Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά «Το Βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο» της πνευμονολόγου Δήμητρας Μπουσίου από την καλλιτεχνική ομάδα «Καρυδότσουφλο», κάθε Κυριακή έως 8 Ιανουαρίου 2017.

Αποτελεί μέρος του προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας το οποίο έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε μαθητές α/βάθμιας και β/ βάθμιας εκπαίδευσης. Μια συμβολική ιστορία με τεχνική μαύρου θεάτρου για τον εθισμό, το κάπνισμα, τις ουσίες, τις παγίδες και τις εξαρτήσεις.

Ο Χάρης είναι ο κάθε έφηβος, το κάθε παιδί, ένα μικρό γεμάτο χάρες καταπράσινο βατραχάκι. Ανήσυχος, τολμηρός, γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες. Δίπλα του οι παγίδες παραμονεύουν. Όσο ο περίγυρος τις μυθοποιεί, τόσο γίνονται επιθυμητές, γοητευτικές και ελκυστικές.. Ο Χάρης θα τολμήσει τη βουτιά στο βάλτο. Σύντομα θα γνωρίσει τι σημαίνει αυτή του η βουτιά.

Οι παραστάσεις παρουσιάζονται στον Πολυχώρο VAULT καθημερινές για σχολεία κατόπιν συνεννόησης και Κυριακές είναι ανοιχτές για το κοινό. 


Συντελεστές:

Κείμενα/ στίχοι: Δήμητρα Μπουσίου

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαραγκός

Μουσική: Χρίστος Σερενές

Φωτισμοί: Νίκος Μαραγκός

Κούκλες/ σκηνικά/ κοστούμια: Στέλιος Ευαγγελόπουλος, Αγγελική Φωστίνη

Σκηνικό πλαίσιο: Μανώλης Περάκης

Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κόνιακ

Παίζουν:

Αφήγηση/ Τραγούδι: Αλεξάνδρα Κόνιακ

Χάρης: Στέλιος Ευαγγελόπουλος

Αγλαϊα, Πάπια, Βαλτόσαυρα, Λουκάς: Αγγελική Φωστίνη