη λογοτεχνία, τη belle époque, το σύμπαν του Luchino Visconti, την όπερα, τη βικτωριανή εποχή.

 

 

Η Eda Gabler, η Anna Karenina, η κόμισα de Noailles, η Lady Godiva, η Ιζόλδη, η Sarah Bernhardt, η lady Windermere, και πόσες άλλες, “μεγάλες” και “μικρές” κυρίες θα είναι εκεί.

 

Κάθε κούκλα και μια μικρή ιστορία, περιμένει να τη μοιραστεί μαζί σας.

 

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στα εγκαίνια της έκθεσης, ο παλιός φίλος του Νίκου, γνωστός τραγουδοποιός Γιώργης Χριστοδούλου με τη συνοδεία του Χάρη Σταυρακάκη στο ακορντεόν δίνει μια ξεχωριστή νότα εποχής, ενώ η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου θα εμφανιστεί σ’ ένα μικρό act, μ’ ένα ρόλο-έκπληξη!

 

Οι Μικρές κυρίες του Νίκου Καρδώνη σας περιμένουν!

Σχετικές ειδήσεις
Energy Athens 2017: Έκθεση στο Contemporary Space Athens
27.12.2016 17:12
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσουν για 7η συνεχή χρονιά την καλλιτεχνική έκθεση Energy Athens.
Η Πόλη των Βράχων: έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου στη γκαλερί ΑΔ
01.11.2016 17:22
Την Τετάρτη 9 Νοεμβίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου με τίτλο «Η Πόλη των Βράχων» στην γκαλερί ΑΔ.
Touch… αγγίζοντας το βάθος: έκθεση της Σοφίας Καλαντζή στο Boo Art Cafe
12.08.2016 12:48
Το Boo Art Cafe φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας της Σοφίας Καλαντζή, με τίτλο Touch… αγγίζοντας το βάθος, από τις 24 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2016.
Έκθεση της Ελένης Φιλιπποπούλου στο Fotis Art Cafe
10.06.2016 13:29
Το Fotis Art Cafe, μπαίνει στον 11ο χρόνο λειτουργίας του, και συγχρόνως σε ένα καινούργιο κύκλο, με υπεύθυνη την Σοφία Αλιμπέρτη.
Ομαδική έκθεση κολάζ στο Concierge Athens
03.06.2016 14:18
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 εγκαινιάζεται στο Concierge Athens η ομαδική έκθεση κολάζ Ελλήνων καλλιτεχνών με κοινό τους στοιχείο τη σύνθεση εικόνων από εικόνες.