Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, O Χάρης μυστικός αστυνομικός, ψευδώνυμο Πασατέμπος της Ελένης Πάτση.

Ο Χάρης ονειρεύεται και ανυπομονεί να μεγαλώσει. Έχει διαλέξει ήδη και το επάγγελμα που θα ακολουθήσει. Θα γίνει μυστικός αστυνομικός:
Ντετέκτιβ Χάρης, Μυστικό ψευδώνυμο: Πασατέμπος!
Τις τελευταίες μέρες η… ευαίσθητη μύτη του και το ένστικτό του ανακάλυψαν ότι κάτι μυστήριο συμβαίνει με τον παππού του. Κάπου έχει μπλέξει και μάλιστα άσχημα! Θα καταφέρει να λύσει το Μυστήριο του Παππού και να τον σώσει;

Ελένη Πάτση: Δε θα ξεκινήσω απαριθμώντας πτυχία και γνώσεις. Αλλά θα φανερώσω τις τρεις μεγάλες αγάπες μου: Τα παιδιά, τα βιβλία και τα ζώα. Τόσο διαφορετικά μεταξύ τους μα και τόσο όμοια. Μια κι αν ασχοληθείς μαζί τους θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο. 
Η αγάπη μου για τα παιδιά λοιπόν με προέτρεψε δειλά δειλά να γράφω παραμύθια. Έτσι παράλληλα με τη δουλειά μου, παρακολουθώ σεμινάρια και εργαστήρια συγγραφής παραμυθιών, σεμινάρια παιδοψυχολογίας καθώς και σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής και εμψύχωσης. Θα συνεχίσω να μελετάω. 
Το παρόν παραμύθι είναι το πρώτο μου εκδοτικό εγχείρημα και ελπίζω να αγαπηθεί από τα παιδιά κ να το αγκαλιάσουν όπως μόνο αυτά γνωρίζουν.