Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Caravan Project ολοκληρώνει τις δράσεις του στο Μεταξουργείο

Το Caravan Project ολοκληρώνει τις δράσεις του στο Μεταξουργείο

Βραδιά λήξης το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, για το Caravan Project με προβολές, παρουσιάσεις, δράσεις και μουσική!

To Caravan Project διανύει την τρίτη και τελευταία εβδομάδα του στο Μεταξουργείο. Οι δύο κυκλικές νομαδικές σκηνές yurt που στήθηκαν στην Πλατεία Αυδή από τις 14 Οκτωβρίου, λειτούργησαν ως χώροι συνεύρεσης, ώσμωσης και δημιουργικής συνεύρεσης μεταξύ κατοίκων, φίλων και επισκεπτών της περιοχής, δημιουργώντας μια νέα δυναμική τάση μέσα στη διαρκώς εξελισσόμενη γειτονιά του Μεταξουργείου.  

Μέσα από μια ενεργητική διάδραση με τους κατοίκους της περιοχής, οι συμμετέχοντες στα τρία εργαστήρια του Caravan Project, χαρτογράφησαν αθέατους κόσμους και όψεις του Μεταξουργείου και κατέγραψαν με όχημα το ντοκιμαντέρ , τη φωτογραφία, την προφορική αφήγηση και τον ήχο, ιστορίες από το Μεταξουργείο. Παλιά καφενεία, οίκοι ανοχής, μηχανουργεία και βιοτεχνίες, μικρά μαγαζιά και ψιλικατζίδικα, η κινέζικη αγορά είναι μερικοί από τους τόπους όπου συλλέχθηκαν ιστορίες, με σκοπό να εκπροσωπηθεί η ποικιλόμορφη πολιτισμική ανθρωπογεωγραφία της γειτονιάς.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, τελευταία ημέρα λειτουργίας του Caravan Project, στις 18:00, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από τα ντοκιμαντέρ, που δημιουργήθηκαν στο Μεταξουργείο και να λάβουν μέρος σε μια ανοιχτή συζήτηση – παρουσίαση, σχετικά με την ταυτότητα και τον χαρακτήρα της περιοχής.

Παράλληλα, στην πολυμεσική έκθεση στο μεγάλο yurt, με θεματικό άξονα το οδοιπορικό του Caravan Project, θα ενσωματωθούν ιστορίες, φωτογραφίες και αρχειακό υλικό από ανθρώπους του Μεταξουργείου, ενώ θα παρουσιαστεί και μια ακουστική σύνθεση – ηχοτοπίο από ηχογραφήσεις, που έγιναν στη γειτονιά του Μεταξουργείου. Η βραδιά λήξης του Caravan Project θα κλείσει με μουσικό live, dj-set και party στα yurt.

Οι δράσεις του Caravan Project υλοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ, του Συν Αθηνά του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής.

Μάθετε περισσότερα για τη δράση του Caravan Project: www.caravanproject.org

Ακολουθήστε το Caravan Project:
facebook.com/caravanproject.org
twitter.com/caravanproject_
instagram.com/caravanproject

 Παρακολουθήστε τα video του: vimeo.com/caravanproject & youtube.com/user/AnotherWorldIsHere

Διαβάστε επίσης:

Caravan Project: Τελευταίος σταθμός το Μεταξουργείο

Σχετικές ειδήσεις
Caravan Project - Μεταξουργείο: Οι νέοι φίλοι, η νέα οικογένεια (αντί πρόσκλησης εθελοντών)
10.10.2016 12:26
Από 14 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου σταθμεύουμε στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο και αναζητούμε ανθρώπους, που επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας και να εμπλακούν ενεργά στις δράσεις μας, συμβάλλοντας στην οργάνωση και υλοποίησή τους.
Caravan Project @ Μεταξουργείο: Το καραβάνι φτάνει στον τελικό του προορισμό
07.10.2016 10:25
Τελευταία πόλη- σταθμός του Caravan Project, ύστερα από πέντε χρόνια οδοιπορικού θα είναι η Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα η περιοχή του Μεταξουργείου. To Caravan Project ξεκίνησε το 2011 από μια ομάδα νέων καλλιτεχνών και πραγματοποίησε ένα μεγάλο οδοιπορικό, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οργώνοντας την Ελλάδα - κυρίως απομακρυσμένες περιοχές της- και συλλέγοντας ανείπωτες και αθέατες ιστορίες, με τη μορφή ντοκιμαντέρ και φωτογραφικών λευκωμάτων.
Caravan Project: Τελευταίος σταθμός το Μεταξουργείο
26.09.2016 14:48
Τελευταίος σταθμός του Caravan Project είναι η πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο.
Έλα να πεις την ιστορία σου στο Caravan Project!
23.03.2016 14:31
Την Παρασκευή 25 Μαρτίου από τις 14:00 έως τις 22:00 η ομάδα του Caravan Project σε συνεργασία με το κοινωνικό εργαστήρι κύκλωμα, το φωτογραφικό κέντρο stereosis, το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να έρθουν στο Λιμάνι στην Προβλήτα Α’ και να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες.
Οι δράσεις του Caravan Project στη Θεσσαλονίκη
17.03.2016 10:08
Το Caravan Project έχει πλέον εγκατασταθεί με τις σκηνές του στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης (Προβλήτα Α’) και το κοινό έχει ήδη αρχίζει να περιηγείται στον κόσμο των ανθρώπινων ιστοριών που η ομάδα έχει συλλέξει τα τελευταία 5 χρόνια, μέσα από τα οδοιπορικά της στην Ελλάδα. Η πολυμεσική έκθεση που φιλοξενείται μέσα στα yurt θα παραμείνει ανοιχτή για όλο το κοινό καθημερινά 10:30-20:30 (εκτός Δευτέρας), μέχρι και τις 27 Μαρτίου, παρουσιάζοντας ιστορίες ανθρώπων με τη μορφή ντοκιμαντέρ, φωτογραφιών, ημερολογίων, εικαστικών εγκαταστάσεων και αφηγήσεων.