Οι Belleville επιστρέφουν για ένα live στο αγαπημένο μας στέκι, το Faust, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016.

Οι Belleville είναι ένα γκρουπ που μετράει σχεδόν τρία χρόνια ζωής. Γεννήθηκε στις αρχές του 2011. Έμπνευση του ονόματος φυσικά αποτέλεσε η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Sylvain Chomet, les Triplettes de Belleville. H σκοτεινή ατμόσφαιρα των cabaret του μεσοπολέμου, η μελαγχολική και νοσταλγική διάθεση, οι λεπτές πινελιές χιούμορ, συνοδεύουν αισθητικά τη μουσική τους. Οι επιρροές τους ξεκινούν από την jazz και την blues, το swing του μεσοπολέμου, την μουσική για το θέατρο, και κάθε μορφή σύγχρονης προσέγγισης όλων των προηγουμένων. Αγαπημένοι καλλιτέχνες, ενδεικτικά, οι Django Reinhardt, Muddy Waters, Ella Fitzgerard, Billie Holiday, Tom Waits, Tiger Lillies, Jill Tracy, καθώς και πολλοί ακόμα.

Έχουν εμφανισθεί σε πολλές σκηνές και μαγαζιά εντός και εκτός Αθηνών όπως, Faust, Half Note, Gazarte, Σταυρός του Νότου, Cabaret Voltaire, Dizzy Miles, Darling, Piquet, After Dark, κ.α. Πρώτη εμφάνιση έκαναν στο project RETROPOLIS 1 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, πέρυσι άνοιξαν μαζί με άλλες μπάντες τη συναυλία των Pupini Sisters στο Gagarin205, συμμετείχαν στο φετινό φεστιβάλ Μικρό Παρίσι των Αθηνών καθώς και στο Φεστιβάλ Χρωμάτων, τους είδαμε και δυο φορές στο φεστιβάλ Μέρες Ρεθύμνου στην Κρήτη καθώς και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα.

Οι Belleville ξεκινούν το ταξίδι τους προσεγγίζοντας δικές τους συνθέσεις και διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και ήχο. Πιστεύοντας πως σύμφωνα με τη σημερινή μουσική πραγματικότητα, τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο σύγχρονο από το ρετρό, οι Belleville δίνουν rendez-vous με τη Μαφία του δρόμου, το κομψό στυλ και πάνω από όλα με την μουσική να παίζει το ρόλο του «οργανωτή» του εγκλήματος. Σας περιμένουν με τα τσιγάρα κολλημένα στο στόμα σας… Τα υπόλοιπα επί σκηνής…