Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Φιλοσοφία στη Σκηνή πάει Θεσσαλονίκη!

Η Φιλοσοφία στη Σκηνή πάει Θεσσαλονίκη!
Την εξαιρετικά πρωτότυπη και ευχάριστη μετάδοση γνώσης μέσω της θεατρικής σκηνής, από τον Καθηγητή φιλοσοφίας Θεοδόση Πελεγρίνη, που αγαπήθηκε από το κοινό του Μεγάρου Μουσικής, τώρα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και οι Θεσσαλονικείς.

Ύστερα από την πρωτοφανή ανταπόκριση του κοινού στις παραστάσεις που δόθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (στα πλαίσια του Megaron Plus), η παράσταση θα παρουσιαστεί για 4 ακόμη ημέρες στο αίθριο του Bacaro.

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας ενσαρκώνει έναν διάσημο φιλόσοφο. Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης στο πλαίσιο της επιτυχημένης θεατρικής σειράς Η Φιλοσοφία στη Σκηνή μας ξεναγεί στον κόσμο του μεγάλου Γερμανού διανοητή Νίτσε : οι ιδέες του Νίτσε για τη Ζωή, την Αλήθεια, τη Δύναμη και το Θεό ζωντανεύουν πάνω στη θεατρική σκηνή . Συγγράφει και παρουσιάζει ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο στο οποίο ενσαρκώνει τον -προσφιλή στο Ελληνικό κοινό- φιλόσοφο, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κώστα, πλαισιωμένος από επαγγελματίες ηθοποιούς.

Παίζουν: Μ. Ιορδάνου, Ι. Καλογρίδη, Θ. Πελεγρίνης, Μ. Σαουσοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Κασσάνδρα: Μία πρωτότυπη θεατρική ανάγνωση για δύο φωνές στο Booze
10.11.2016 12:19
Το Booze μας προσκαλεί στην παράσταση Κασσάνδρα, μία πρωτότυπη θεατρική ανάγνωση για δύο φωνές, βασισμένη σε διασκευή του ομώνυμου διηγήματος - στην γερμανική γλώσσα –, με αφορμή την πέμπτη επέτειο από το θάνατο της Κρίστα Βολφ (1 Δεκεμβρίου 2011).
Ιππής, του Αριστοφάνη από την Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας στα Αισχύλεια 2016
26.08.2016 15:50
Η Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας παρουσιάζει τους ΙΠΠΗΣ του Αριστοφάνη, που θα παρουσιαστούν στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας στις 18 Σεπτεμβρίου 2016.
Μετάξι: Ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ για την μεταξοβιομηχανία «Χρυσαλίς» Γουμένισσας
04.08.2016 17:14
Η καλλιτεχνική ομάδα «Δρώσα Τέχνη» σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα «Ο Θίασος των Ονείρων» παρουσιάζουν το «Μετάξι», ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ για την μεταξοβιομηχανία «Χρυσαλίς» Γουμένισσας, την Κυριακή 7, Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 στις 9.15 μ.μ, στην εσωτερική αυλή του Μεταξουργείου «Χρυσαλίς» στη Γουμένισσα.
Θάρρος και αλήθεια, μια πρωτότυπη διαδραστική παράσταση στο Τρένο στο Ρουφ
08.06.2016 14:38
Από την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 και για τέσσερις μόνο παραστάσεις, στην καινούργια υπαίθρια θεατρική σκηνή της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ παίζουμε «Θάρρος και αλήθεια».
Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2016: Οι υποψηφιότητες
02.03.2016 13:09
Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.