Λένε κάποια πράματα στην ζωή σε διαλέγουν, δεν τα διαλέγεις. Χωρίς να υπάρχει λόγος θυμάμαι να μου αρέσει να παράγω ήχο με ότι έβρισκα στο κοντινό περιβάλλον και να ηχογραφώ στο οικογενειακό κασετόφωνο.

Γεννήθηκα στη Βέροια, μεγάλωσα στην Σαλαμίνα, τέλειωσα το λύκειο στους Αμπελοκήπους, δούλεψα στο πρώτο μου μαγαζί στη Θηβών, σπούδασα στο Ρότερνταμ, επέστρεψα στην Αθήνα.

Κάνω τις ίδιες διαδρομές με την μηχανή πότε με κέφι, πότε με αγανάκτηση, πότε τραγουδώντας (μέσα στο κράνος έχει πολύ ωραίο ήχο), πότε μουρμουρίζοντας.

Στην έκθεση στο σχολείο πολύ συχνά έβρισκα στα γραπτά μου σημειωμένο με κόκκινο στυλό “εκτός θέματος”.

Είμαι τυχερός, κάνω μουσική και μπορώ και επιβιώνω από αυτήν και τα τύμπανα. Το ΓΙΑΝ ΒΑΝ είναι το καμάρι μου και θέλω μαζί με τα παιδιά να παίζουμε οσο περισσότερο μπορούμε. Θέλω να πάμε κάπου κοντα ή μακρυά για λίγο, μια βδομάδα και μόνο να παίζουμε και να ηχογραφούμε.

Πολλές φορές είμαι απότομος και βιάζομαι να καταλάβω, άλλες δεν καταλαβαίνω με τίποτα.

Με εκνευρίζει να βλέπω ανθρώπους, συμπολίτες μου να θεωρούν πως είναι “καλύτεροι” απο άλλους ανθρώπους οταν όλοι μαζι βουλιάζουμε στα ίδια σκατά.

Τον δίσκο τον κάναμε στο υπόγειο του σπιτιού. Παίξαν πολλοί φίλοι και όλοι εδωσαν κατι παραπάνω από αυτό που φανταζόμουν και ήλπιζα. Η μπάντα ήταν το φυσικό επακόλουθο αυτού του δίσκου.

Την Κυριακή θα παίξουμε μετά από 4 μήνες, στο Γκαζάρτε.

Info:

Jan Van de Engel ειναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί ο drummer Γιάννης Αγγελόπουλος, για τις μουσικές που γράφει. Είναι η ανορθόδοξη μετάφραση του ονόματος στα Ολλανδικά που άρχισε να χρησιμοποιεί σαν αστείο στα χρόνια που ήταν φοιτητής στο Κονσερβατόριο του Ρότερνταμ. “ΓΙΑΝ ΒΑΝ” είναι η μπάντα του.


Ο Jan Van de Engel με την μπάντα του για ένα live στο Roof Stage του Gazarte. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.