Μια κλασική ταινία του 1974 του Luchino Visconti, Η Γοητεία της Αμαρτίας με πρωταγωνιστή τον Burt Lancaster και την Silvana Manganotου, ξαναβγαίνει στους κινηματογράφους με καινούργια κόπια.

Τολμηρό δείγμα του κλασικού έργου του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη που ξαφνιάζει με την εξέλιξή του και εντυπωσιάζει με την ατμόσφαιρά του. Σκοτεινό και μεγαλοπρεπές, γυρισμένο στο εσωτερικό ενός παλατιού γεμάτο έργα τέχνης γοητεύει με υπέροχες ερμηνείες που συμπληρώνουν το βισκοντικό σύμπαν.

Με αρκετές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και ξεχωριστούς συντελεστές η ταινία δημιούργησε τον δικό της μύθο στην ιστορία του κινηματογράφου, αν και πρόκειται για μία από τις λιγότερο προβεβλημένες του Visconti. Ο Helmut Berger συμπληρώνει το δυνατό cast σε έναν από τους πιο προκλητικούς του
ρόλους μετά το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρεϊ σε μια ιστορία γραμμένη από τον θρύλο Enrico Medioli (Ο Άθλιος, Η Λεοπάρδαλη της Σικελίας, Κάποτε στην Αμερική).

Όλα ξεκινούν όταν ένας καθηγητής αμερικανικής καταγωγής αναγκάζεται να νοικιάσει μέρος της βίλας του στην Ρώμη στην μεσόκοπη Μαρκησία Bianca Brumonti, τον εραστή της, την κόρη της και τον φίλο της κόρης της. Συζώντας με την ιδιότυπη οικογένεια σταδιακά αλλάζει η ζωή του. Τα αμαρτωλά μυστικά που ανακαλύπτει τον αναστατώνουν και τον εμπλέκουν σε μοιραίες συγκρούσεις με τον ίδιον του τον εαυτό και τους παράξενους φιλοξενούμενούς του.