Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Επετειακή Συναυλία του Εθνικού Ωδείου για τα 90 Χρόνια λειτουργίας του στο Μουσείο Μπενάκη

Επετειακή Συναυλία του Εθνικού Ωδείου για τα 90 Χρόνια λειτουργίας του στο Μουσείο Μπενάκη

To Εθνικό Ωδείο γιορτάζει τα 90 Χρόνια προσφοράς του στη μουσική εκπαιδευτική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας. Ιδρύθηκε το 1926 από τον μεγάλο μας εθνικό συνθέτη και μουσουργό Μανώλη Καλομοίρη με όραμα την παροχή ολοκληρωμένης μουσικής παιδείας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και την ενθάρρυνση - προβολή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.

Ανάμεσα στις φετινές εορταστικές μουσικές εκδηλώσεις του Ωδείου ξεχωρίζει η μεγάλη επετειακή συναυλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς 138), στις 8  το βράδυ, με τη συμμετοχή πολλών γνωστών διακεκριμένων καλλιτεχνών-αποφοίτων του Εθνικού Ωδείου, ταλαντούχων σπουδαστών καθώς και χορωδιακών & μουσικών συνόλων του Ωδείου που θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα  με γνωστά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Την επετειακή εκδήλωση θα χαιρετήσουν η κα Χαρά Καλομοίρη, γενική διευθύντρια και πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Ωδείου ο κ. Περικλής Κούκος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Ωδείου και διακεκριμένος συνθέτης και η κα Στέλλα Μακρυγιάννη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων Εθνικού Ωδείου.

«Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τον εορτασμό του Εθνικού Ωδείου για τα ενενήντα του χρόνια. Αυτή η επέτειος αποτελεί έναν  πραγματικά σημαντικό σταθμό στην πορεία του Ωδείου μας, καθώς σηματοδοτεί όχι μόνο την αντοχή της προσπάθειας που καταβάλλουμε επί χρόνια, αλλά μας φέρνει και αντιμέτωπους με τις προκλήσεις του μέλλοντος. Μας αναγκάζει να αναλογιστούμε την ιστορία μας και να ψηλαφίσουμε τα όνειρά μας για το αύριο» επισημαίνει η κα Χαρά Καλομοίρη.

Στη μουσική αυτή εκδήλωση συμμετέχουν οι διακεκριμένοι σολίστ του πιάνου: Έλενα Μουζάλα, Μίλτος Λογιάδης, Δημήτρης Κούκος, Σοφία Ταμβακοπούλου, Ελένη Νικολαϊδου, οι λυρικοί καλλιτέχνες: Λυδία Αγγελοπούλου , Τζούλια Σουγλάκου, Σταμάτης Μπερής, Γωγώ Ηλιοπούλου, το Magic Guitar Trio και η Γεωργία Κωνσταντοπούλου, όμποε. Συμπράττουν επίσης βραβευμένοι και υπότροφοι σπουδαστές του Εθνικού Ωδείου καθώς και τα σύνολα: Παιδική Χορωδία Εθνικού Ωδείου υπό τη διεύθυνση της Ελπίδας Παουλίνο, Μικτή Χορωδία Εθνικού Ωδείου υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Κλάψη, Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα Εθνικού Ωδείου υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Μακρή, Ορχήστρα Δωματίου Εθνικού Ωδείου υπό τη διεύθυνση της Λουντμίλας Λιμόροβα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα: Μ. Καλομοίρη, Δ. Δραγατάκη, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Θ. Αντωνίου , Β. Μπουντούνη, Π. Κούκου, Ν. Ξανθούλη, Θ. Σακελλαρίδη, Ι. Χαλιάσα, Verdi, Bartok, Liszt, Bach, Barrios, Morricone, Strauss, αποσπάσματα από όπερες, παραδοσιακά τραγούδια Ελλάδας, Αφρικής και Ιαπωνίας, τραγούδια των Beetles κ.ά.

Παρουσίαση: Μάγδα Μαυρογιάννη, ηθοποιός .

Σχετικές ειδήσεις
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
27.01.2017 17:26
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα των C. W. Gluck, Φ. Τσαλαχούρη και L. van Beethoven, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
20.12.2016 14:20
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στην ταράτσα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
14.06.2016 16:41
Με μια συναυλία αφιερωμένη στην σύγχρονη όπερα και μουσική του 20ου και του 21ου αιώνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην βεράντα του 4ου ορόφου στο νέο κτήριο του Μουσείου, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 21.30.
Η τρίτη συναυλία της ΚΟΑ στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη
12.05.2016 14:54
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας την πολυετή τους συνεργασία.
Η ΚΟΑ για τέσσερις συναυλίες στο Μουσείο Μπενάκη
15.03.2016 15:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει με το φετινό θεματικό της κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας τη πολυετή τους συνεργασία.