Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ten Years’ Romance, a Music Show by Kostas Dalakouras στο metamatic:taf

Ten Years’ Romance, a Music Show by Kostas Dalakouras στο metamatic:taf

Κλείνοντας 10 χρόνια στο θεατρικό τραγούδι, ο Κώστας Δαλακούρας παρουσιάζει στο metamatic:taf το μουσικό show «Ten Years’ Romance», με τραγούδια που συνέθεσε για θεατρικές παραστάσεις.

Ξεκινώντας από την αυλή του αυτόχειρα ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη στα Εξάρχεια το καλοκαίρι του 2006 και έχοντας ήδη στις αποσκευές του περισσότερα από 60 τραγούδια γραμμένα για το θέατρο, ο Κώστας Δαλακούρας έρχεται στο metamatic:taf την Πέμπτη 17 Νοέμβρη για να μας ξεναγήσει στα μουσικά φαντασιολογήματα της δικής του προσωπικής γραφής.

Τραγούδια βασισμένα στην ποίηση και τον λόγο που εμπνέονται από το πνεύμα του ρομαντισμού, αποκαλύπτονται επί σκηνής μέσα από τους έξι περφόρμερς και το video-περιβάλλον του Ευθύμη Θεοδόση.

Σκοπός των τραγουδιών, της σύνθεσής τους, αποτέλεσε η ανάδειξη του λόγου ως στίχο μέσα από την ίδια τη μουσική διαδικασία. Πώς η πρόζα, ο πεζός λόγος και η μυθιστορία, μπορούν να μετατραπούν σε στίχο, χωρίς διασκευή, επινοώντας την μελωδία της αφήγησης μέσα από τη μουσικότητα και τον ρυθμό του ίδιου το λόγου.

Τα τραγούδια που θα ακουστούν γράφτηκαν και παίχτηκαν στις παραστάσεις των «όχι παίζουμε», «bijoux de kant» και «Graveyard Café Band». Είναι βασισμένα σε κείμενα των Ζαν Ζενέ, Κ.Π. Καβάφη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Άκη Δήμου , Κόμη του Λοτρεαμών, Γκαίτε, Γ.Μ. Βιζυηνού, Ανδρέα Κάλβου, Ζαν Μωρεάς, Δημήτριου Παπαρηγόπουλου, Γιώργου Ιωάννου, Τσέζαρε Παβέζε, Φωτεινής Οικονομίδου, Αχιλλέα Παράσχου, Ανθούλας Σταθοπούλου, Σπυρίδωνα Βασιλειάδη, Κωνσταντίνου Χατζόπουλου και Πλάτωνα Ροδοκανάκη.

Μουσική: Κώστας Δαλακούρας
Video-Περιβάλλον: Ευθύμης Θεοδόσης
Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι performers: Μαρίσσα Αθητάκη, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Ορέστης Καρύδας, Δήμητρης Πασσάς, Κατερινά Σκλεπέτα, Σαμψών Φύτρος και Κρίνθη Ζήρα

Σχετικές ειδήσεις
The Sound of Gallery στο metamatic:taf
08.11.2016 12:57
Το metamatic:taf ανακοινώνει το αναπάντεχο μουσικό project The Sound of Gallery, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 23 Νοεμβρίου.
Ο Δημήτρης Νέγκας live στη σκηνή του Γυάλινου - Up Stage
07.11.2016 10:06
Με αφορμή τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Ταξίδι στο Άγνωστο Παρόν» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την 14 Music, ο Δημήτρης Νέγκας θα μας ταξιδέψει μουσικά με ένα μοναδικό live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, που θα συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα καινούρια τραγούδια του νέου του άλμπουμ.
10 Years Anniversary Show: The Great Fandango από τους Dustbowl στο Ίλιον Plus
02.09.2016 16:27
Το Merlin’s Music Box μας καλεί στο live – γιορτή που διοργανώνει για τα 10 χρόνια της ύπαρξής των Dustbowl αποδίδοντας «φόρο τιμής» στο νέο άλμπουμ – σταθμό της μπάντας: The Great Fandango, αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν Mother Earth Rock!
The Big Nose Attack: 5 years anniversary show στο An Club
01.09.2016 17:27
Οι The Big Nose Attack γιορτάζουν τα 5 τους χρόνια με μία συναυλία στο An Club, με καλεσμένους εκλεκτούς φίλους.
Ο Marc Perrenoud και το τρίο του live στο metamatic:taf
12.05.2016 15:40
Tο metamatic:taf υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τον εξαιρετικά ταλαντούχο μουσικό Marc Perrenoud την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 στις 21.30, σε ένα μοναδικό live με το Marc Perrenoud Trio.