Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Οι μικρές κυρίες του Νίκου Καρδώνη: Έκθεση στο Concierge Athens Cafe

Οι μικρές κυρίες του Νίκου Καρδώνη: Έκθεση στο Concierge Athens Cafe

“Μονάχα εσύ ψυχή της κούκλας μόνο για σένα δε γινότανε κανένας να πει που αλήθεια ήσουν” 

Rilke

 

 

Ο Νίκος Καρδώνης είναι ηθοποιός , έχει τιμηθεί με το βραβείο Χορν και είναι βασικό μέλος της ομάδας του Στάθη Λιβαθηνού. Φέτος βρίσκεται στο Εθνικό θέατρο, στην παράστασηΟ ευτυχισμένος πρίγκιπας” ενώ ερμηνεύει τον ρόλο του Άγγελου Σικελιανού στην ταινία “Νίκος Καζαντζάκης” του Γιάννη Σμαραγδή που ετοιμάζεται αυτόν τον καιρό.

 

Ωστόσο, η αγάπη του για τις κούκλες και το θεατρικό κοστούμι που άλλωστε ήταν οι πρώτες του σπουδές, τον οδήγησαν σε μια συλλογή με τίτλο “Μικρές κυρίες”.

 

Κούκλες ξεχασμένες, φθαρμένες από το χρόνο και κακοποιημένες από τη σύγχρονη αισθητική,  αποκτούν στα χέρια του Νίκου Καρδώνη, μια δεύτερη ευκαιρία.

 

Μεταμορφώνονται εξ ολοκλήρου σε δραματικές ηρωίδες από τη λογοτεχνία, τη belle époque, το σύμπαν του Luchino Visconti, την όπερα, τη βικτωριανή εποχή.

 

 

Η Eda Gabler, η Anna Karenina, η κόμισα de Noailles, η Lady Godiva, η Ιζόλδη, η Sarah Bernhardt, η lady Windermere, και πόσες άλλες, “μεγάλες” και “μικρές” κυρίες θα είναι εκεί.

 

Κάθε κούκλα και μια μικρή ιστορία, περιμένει να τη μοιραστεί μαζί σας.

 

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στα εγκαίνια της έκθεσης, ο παλιός φίλος του Νίκου, γνωστός τραγουδοποιός Γιώργης Χριστοδούλου με τη συνοδεία του Χάρη Σταυρακάκη στο ακορντεόν δίνει μια ξεχωριστή νότα εποχής, ενώ η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου θα εμφανιστεί σ’ ένα μικρό act, μ’ ένα ρόλο-έκπληξη!

 

Οι Μικρές κυρίες του Νίκου Καρδώνη σας περιμένουν!

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση της Ελένης Φιλιπποπούλου στο Fotis Art Cafe
10.06.2016 13:29
Το Fotis Art Cafe, μπαίνει στον 11ο χρόνο λειτουργίας του, και συγχρόνως σε ένα καινούργιο κύκλο, με υπεύθυνη την Σοφία Αλιμπέρτη.
Ομαδική έκθεση κολάζ στο Concierge Athens
03.06.2016 14:18
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 εγκαινιάζεται στο Concierge Athens η ομαδική έκθεση κολάζ Ελλήνων καλλιτεχνών με κοινό τους στοιχείο τη σύνθεση εικόνων από εικόνες.
Jiří Slíva - Café DADA: έκθεση στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου
19.02.2016 15:38
Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου και η Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα παρουσιάζουν την έκθεση χαρακτικής του Τσέχου καλλιτέχνη Jiří Slíva με τίτλο Jiří Slíva - Café DADA. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 3ου Athens Print Fest.
Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Αγγελίδη στη γκαλερί Σκουφά
19.01.2016 12:18
Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Αγγελίδη υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016.
Μικρές Ζωγραφιές: Χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
10.12.2015 14:01
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη φιλοξενεί την καθιερωμένη, Χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση, Μικρές Ζωγραφιές, με έργα συνεργατών. Θα μπορείτε να την επισκεφθείτε από 17 έως 31 Δεκεμβρίου 2015.