Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Exile: Ανοιχτό κάλεσμα στο Εργαστήριο Έρευνας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας από την ομάδα Α4Μ

Exile: Ανοιχτό κάλεσμα στο Εργαστήριο Έρευνας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας από την ομάδα Α4Μ

Στα πλαίσια της έκθεσης [OUT]TOPIAS: Περφόρμανς και υπαίθριος/ δημόσιος χώρος στο Μουσείο Μπενάκη η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών Α4Μ (αφορμή) προσκαλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές, περφόρμερ, μουσικούς, εικαστικούς, video artists, δραματουργούς και σκηνογράφους να συμμετάσχουν σε μια συνεργατική έρευνα, η οποία θα λάβει μέρος στο Μουσείο Μπενάκη από τις 24 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2016.

Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες μέσα από τεχνικές σωματικού θεάτρου και περφόρμανς θα διευρενήσουν θεωρητικά και πρακτικά τις έννοιες "Εξορία", "Εξόριστος", "Αυτοεξόριστος" όπως αυτές εξελίσσονται στον χρόνο και την ιστορία. Σκοπός το σεμιναρίου είναι αφενός να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα καλλιτεχνικής συνεργασίας διαφορετικών μορφών τέχνης, ανταλλαγής απόψεων και προσεγγίσεων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και αφετέρου να δημιουργηθεί μια περφόρμανς - παρουσίαση της έρευνας στον χώρο του Μουσείου.

Οι συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας είτε ο καθένας το δικό τους καλλιτεχνικό υπόβαθρο, είτε σε συνεργασία και εμπνεόμενοι από τις διαφορετικές τεχνικές θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους με την μορφή της site-specific performance υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της εισηγήτριας του εργαστηρίου (Αθηνά Δράγκου) στις 11 και 12 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

*Το εργαστήριο είναι δωρεάν και οι θέσεις περιορισμένες. Δήλωση συμμετοχής και αποστολή βιογραφικών στο email: dragkouathina@yahoo.gr ή στο τηλέφωνο 6936 901 069.
 
Χρονοδιάγραμμα:
24 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου (28, 30 Οκτωβρίου κενό)
Ώρες: 10.00-15.00

Εισηγητές: Αθηνά Δράγκου: Σκηνοθέτις
Επιμέλεια Μουσικής: Δημήτρης Παπαγεωργίου
Δραματουργική επεξεργασία: Αμαλία Κοντογιάννη
Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ελένη Σκάρπου

Σχετικές ειδήσεις
[OUT] TOPIAS - Περφόρμανς και Υπαίθριος/Δημόσιος Χώρος: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
05.09.2016 16:44
Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται τη νέα σεζόν 2016 - 2017 με την έκθεση [OUT] TOPIAS - Περφόρμανς και Υπαίθριος/Δημόσιος Χώρος.
Σεμινάριο δημιουργίας περφόρμανς με την Τζένη Αργυρίου στον Κινητήρα
24.06.2016 14:30
Στο πλαίσιο του πρώτου καλοκαιρινού σχολείου παραστατικών τεχνών του Κινητήρα, η Τζένη Αργυρίου θα παραδώσει ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο δημιουργίας περφόρμανς.
Κόκκινη κλωστή: Κάλεσμα συμμετοχών για το Φεστιβάλ παραμυθιού
07.04.2016 15:37
Το Φεστιβάλ παραμυθιού Κόκκινη κλωστή επιστρέφει για 2η χρονιά, από 20 Μαΐου έως 19 Ιουνίου 2016, στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος, και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε Καλλιτέχνες - Δημιουργούς.
Έλα να πεις την ιστορία σου στο Caravan Project!
23.03.2016 14:31
Την Παρασκευή 25 Μαρτίου από τις 14:00 έως τις 22:00 η ομάδα του Caravan Project σε συνεργασία με το κοινωνικό εργαστήρι κύκλωμα, το φωτογραφικό κέντρο stereosis, το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να έρθουν στο Λιμάνι στην Προβλήτα Α’ και να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες.
O Olivier Descotes, νέος Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη
18.01.2016 09:50
Εκ μέρους της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, έχω τη χαρά να ανακοινώσω το διορισμό του κυρίου Olivier Descotes (Ολιβιέ Ντεκότ), υπευθύνου καλλιτεχνικής δημιουργίας του γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας, στη θέση του Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη.