Ο Ακύλλας Καραζήσης παρουσιάζει στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες την παράσταση Χασίς.

Πόσα joints έχεις καπνίσει στη ζωή σου;

Ήμουν Κογιότ. Έτρεχα στην έρημο και μιλούσα με τα πουλιά. Μια γριά καθισμένη στην κορφή ενός τηλεγραφόξυλου με καλούσε με τεράστιες χειρονομίες να κάνουμε έρωτα. Σκέφτηκα τότε τη φράση: Έλα να γνωρίσεις για λίγο το θάνατο.

Το ΧΑΣΙΣ, ταξίδι, ουτοπία, βιογραφία. Μέσα στα διαμερίσματα των σύγχρονων πόλεων συνωστίζονται βαθύτερες  πραγματικότητες, παρδαλές, μπερδεμένες, αρχαίες, που περιμένουν να σου αποκαλυφθούν.

Χασίς σε γάρο, σε πίπα, σε καβούμ, σε κουλουράκι. Κι απά το διπλανό δωμάτιο ακούγεται το: Don’t bogart that Joint my friend, pass it over to me   των Fraternity of man  από το Easy Rider. «Yπάρχει το χασίσι, υπάρχει και η διαμάχη για το χασίσι. Παρακολουθώ αυτή την μάχη εδώ και μισόν αιώνα. Το χασίσι το υποστηρίζουν, σχεδόν μόνον, οι χασικλήδες. Αντίπαλοι του χασισιού: η Ιατρική, η Δικαιοσύνη, η Αστυνομία. Οι αντίπαλοι είναι αφαντάστως ισχυρότεροι από τους υπέρμαχους. Ωστόσο, η ζυγαριά κλίνει προς την πλευρά των χασικλήδων, γιατί αυτοί έχουν σχετικές εμπειρίες κι όχι οι άλλοι.» – Ηλίας Πετρόπουλος

Εμπνεόμενος από κείμενα των Bάλτερ Μπένγιαμιν, Ηλία Πετρόπουλο, Άλλεν Γκίνσμπεργκ και ‘Οσκαρ Σμιτς, ο Ακύλλας Καραζήσης στήνει μια παράσταση στο θησείον για το χασίς, με συνοδοιπόρους επί σκηνής τον μουσικό Κορνήλιο Σελαμσή και τις ηθοποιούς Μαριλένα Ρασιδάκη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου. Κάθε παράσταση ολοκληρώνεται με την παρουσία ενός διαφορετικού καλεσμένου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία/ Δραματουργική επεξεργασία: Ακύλλας Καραζήσης
Moυσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Ενδυματολογική επιμέλεια: Ιωάννα Τσάμη
Επιμέλεια Σκηνικού: Μαρία Πανουργιά
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Φωτογραφίες: Γιάννης Καραμπάτσος
Παραγωγή: Μανόλης Σάρδης – PRO4

Παίζουν: Ακύλλας Καραζήσης, Κορνήλιος Σελαμσής, Μαριλένα Ρασιδάκη, Δήμητρα Βλαγκοπούλου

Διάρκεια: 90 λεπτά