Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Εικαστικό αφιέρωμα στον Σαίξπηρ στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Εικαστικό αφιέρωμα στον Σαίξπηρ στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

...“in black ink my love may still shine bright...”

Με αυτόν τον θαυμάσιο σκοτεινό στίχο από τα σονέτα του William Shakespeare ως τίτλο και τα εικονοποιημένα θραύσματα της περιπέτειας της αγάπης ως αφετηρία και περιεχόμενο, ένα μικρό επετειακό εικαστικό αφιέρωμα που πραγματοποιείται σε συνομιλία με το θεατρικό αφιέρωμα στα 400 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής , θα υποδέχεται τους θεατές από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και ως τα τέλη Ιανουαρίου στο φουαγιέ του Θεάτρου.

Εγκαταστάσεις στον χώρο και μικρά γλυπτά ή ζωγραφικά έργα, φωτογραφικά αποτυπώματα και κεντημένες λέξεις, συνυπάρχουν στο φουαγιέ του θεάτρου, σε μια απόπειρα ιχνογράφησης της Αγάπης «που δεν είναι αγάπη όταν αλλάζει ή λυγίζει», της Αγάπης που ατενίζει τις καταιγίδες χωρίς να κλονίζεται, μόνο λάμποντας σαν φωτεινό αστέρι σε έναν μακρυνό Γαλαξία.   

Στην έκθεση συμμετέχουν με παλαιότερα και νέα έργα τους οι:
 
Άγγελος Αντωνόπουλος, Μάριος Βουτσινάς , Μαίρη Γαλάνη Κρητικού, Γεωργία Δαμοπούλου, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Λένα Ζευγαρίδου, Βούλα Καραμπατζάκη, Κυριακή Μαυρογιώργη, Χαρίτων Μπεκιάρης, Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Λίλα Σωτηρίου & Ανδρέας Γεωργιάδης (κοινή συμμετοχή).

Η έκθεση θα παραμείνει επισκέψιμη ως το τέλος Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Θεάτρου.

Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού  

Έργο: Λίλα Σωτηρίου & Ανδρέας Γεωργιάδης

Σχετικές ειδήσεις
Heard, έκθεση του Θανάση Λάλα στον Εικαστικό Kύκλο Sianti
06.02.2017 11:36
«Πόσο σκληρή πρέπει να ’ναι μια καρδιά για να αντέξει την προδοσία;». Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ο Θανάσης Λάλας μέσα από την ατομική του έκθεση με τίτλο Heard, η οποία θα φιλοξενηθεί στον Εικαστικό Kύκλο Sianti και θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 το απόγευμα.
Με τον τρόπο του Γ.Σ.: Εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη στο 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων
02.08.2016 12:25
Τα εγκαίνια της έκθεσης "Με τον τρόπο του Γ.Σ." θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 στις 20:00 στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
Με τον τρόπο του Γ. Σ.: εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη στην Ιανός Αίθουσα Τέχνης
16.03.2016 17:06
Στο πλαίσιο του Μαρτίου ως καθιερωμένου μήνα ποίησης στον Ιανό και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, εγκαινιάζεται στην ΙΑΝΟS Αίθουσα Τέχνης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στις 21:00 η ομαδική έκθεση "Με τον τρόπο του Γ.Σ.", ένα εικαστικό αφιέρωμα στον κορυφαίο έλληνα ποιητή, Γιώργο Σεφέρη.
Η απονομή του Εικαστικού Βραβείου «Γιάννης Μόραλης»
02.03.2016 13:14
Απονεμήθηκε τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Δημ. Μητρόπουλος), το πρώτο Εικαστικό Βραβείο «Γιάννης Μόραλης» στον εικαστικό και ακαδημαϊκό Παναγιώτη Τέτση, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίου Αριστείδη Μπαλτά.