Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η Γοητεία της Αμαρτίας

Η Γοητεία της Αμαρτίας
Μια κλασική ταινία του 1974 του Luchino Visconti, Η Γοητεία της Αμαρτίας με πρωταγωνιστή τον Burt Lancaster και την Silvana Manganotου, ξαναβγαίνει στους κινηματογράφους με καινούργια κόπια.

Τολμηρό δείγμα του κλασικού έργου του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη που ξαφνιάζει με την εξέλιξή του και εντυπωσιάζει με την ατμόσφαιρά του. Σκοτεινό και μεγαλοπρεπές, γυρισμένο στο εσωτερικό ενός παλατιού γεμάτο έργα τέχνης γοητεύει με υπέροχες ερμηνείες που συμπληρώνουν το βισκοντικό σύμπαν.

Με αρκετές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και ξεχωριστούς συντελεστές η ταινία δημιούργησε τον δικό της μύθο στην ιστορία του κινηματογράφου, αν και πρόκειται για μία από τις λιγότερο προβεβλημένες του Visconti. Ο Helmut Berger συμπληρώνει το δυνατό cast σε έναν από τους πιο προκλητικούς του
ρόλους μετά το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρεϊ σε μια ιστορία γραμμένη από τον θρύλο Enrico Medioli (Ο Άθλιος, Η Λεοπάρδαλη της Σικελίας, Κάποτε στην Αμερική).

Όλα ξεκινούν όταν ένας καθηγητής αμερικανικής καταγωγής αναγκάζεται να νοικιάσει μέρος της βίλας του στην Ρώμη στην μεσόκοπη Μαρκησία Bianca Brumonti, τον εραστή της, την κόρη της και τον φίλο της κόρης της. Συζώντας με την ιδιότυπη οικογένεια σταδιακά αλλάζει η ζωή του. Τα αμαρτωλά μυστικά που ανακαλύπτει τον αναστατώνουν και τον εμπλέκουν σε μοιραίες συγκρούσεις με τον ίδιον του τον εαυτό και τους παράξενους φιλοξενούμενούς του.

Σχετικές ειδήσεις
O Κλέψας του Κλέψαντος, του Μάριο Μονιτσέλι σε Άστυ και Πτι Παλαί
05.09.2016 16:00
Η ΑΜΑ Films παρουσιάζει την κλασική ιταλική κωμωδία Ο κλέψας του κλέψαντος του Μάριο Μονιτσέλι, σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες. Η ταινία θα προβάλλεται από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 στους κινηματογράφους Άστυ και Πτι Παλαί.
Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας, του Λουίς Μπουνιουέλ στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
12.07.2016 15:22
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στη θερινή προβολή της βραβευμένης με Oscar ταινίας «Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας» του Λουίς Μπουνιουέλ, την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, 21:00, στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ.
Μια υπέροχη ιστορία, του Alfred Zeisler ξανά στους κινηματογράφους
21.06.2016 13:38
Η ταινία του Alfred Zeisler, Μια υπέροχη ιστορία, με πρωταγωνιστή τον ανεπανάληπτο Gary Grand και την ντίβα της εποχής Mary Brian, έρχεται, 80 χρόνια μετά, ξανά στους κινηματογράφους από τις 26 Ιουνίου 2016.
Τα 13 λεπτά που δεν άλλαξαν την ιστορία, του Oliver Hirschbiegel
18.04.2016 15:47
Η Feelgood παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 21 Απριλίου 2016 την ταινία Τα 13 λεπτά που δεν άλλαξαν την ιστορία, του Oliver Hirschbiegel.
Η «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου επιστρέφει στους κινηματογράφους
01.04.2016 10:44
Μετά την μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου στην 7η απονομή των βραβείων ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, το ατμοσφαιρικό θρίλερ με τον Στέλιο Μάινα στον ρόλο ενός επιχειρηματία που παίρνει τις ευθύνες στα χέρια του, θα προβληθεί και πάλι στους κινηματογράφους.