Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Metropolitan Symphony Orchestra of Athens παρουσιάζει το φετινό της πρόγραμμα

Η Metropolitan Symphony Orchestra of Athens παρουσιάζει το φετινό της πρόγραμμα

Στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή βραδιά παρουσίασης του νέου καλλιτεχνικού προγράμματος 2016-2017 της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό του αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Ο νέος καλλιτεχνικός προγραμματισμός επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις φέτος για τους φίλους της MSO of Athens και το κοινό της κλασικής μουσικής στην Ελλάδα, συσπειρώνοντας, μεταξύ άλλων, μέσω του κύκλου focus on που εγκαινίασε η Ορχήστρα ήδη από πέρυσι, πολλούς σημαντικούς ανθρώπους του Πνεύματος, των Τεχνών, των Γραμμάτων, των Επιστημών, της Πολιτικής και της Δημοσιογραφίας, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν μαζί με τον νέο και καινοτόμο καλλιτεχνικό προγραμματισμό της Ορχήστρας, από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο.

Για τον νέο προγραμματισμό θα μιλήσει επίσης ο συνεργάτης της Ορχήστρας και συντονιστής του κύκλου focus on, καταξιωμένος Ιστορικός και Κριτικός Μουσικής, Γιώργος Μονεμβασίτης, ενώ θα προλογίσει και θα παρουσιάσει η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, Δρ Νομικής Νεκταρία Καραντζή.

Την ίδια βραδιά, θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη παρουσίαση των πρώτων δισκογραφικών παραγωγών διεθνούς διανομής της Ορχήστρας, υπό τον διακριτικό τίτλο MSO Records. H φιλοσοφία της MSO Records είναι βασισμένη στην εμπνευσμένη δημιουργικότητα, έχοντας το πλεονέκτημα της καθοδήγησης από την πολύχρονη καλλιτεχνική και δισκογραφική εμπειρία του ιδρυτή της, Βασίλη Τσαμπρόπουλου, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς Έλληνες καλλιτέχνες του roster της ECM, με πλούσια και πολύχρονη δισκογραφική παρουσία.

Σκοπός της είναι να διερευνήσει το κλασικό ρεπερτόριο, την ιερή θρησκευτική μουσική από όλον τον κόσμο και να φέρει στο φως τα έργα νέων συνθετών. Αγκαλιάζοντας τη δυνατότητα της ψηφιακής πρόσβασης και έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία με την γνωστή Ολλανδική δισκογραφική εταιρεία Challenge Records, όλες οι ηχογραφήσεις της προσφέρονται όχι μόνο σε φυσική μορφή διεθνούς διανομής και διακίνησης, αλλά και μέσω μεγάλων διαδικτυακών δισκοπωλείων, όπως iTunes, Amazon κ.ο.κ., στην υψηλότερη ποιότητα ήχου.

Την παρουσίαση των δίσκων "Eleison" και "Tsabropoulos in concert" της MSO Records θα πραγματοποιήσουν ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος  Μουσικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνων, Αχιλλέας Χαλδαιάκης και ο Ιστορικός και Κριτικός Μουσικής, Γιώργος Μονεμβασίτης.

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής - Λονδίνο: συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.11.2016 10:17
Ένα από τα πιο αγαπημένα και συγκινησιακά φορτισμένα Kοντσέρτα για τσέλο, είναι το, πλήρες σε πηγαίο λυρισμό του και «εξομολογητική» διάθεση, Κοντσέρτο του Άγγλου σερ Έντουαρντ ‘Ελγκαρ. Ενταγμένο στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παραδίδεται στο σολιστικό ταλέντο του Α΄κορυφαίου τσελίστα της Ορχήστρας Γιάννη Τσιτσελίκη.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
H Συμφωνική Ορχήστρα του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 12:40
Tη μαγεία της κινεζικής μουσικής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό που θα παρακολουθήσει τη μία και μοναδική συναυλία της περίφημης Συμφωνικής Ορχήστρας του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας (China Opera and Dance-Drama Theater Symphony Orchestra) την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
The Budapest Gypsy Symphony Orchestra: 100 Τσιγγάνικα Βιολιά κάτω από την Ακρόπολη
11.07.2016 14:54
Η αγαπημένη του Αθηναϊκού κοινού Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης, έρχεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, με 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και 100 απίθανους δεξιοτέχνες!
Η Hidden Orchestra στο 16o Athens Technopolis Jazz Festival
19.05.2016 16:37
Η Hidden Orchestra, ανεβαίνει στη σκηνή του 16th Athens Technopolis Jazz Festival για ένα μοναδικό live, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.