Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ρικάρντο ντι Λάουρο στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης

Ο Ρικάρντο ντι Λάουρο στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης

Συνεχίζεται το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, με προσκεκλημένο τον Ιταλό μαριονετίστα Ρικάρντο ντι Λάουρο, με την παράσταση κουκλοθέατρου: “Ο Newton και η πεταλούδα”, τις Κυριακές 20 και 27 Νοεμβρίου 2017, στις 6μ.μ.

Η παράσταση

“Ο Newton και η Πεταλούδα” του Ρικάρντο ντι Λάουρο με το θίασο “Πορτοκαλί Γαλάζιο Συννεφάκι”

Η απλή ιστορία της μεταμόρφωσης μιας κάμπιας σε πεταλούδα, η οποία συναντά τον Newton, ένα χαρούμενο, αλλά άτυχο φωτογράφο-μαϊμού.

Ο Newton δεν χάνει την ευκαιρία να φωτογραφίσει ό,τι βρει μπροστά του.

Μέσα από μια σειρά ατυχή κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν, βρίσκεται συχνά αντιμέτωπος με κωμικές και διασκεδαστικές καταστάσεις που δημιουργούν γέλιο και τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων.

Η ιστορία ερμηνεύεται με παντομίμα, χωρίς λόγια, μόνο με ήχους και έκφραση των χαρακτήρων, οι οποίοι καθηλώνουν τους θεατές δημιουργώντας τους την περιέργεια για το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία. Σημαντικό ρόλο παίζει η μαγευτική μουσική που συνοδεύει την παράσταση.

Για παιδιά από 3 έως 10 ετών

Διάρκεια: 50΄

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ρικάρντο ντι Λάουρο

Ο Ρικάρντο ντι Λάουρο έχει πίσω του μια πορεία 30 ετών στο θέατρο, την τηλεόραση , τον κινηματογράφο και έχει συνεργαστεί σαν σκηνογράφος και σαν μαριονετίστας με τις πιο γνωστές κουκλοθεατρικές ομάδες στην RAI και σε σημαντικές παραγωγές, τόσο στην Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα.

Έχει συνεργαστεί σε διάφορες σκηνογραφικές παραγωγές με την Εθνική Λυρική Σκηνή της Αθήνας, με την STEFI FILMS, με την επιθεώρηση του Φώτη Μεταξόπουλου και για πάνω από 10 χρόνια με το Εργαστήρι Μαιρηβή.

Η τεχνική που χρησιμοποιεί στο έργο είναι ένας συνδυασμός της τεχνικής «κουκλοθέατρο σε μαύρο», αλλά και της τεχνικής του “Muppets”, που χρησιμοποίησε για πολλά χρόνια στην τηλεόραση.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Φιλίπ Καμπίς στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης
06.02.2017 16:21
Συνεχίζεται στο “Εργαστήρι Μαιρηβή” το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, με προσκεκλημένο τον Φιλίπ Καμπίς!
Οι Ιταλοί κλόουν Lucchettino στο 4ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης!
18.01.2017 15:15
Συνεχίζεται στο “Εργαστήρι Μαιρηβή” το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, με προσκεκλημένους τους Ιταλούς κωμικούς – κλόουν Lucchettino, με την παράσταση: “Lucchettino Classic", τα Σάββατα 4 και 11 Φεβρουαρίου 2017, στις 7μ.μ.
 H Κατρίν Καγιάρντ στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης
31.10.2016 12:28
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, για το μήνα Νοέμβριο προσκεκλημένη είναι η Ελβετίδα αφηγήτρια Κατρίν Καγιάρντ με δύο παραστάσεις αφήγησης: “Μελλοντικά παιχνίδια Κοσμοργασμού” το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στις 9 μ.μ. και “Αλεπουδιές” την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, στις 6μ.μ. Οι παραστάσεις είναι στα Γαλλικά με συναφήγηση – μετάφραση από τον Στέλιο Πελασγό.
4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης ξεκινά στο Εργαστήρι Μαιρηβή
21.09.2016 15:30
Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» διοργανώνει για 4η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης. Στο φεστιβάλ, κάθε μήνα, μια ομάδα καλλιτεχνών από διαφορετική γωνιά του κόσμου, παρουσιάζει και επικοινωνεί, ψυχαγωγεί και εμπνέει, ως φορέας μιας ξεχωριστής τέχνης αλλά και πολιτισμού, μικρούς και μεγάλους θεατές.
Ιδιαίτερα πλάσματα του Roberto White στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στην Αθήνα
23.03.2016 17:07
Συνεχίζεται το "3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα", στο πλαίσιο του οποίου το Σάββατο 2 Απριλίου & την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, καλεσμένος είναι ο Roberto White από την Αργεντινή με την παράσταση θεάτρου κούκλας για όλες τις ηλικίες "Ιδιαίτερα πλάσματα".