Στα πλαίσια της έκθεσης [OUT]TOPIAS: Περφόρμανς και υπαίθριος/ δημόσιος χώρος στο Μουσείο Μπενάκη η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών Α4Μ (αφορμή) προσκαλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές, περφόρμερ, μουσικούς, εικαστικούς, video artists, δραματουργούς και σκηνογράφους να συμμετάσχουν σε μια συνεργατική έρευνα, η οποία θα λάβει μέρος στο Μουσείο Μπενάκη από τις 24 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2016.

Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες μέσα από τεχνικές σωματικού θεάτρου και περφόρμανς θα διευρενήσουν θεωρητικά και πρακτικά τις έννοιες “Εξορία”, “Εξόριστος”, “Αυτοεξόριστος” όπως αυτές εξελίσσονται στον χρόνο και την ιστορία. Σκοπός το σεμιναρίου είναι αφενός να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα καλλιτεχνικής συνεργασίας διαφορετικών μορφών τέχνης, ανταλλαγής απόψεων και προσεγγίσεων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και αφετέρου να δημιουργηθεί μια περφόρμανς – παρουσίαση της έρευνας στον χώρο του Μουσείου.

Οι συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας είτε ο καθένας το δικό τους καλλιτεχνικό υπόβαθρο, είτε σε συνεργασία και εμπνεόμενοι από τις διαφορετικές τεχνικές θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους με την μορφή της site-specific performance υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της εισηγήτριας του εργαστηρίου (Αθηνά Δράγκου) στις 11 και 12 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

*Το εργαστήριο είναι δωρεάν και οι θέσεις περιορισμένες. Δήλωση συμμετοχής και αποστολή βιογραφικών στο email: dragkouathina@yahoo.gr ή στο τηλέφωνο 6936 901 069.
 
Χρονοδιάγραμμα:
24 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου (28, 30 Οκτωβρίου κενό)
Ώρες: 10.00-15.00

Εισηγητές: Αθηνά Δράγκου: Σκηνοθέτις
Επιμέλεια Μουσικής: Δημήτρης Παπαγεωργίου
Δραματουργική επεξεργασία: Αμαλία Κοντογιάννη
Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ελένη Σκάρπου