Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου “Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ” στον Ιανό

Παρουσίαση του βιβλίου “Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ” στον Ιανό

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και ο Ιανός παρουσιάζουν το βιβλίο “Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ”, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής του βιβλίου και της έκθεσης

Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, καθ. της Φιλοσοφίας του Δικαίου στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Μπία Παπαδοπούλου, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων

Μάνος Στεφανίδης, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και αναπλ. καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού πραγματοποίησε στο μέγαρό του στην Τήνο την έκθεση «Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ», από 25/6 έως 31/10/2016, αφιερωμένη στο έργο του Βλάση Κανιάρη (1928-2011), ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες και Ευρωπαίους καλλιτέχνες που έδρασαν μεταπολεμικά και αναδεικνύει τον επίκαιρο χαρακτήρα της εικαστικής προσέγγισής του.

Στο δίγλωσσο βιβλίο που συνοδεύει την έκθεση συμμετέχουν γνωστοί μελετητές του έργου του Κανιάρη αλλά και επιμελητές που στο παρελθόν έχουν παρουσιάσει σε μεγάλες εκθέσεις τη δουλειά του. Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση περιλαμβάνει ένα κείμενο του επιμελητή Χριστόφορου Μαρίνου, στο οποίο αναλύεται το σκεπτικό του Προς Τήνο ΙΙΙ, η σημασία της οπτικής του Κανιάρη για μας σήμερα, αλλά και η ανάγκη μιας εκ νέου προσέγγισης του έργου του, μια αδημοσίευτη συνέντευξη του επιμελητή με τον καλλιτέχνη (2009), καθώς και κείμενα και συνεντεύξεις των Michael Fehr, Βαγγέλη Αγγελή, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Χριστόφορου Μαρίνου, Μπία Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, Μάνου Στεφανίδη, Κώστα Χριστόπουλου.

Η έκδοση του καταλόγου έγινε χάρη στην χορηγία του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

 

Επιμέλεια έκθεσης & βιβλίου: Χριστόφορος Μαρίνος

 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Κέλλυς Μαλαμάτου στο Βιβλιοπωλείο Booktique
17.01.2017 10:16
Οι Εκδόσεις Gema σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Κέλλυς Μαλαμάτου, Όταν ένα δεινοσαυράκι συνάντησε ένα κρεμμυδάκι το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στο Βιβλιοπωλείο Booktique.
Στον Κωνσταντίνο Πατσαρό το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου
16.12.2016 17:38
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2015, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2014, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από τις βραχείες λίστες των υποψήφιων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και πολύωρες συζητήσεις.
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάκη Θεοδωρόπουλου στον Ιανό
22.11.2016 10:29
Ο Ιανός και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάκη Θεοδωρόπουλου Στη χώρα του περίπου. Περίπου σύγχρονη, περίπου ευρωπαϊκή, περίπου πλούσια την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016, στο βιβλιοπωλείο Ιανός.
Εργαστήρια Βιβλίου στον Ιανό για το Φθινόπωρο 2016
21.10.2016 10:18
Ο Ιανός σας προσκαλεί στην Παρουσίαση-Ενημέρωση των θεματικών ενοτήτων του 8ου κύκλου των Εργαστηρίων Βιβλίου για το Φθινόπωρο 2016.
Προς Τήνο ΙΙΙ: έκθεση για τον Βλάση Κανιάρη στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
03.06.2016 10:26
Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού εγκαινιάζει στις 25 Ιουνίου την τρίτη έκθεση Προς Τήνο, η οποία είναι αφιερωμένη στον Βλάση Κανιάρη.