Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Λυρικές βραδιές στο "Τρένο στο Ρουφ"

Λυρικές βραδιές στο

Η Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ  υποδέχεται με θέρμη στα βαγόνια της τον μαγικό κόσμο της όπερας και του κλασικού τραγουδιού παρουσιάζοντας τη  φετινή σεζόν 5 θεματικούς μήνες με σημαντικούς καλλιτέχνες της λυρικής μας σκηνής.

 

Νοέμβριος και… «All-around Amadeus»

9,16,23,30 Νοεμβρίου, 9.30 μ.μ.          

Ο Νοέμβριος αγαπάει τον Μότσαρτ ! Ο κύκλος του Canto Lirico ξεκινάει με μια σειρά παραστάσεων που είναι αφιερωμένες στον Μότσαρτ και τους συγχρόνους του. Από την εποχή του κλασικισμού στην τέχνη, επιλέγουμε γνωστές άριες από την πολύχρωμη μουσική παλέτα του Μότσαρτ που ερμηνεύουν ταλαντούχοι καλλιτέχνες της λυρικής μας σκηνής.

Μιράντα Μακρυνιώτη - mezzo soprano

Μαρία Μαυρομμάτη - soprano

Γιάννης Σελιτσανιώτης - βαρύτονος

Στο πιάνο ο Μανώλης Παπασηφάκης


Δεκέμβριος και… «Καλά Χριστούγεννα, Κύριε Στράους!»

7,14,21,28 Δεκεμβρίου, 9.30 μ.μ.

Ο Δεκέμβριος μας βρίσκει με εορταστική διάθεση! Στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express παρελαύνουν άριες από αγαπημένες οπερέτες όπως «Η Νυχτερίδα» του Γιόχαν Στράους, «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, «Οι Απάχηδες των Αθηνών» του Νίκου Χατζηαποστόλου«Η Εύθυμη Χήρα» του Φραντς Λέχαρ κ.α. Τις άριες ρρμηνεύουν γνωστοί καλλιτέχνες της λυρικής μας σκηνής.

 

Ιανουάριος και… «Bel canto unlimited & more»

4,11,18,25 Ιανουαρίου, 9.30 μ.μ.

Καλωσορίζουμε το 2017 με άρωμα Ιταλίας! Το μουσικό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στον ιταλικό Ρομαντισμό και περιλαμβάνει άριες με το σπιρτόζικο χιούμορ του Rossini, το δραματικό πάθος του Verdi, τον ρεαλισμό του Puccini αλλά και ανάλαφρες καντσονέτες. Ερμηνεύουν γνωστά ονόματα της λυρικής μας σκηνής.

 

Φεβρουάριος  και… «Οι μελωδίες της ευτυχίας»

1,8,15,22 Φεβρουαρίου, 9.30 μ.μ.

Η μαγική στιγμή της συνάντησης του μουσικού θεάτρου με τους ήχους της Jazz το πρώτο μισό του 20ού αιώνα ζωντανεύει στα μουσικά μας ραντεβού με τις «μελωδίες της ευτυχίας». Παραστάσεις που λάτρεψε το Broadway και το Hollywood γνωστών συνθετών (Cole Porter, Leonard Bernstein, George Gershwin κα.) όπως «Porgy and Bess», «Kiss me Kate», «Μελωδία της Ευτυχίας», «Μαίρη Πόπινς», «Ωραία μου κυρία», «South Pacific», «West Side Story» κ.α. μας θυμίζουν με την ερμηνεία τους γνωστοί καλλιτέχνες της λυρικής μας σκηνής.

 

Μάρτιος και… «Άριες στις όχθες του Σηκουάνα»

1, 8, 15, 22, 29 Μαρτίου, 9.30 μ.μ.

Η άνοιξη μας βρίσκει με παριζιάνικη διάθεση! Μεταφερόμαστε στις όχθες του Σηκουάνα, μέσα από άριες συνθετών που έζησαν και δημιούργησαν στο Παρίσι αλλά και από όπερες που διαδραματίζονται στην πόλη του φωτός (Traviata, Carmen, Manon κ.α.). Ερμηνεύουν γνωστοί καλλιτέχνες της λυρικής μας σκηνής.

Σχετικές ειδήσεις
29.12.2016 13:33
Η Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ υποδέχεται φέτος στα βαγόνια της τον μαγικό κόσμο της όπερας και του κλασικού τραγουδιού παρουσιάζοντας κάθε μήνα μία διαφορετική θεματική μουσική ενότητα με σημαντικούς καλλιτέχνες της λυρικής μας σκηνής.
Dream songs: Μια μουσική απόδραση από το Τρένο στο Ρουφ
30.11.2016 14:30
Μια μουσική απόδραση από την πραγματικότητα προτείνει η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ στο Θεατρικό Βαγόνι, κάθε Παρασκευή από τις 25 Νοεμβρίου.
Η Καμεράτα πάει με… Τρένο στο Ρουφ
04.11.2016 13:03
Η Καμεράτα-ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής επιβιβάζεται για πρώτη φορά στο Τρένο στο Ρουφ και καλεί τους φίλους της σε μία απολαυστική μουσική αλλά και γευστική διαδρομή
Eva Sakellari & The SoulVibes live στο Τρένο στο Ρουφ
23.06.2016 11:37
Οι Eva Sakellari & The SoulVibes, μετά την επιτυχημένη τους εμφάνιση στο Θεατρικό Βαγόνι, επιστρέφουν για ένα μουσικό live στη δροσερή Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ και "ντύνουν" τη βραδιά με ήχους soul, blues, pop και funk.
Spring is here: Ο Δημήτρης Καλαντζής συναντά τον Γιώτη Σαμαρά στο Τρένο στο Ρουφ
04.03.2016 17:08
Η μουσική βραδιά με τον "ανυπόμονο" τίτλο «spring is here» θα είναι μία από τις σπάνιες ευκαιρίες να ακούσει κανείς μαζί, δύο απ’ τους σημαντικότερους και παλαιότερους μουσικούς εκπροσώπους της ελληνικής τζαζ σκηνής, που ενώνουν συγγενικές καταβολές και πορείες.