Τελευταία εμφάνιση, ένα μεγάλο μουσικό πάρτυ!

Με ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι που δεν ήθελες να τελειώσει, βλέποντας γύρω σου τα χαρούμενα πρόσωπα που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο, ολοκληρώθηκαν οι κοινές εμφανίσεις της Παυλίνας Βουλγαράκη με τη Μιρέλα Πάχου στο Σταυρό του Νότου Club!

Από τον Βαγγέλη Γκρέκο

Μια σύμπραξη γεμάτη ενέργεια, συγκίνηση, εξαιρετικές ερμηνείες, πότε μαζί, πότε η κάθε μία ξεχωριστά. Ερμήνευσαν τραγούδια αγαπημένα, σαν το “Για των ματιών σου το χρώμα”, αλλά και κομμάτια από την προσωπική τους δισκογραφία, όπως το “Λίγο λίγο” ή το “Μαξιλάρι”.

Με τις πρώτες νότες από το “Ενός λεπτού φιλί” της Έλλης Πασπαλά μας υποδέχτηκαν τραγουδώντας μαζί η Μιρέλα και η Παυλίνα για να συνεχίσουν με το “θέλω να σε ξεπεράσω” του Φοίβου Δεληβοριά για να μείνει για λίγο μόνη της η Μιρέλα με το αγαπημένο “Μαξιλάρι” της και ν’ ακολουθήσει από κοινού η ερμηνεία τους στο “Λουλούδι του δάσους” των Κατσιμιχαίων. Μένοντας μόνη αυτή τη φορά η Παυλίνα, για να πει το ιδιαίτερο “Κι έμεινα εδώ” του Στόκα παρέα με το δικό της “Άγριο τσακωμό”.

Οι εναλλαγές στη σκηνή και στα τραγούδια ήταν τόσο αρμονικές που σε παρέσυραν οι μελωδίες ακούγοντας, μεταξύ άλλων, το διαχρονικό “bang bang” της Cher και το “δε μιλώ για μια νύχτα εγώ” της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, για να κλείσει το πρώτο μέρος με τη Μιρέλα Πάχου στο ομώνυμο τραγούδι του δίσκου της “Μι-Ρε-Λα” το οποίο αφιέρωσε στον Σπύρο Γραμμένο που ήταν εκεί.

Μετά από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα, επέστρεψαν μαζί τα κορίτσια με την Παυλίνα να ξεκινάει το δικό της “Λαβύρινθοι”, για να συνεχίσει η Μιρέλα με το “Δύο και κάτι” δίνοντας ένα πιο μελαγχολικό τόνο στη βραδιά με την κοινή τους ερμηνεία στο “Αγαπημένε μου” της Παυλίνας. Αμέσως μετά, η Μιρέλα παρουσίασε το νέο της τραγούδι με τίτλο “Υπερήρωες” που αποτελεί προπομπό του δεύτερου δίσκου της και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του χρόνου.

Ωστόσο μια από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς ήταν η εκτέλεση του ολοκαίνουριου τραγουδιού “Φέρτα μου όλα πίσω” της Παυλίνας με τα σόλο της κιθάρας να κερδίζουν τις εντυπώσεις!

Και η συνέχεια ήταν γεμάτη εκπλήξεις…

Αρχικά η Μαρίζα Ρίζου και ο Πάνος Μουζουράκης ανέβασαν τη διάθεση μας στα ύψη με το ντουέτο τους “Πετάω” για να δώσουν ύστερα πάσα στον Μανώλη Φάμελλο με το “Η ευτυχία είναι αυτό”. Φτάνοντας σιγά σιγά στο τέλος, ακούσαμε νησιωτικά -τιμώντας με αυτό τον τρόπο την καταγωγή τους οι δύο τραγουδοποιοί- με “Τούτο το μήνα” από την Παυλίνα και “Μες στου Αιγαίου τα νερά” από τη Μιρέλα. Για τελευταίο τραγούδι επέλεξαν το “Πες μου μια λέξη” ερμηνευμένο με το δικό τους τρόπο, με το παρατεταμένο χειροκρότημα μας να είναι η καλύτερη ανταμοιβή τους!

Φεύγοντας για λίγο μόνο, επέστρεψαν για το encore με το “Μι-Ρε-Λα” στο οποίο συμμετείχε και ο Σπύρος Γραμμένος και το “Κάπου υπάρχει η αγάπη μου” της εξαιρετικής Νάνας Μούσχουρη να αποτελεί τον καλύτερο επίλογο της βραδιάς!

Απολαύσαμε ένα ρεπερτόριο που δε συναντάς εύκολα σε κάποιο πρόγραμμα υπό τη φρέσκια ματιά δύο ταλαντούχων κοριτσιών. Είναι σημαντικό να δώσουμε στήριξη σε νέους καλλιτέχνες όπως η Παυλίνα και η Μιρέλα!

Μαζί τους ήταν οι μουσικοί:

Δημήτρης Μουτάφης: μπάσο

Δημήτρης Σινογιάννης: ηλεκτρική κιθαρα

Γιώργος Σαρίκος: τύμπανα

Άγγελος Κατσέλης: ακουστική κιθάρα

Δημήτρης Καραγιάννης: πνευστά

Ανδρέας Γυφτάκης: πλήκτρα

*Φωτογραφίες: Μιχάλης Τσεσμετζής