Όταν το πολιτιστικό περιοδικό της πόλης αποφασίζει να δημιουργήσει ένα θεατρικό φεστιβάλ, είναι σχεδόν αυτονόητο ότι επιλέγει το θέατρο ΑΥΛΑΙΑ για να το φιλοξενήσει.

Από 7-22  Νοεμβρίου λοιπόν στην Θεσσαλονίκη, μια πόλη που έχει διαχρονικά αποδείξει την αγάπη της για το καλό θέατρο, θα παρουσιαστούν μια σειρά παραστάσεις με ξεχωριστό καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, παραστάσεις που επιλέχθηκαν με κριτήριο να προσθέσουν ένα επιπλέον πολιτιστικό γεγονός στο ήδη πλούσιο καλλιτεχνικά χαρτογραφημένο status quo της πόλης, ιδιαίτερα την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Εκτιμώντας όμως ότι πάντα μια καλή θεατρική παράσταση, ένα ολοκληρωμένο φεστιβαλικό project μπορεί να «χωρέσει» στην ήδη  ίσως, διαμορφωμένη ατζέντα, επιχειρούμε να παρουσιάσουμε τον εφετινό Νοέμβρη, το φιλόδοξο ξεκίνημα  ενός νέου θεσμού, του θεατρικού φεστιβάλ ΑΥΛΑΙΑ, ευελπιστώντας να το επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Με μόνο κριτήριο την αποδοχή του κοινού χρονιά με την χρονιά.

Οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν είναι:


7 & 8/11 : «Λωξάνδρα» της Μαρίας Ιορδανίδου σε σκηνοθεσία της Άννας Βαγενά με πρωταγωνίστρια την Άννα Βαγενά.


9 & 10/11 : «Αυτός και το παντελόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία της Βάνας Πεφάνη και πρωταγωνιστές τον Κώστα Αρζόγλου και τον Πάνο Μπόρα


11/11:  “Οι σιδεράδες” του Μίλος Νίκολιτς. Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος Παίζουν: Ερμόλαος Ματθαίου,  Ερνέστος Βουτσίνος,  Έφη Καραγιάννη,  Αβραάμ Παπαδόπουλος


12/11 : «Το κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου. Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκο. Παίζει ο Φώτης Μακρής.


13 & 14/11:  «Την λένε Εύα». Ο βίος  της  Εύας Κουμαριανού με την ίδια επί σκηνής μαζί της επί σκηνής ο σκηνοθέτης της παράστασης Αντώνης Μποσκοίτης. Το τραγούδι της παράστασης το έχει γράψει η Λένα Πλάτωνος και  το ερμηνεύει η Τάνια Τσανακλίδου. Ηθοποιοί: Εύα Κουμαριανού, Αντώνης Μποσκοΐτης


15/11 : «ΝΙΝΑ 2»  Η ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό, ανακαλεί σχέσεις και πρόσωπα που ορίζουν τη σημερινή ταυτότητα της και δίνει όλες τις πληροφορίες μια σύγχρονης ψυχανάλυσης του εγώ, μέσα από την αγάπη της για το θέατρο και την υποκριτική.  Πρωταγωνιστεί η Κάτια Σπερελάκη.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Το θέατρο στα χρόνια της κρίσης» με τον σκηνοθέτη της παράστασης Θέμη Μουμουλίδη, τον ηθοποιό Στέλιο Μάινα και τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη.


16 & 17/11 : “La Cocinera (Η μαγείρισσα)” του Eduardo Machado.  Την παράσταση σκηνοθετεί ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στον ομώνυμο ρόλο.  Συμμετέχουν: Μπάμπης Χατζηδάκης, Δώρα Θωμοπούλου, Μίλτος Σαμαράς, Μαρία Δερεμπέ.


18 & 19/11 : “Ο ήχος του όπλου” της Λούλας Αναγνωστάκη, με τη Μίνα Χειμώνα. Σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος. Συμμετέχουν οι: Λιάνα Παρούση, Πάνος Νάτσης, Τάσος Περάκης, Έφη Κιούκη.


21 & 22/11 : «Faith» της Κείτ Ρόμπιν σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη με τους Παναγιώτη Μπουγιούρη και την Ζέτα Δούκα