Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Τρίτη Πλατφόρμα Παραστατικών Έργων Meta: Κάλεσμα δημιουργών

Τρίτη Πλατφόρμα Παραστατικών Έργων Meta: Κάλεσμα δημιουργών

Η méta απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε δημιουργούς νέων έργων στο πλαίσιο της Τρίτης Πλατφόρμας που πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απριλίο του 2017. Η πρόσκληση απευθύνεται σε καλλιτέχνες που, ανεξάρτητα από το πεδίο προέλευσής τους (θέατρο, χορός, εικαστικά , μουσική κ.ο.κ.), εμπλέκονται με τη σύγχρονη παραστατική τέχνη και ενδιαφέρονται στη διεύρυνση του πεδίου δημιουργίας τους μέσω της αλληλεπίδρασης.

 

Νέο χαρακτηριστικό της Τρίτης Πλατφόρμας είναι ότι στο εγχείρημα συμμετέχουν ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος , η Ίρις Καραγιάν, ο Ευριπίδης Λασκαρίδης, η Σοφία Μαυραγάνη, ο Αλέξανδρος Μιστριώτης και η Αργυρώ Χιώτη, λειτουργώντας ως "Συνομιλητές" των νέων έργων , σε όλη τη διάρκεια της πλατφόρμας αυτής. Κάθε ένας τους θα συνοδεύσει έναν δημιουργό καλλιτέχνη, κατά την περίοδο της δημιουργίας, μέσω διαλόγου επί του έργου. Παράλληλα, η διαδικασία δημιουργίας θα υποστηρίζεται από την ομάδα της méta, που συντονίζει την όλη διαδικασία και μεταξύ άλλων παρέχει τη δυνατότητα στους δημιουργούς των έργων να έρθουν σε επαφή με πιθανούς συνεργάτες  από το  ευρύτερο καλλιτεχνικό δυναμικό της méta.


Διαδικασία και προθεσμία υποβολής αιτήσεων

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν την πρότασή τους αναπτύσσοντας την ιδέα τους με όποιον τρόπο θεωρούν αντιπροσωπευτικό (σε περίπτωση κειμένου, έως 700 λέξεις). Η αίτηση, εκτός από τα βασικά στοιχεία, μπορεί  προαιρετικά να περιλαμβάνει και οπτικοακουστικό υλικό, link(s), προσωπικό site, ή άλλο σχετικό συμπληρωματικό υλικό.

 

Παράλληλα, οι αιτούντες καλούνται να προτείνουν από έναν μέχρι δύο από τους προαναφερόμενους "Συνομιλητές", με τον οποίο / τους οποίους θα επιθυμούσαν να αλληλεπιδράσουν.

 

Οι αιτήσεις αποστέλλονται ηλεκτρονικά, από 8 ως και 30 Νοεμβρίου 2016, στην διεύθυνση platform.meta@gmail.com. Οι αιτούντες αναγράφουν στο θέμα τον τίτλο «Νέα Δημιουργία», προσθέτοντας το όνομα του προτιμώμενου Συνομιλητή / Συνομιλητών.(π.χ. Νέα Δημιουργία Δημήτρης Θεοδωρόπουλος )

Σχετικές ειδήσεις
Exile: Ανοιχτό κάλεσμα στο Εργαστήριο Έρευνας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας από την ομάδα Α4Μ
24.10.2016 16:46
Στα πλαίσια της έκθεσης [OUT]TOPIAS: Περφόρμανς και υπαίθριος/ δημόσιος χώρος στο Μουσείο Μπενάκη η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών Α4Μ (αφορμή) προσκαλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές, περφόρμερ, μουσικούς, εικαστικούς, video artists, δραματουργούς και σκηνογράφους να συμμετάσχουν σε μια συνεργατική έρευνα, η οποία θα λάβει μέρος στο Μουσείο Μπενάκη από τις 24 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2016.
1η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών στο Θέατρο ΜΠΙΠ
05.09.2016 13:07
Αναγνωρίζοντας το κενό που υπάρχει στο ανέβασμα νέων θεατρικών έργων Ελλήνων συγγραφέων, αλλά και δείχνοντας ενδιαφέρον προς τις νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις, το ΜΠΙΠ διοργανώνει την 1η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών.
Σεμινάριο δημιουργίας περφόρμανς με την Τζένη Αργυρίου στον Κινητήρα
24.06.2016 14:30
Στο πλαίσιο του πρώτου καλοκαιρινού σχολείου παραστατικών τεχνών του Κινητήρα, η Τζένη Αργυρίου θα παραδώσει ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο δημιουργίας περφόρμανς.
Καλοκαιρινό σχολείο παραστατικών τεχνών στον Κινητήρα
17.06.2016 14:13
Ο Κινητήρας κλείνει φέτος είκοσι χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στον χώρο των παραστατικών τεχνών και δημιουργεί το πρώτο σχολείο παραστατικών τεχνών, που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 26 Ιουλίου 2016.
Κόκκινη κλωστή: Κάλεσμα συμμετοχών για το Φεστιβάλ παραμυθιού
07.04.2016 15:37
Το Φεστιβάλ παραμυθιού Κόκκινη κλωστή επιστρέφει για 2η χρονιά, από 20 Μαΐου έως 19 Ιουνίου 2016, στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος, και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε Καλλιτέχνες - Δημιουργούς.