Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

The MeanTime Sessions: Το νέο επετειακό ep του Χρήστου Αλεξόπουλου για την Puzzlemusik

The MeanTime Sessions: Το νέο επετειακό ep του Χρήστου Αλεξόπουλου για την Puzzlemusik

Την Τετάρτη 9/11/2016 κυκλοφορεί το The MeanTime Sessions ep του Χρήστου Αλεξόπουλου. Πρόκειται για μία επετειακού χαρακτήρα κυκλοφορία στο πλαίσιο των εορτασμών των 10 χρόνων από την ίδρυση της Puzzlemusik. Το ep αυτό κυκλοφορεί μόνο σε ψηφιακή μορφή: Streaming (Spotify, Tidal κλπ) και Download (i-Tunes, Google play, κλπ).
 
Το άλμπουμ MeanTime, από τις ηχογραφήσεις του οποίου προέρχονται τα outtakes (παραλειπόμενα) αυτού του  15λεπτης διάρκειας ep, κυκλοφόρησε από την Puzzlemusik στις 12 Νοεμβρίου 2012.

Ιανουάριος 2012: Ο Χρήστος Αλεξόπουλος μπαίνει στα Artracks studios για να ηχογραφήσει το 7ο άλμπουμ του. Είχαν προηγηθεί 3 άλμπουμ στην Hitch-Hyke (Η Άλλη Πλευρά 1999, Παραλλαγές στο Μόνο Θέμα 2001, Και μετά; 2003), το Παραπούνες & Τριαφύνταλλα (πρώτη κυκλοφορία της Puzzlemusik) το 2006, το Vouveau / Βουβό του 2008, και η συνεργασία του με την Αγγελική Δαρλάση στο άλμπουμ για παιδιά Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων το 2010.

Η συνέχεια στον ίδιο τον Χρήστο: «Για πρώτη φορά μπήκα στο στούντιο χωρίς προαποφασισμένο υλικό. Είχα περάσει μια περίοδο που απλώς έφτιαχνα συνεχώς κομμάτια χωρίς να έχω κάποιο πλάνο. Μπήκα στο στούντιο και άρχισα να ηχογραφώ αρκετά από αυτά τα κομμάτια σχεδόν στην τύχη. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν ότι ηχογραφήθηκε ένα υλικό τόσο ετερόκλητο που δεν είχε νόημα να συμπεριληφθούν όλα αυτά τα κομμάτια στο ίδιο άλμπουμ. Το είχα υπόψη μου κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων ότι πιθανότατα θα συνέβαινε αυτό. Τελικά μερικά  κομμάτια που όταν τα ηχογραφούσα μου ήταν αδιανόητο ότι θα έμεναν εκτός άλμπουμ, έμειναν προς έκπληξη μου εκτός του τελικού tracklist.»

To MeanTime κυκλοφόρησε στις 12 Νοεμβρίου του 2012, περιελάμβανε 10 κομμάτια και είχε διάρκεια 33 λεπτά. Κάποια από τα κομμάτια από τα outtakes, μαζί με ορισμένες πιο απρόβλεπτες και αυθόρμητες στιγμές που προέκυψαν στο στούντιο αποτελούν το υλικό του The MeanTime Sessions ep.

Το The MeanTime Sessions ep ηχογραφήθηκε (όπως άλλωστε και το MeanTime άλμπουμ) το πρώτο εξάμηνο του 2012, στο στούντιο ARTRACKS με ηχολήπτη τον Αλέξη Μπόλπαση.

Μίξεις: Αλέξης Μπόλπασης, Mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης, Παραγωγή: Αλέξης Μπόλπασης – Χρήστος Αλεξόπουλος


“The MeanTime Sessions ep” - Cover Artwork: Ελένη Κεσαπίδου (επεξεργασία του αρχικού εξώφυλλου του Μαρίνου Τζιάρου)

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Νοεμβρίου 2016  
Κωδικός κυκλοφορίας: PIECE D06

Links:
      
Was I A Big Spender?: https://youtu.be/rm88C2ZLHAA
Moving on from the suburbs: https://soundcloud.com/puzzlemusik/christos-alexopoulos-moving-on-from-the-suburbs
e-mail: puzzlemusik@gmail.com
Site: www.puzzlemusik.com  

Σχετικές ειδήσεις
The Notorious Cosmic Sessions Vol.1 στο An Club
04.01.2017 12:36
Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου το An Club υποδέχεται το 2017 με το πολυαναμενόμενο «The Notorious Cosmic Sessions Vol.1». Μία μοναδική συνύπαρξη επί σκηνής των Dustbowl, των Social End Products και των Robert Sin & The Huckleberries στο πρώτο «κοσμικό» live της χρονιάς.
The Christmas Sessions στο ΙΛΙΟΝ plus
21.12.2016 15:35
Το ΙΛΙΟΝ plus διοργανώνει βραδιές με ροκ, τζαζ, έντεχνη και λαϊκή μουσική, με κάποια από τα πιο ιδιαίτερα live της Αθήνας για τις φετινές γιορτινές μέρες.
Στοιχειωμένα Ποιήματα, το νέο άλμπουμ του Γιώργου Κοντραφούρη
19.12.2016 12:27
Το άλμπουμ Στοιχειωμένα Ποιήματα έρχεται σχεδόν 10 χρόνια μετά το The Storyteller (Απρίλιος 2007, Puzzlemusik) το οποίο για πολλούς ήταν το καλύτερο πιάνο-άλμπουμ του Γιώργου Κοντραφούρη μέχρι τότε. Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι εμφανίσεις του Κοντραφούρη με πιάνο γίνονταν όλο και πιο αραιές ώσπου αφοσιώθηκε στο organ και στο Baby Trio, το ευρηματικό project “σχολείο” που βρίσκεται πλέον στην 8η ενσάρκωση του, έχει εκπαιδεύσει σημαντικό αριθμό νέων μουσικών και συνεχίζει.
Η Puzzlemusik γιορτάζει 10 χρόνια με εορταστικά lives στο Ίλιον Plus
04.11.2016 17:27
Η Puzzlemusik αυτό το φθινόπωρο συμπληρώνει τα 10 χρόνια λειτουργίας της και το γιορτάζει ανάλογα διοργανώνοντας ένα μεγάλο επετειακό event στο ΙΛΙΟΝ plus τις Κυριακές 13, 20 και 27 Νοεμβρίου 2016.
Η Μαρία Λατσίνου επιστρέφει στο Ίλιον Plus
24.03.2016 12:11
Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ της η Μαρία Λατσίνου συνεχίζει τις επιτυχημένες live εμφανίσεις της. Κορύφωση αυτών η συναυλία στο ΙΛΙΟΝ plus την Κυριακή 3 Απριλίου η οποία θα ηχογραφηθεί με σκοπό τμήμα αυτής να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από την Puzzlemusik.