Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ταινίες μικρού μήκους από το Πάντειο στο Τριανόν

 Ταινίες μικρού μήκους από το Πάντειο στο Τριανόν

Οι φοιτητές του Π.Μ.Σ. «Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, ετοιμάζουν μια κινηματογραφική βραδιά και με χαρά μας παρουσιάζουν τις μικρού μήκους ταινίες τους.

Η προβολή των ταινιών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στον Κινηματογράφο Τριανόν .

Στο πρώτο μέρος θα προβληθούν οι πρόσφατες ταινίες των αποφοίτων του τμήματος:

Twist (Μιχάλης Παπαντωνόπουλος, 15’)

Το συμβούλιο των καθηγητών πρέπει να πάρει μία απόφαση. Η ώρα περνάει. Δεν είναι πια σίγουροι. Η Δάφνη περιμένει στον διάδρομο.

Χρήστος και η Δήμητρα (Αμέρισσα Μπάστα, 13’)

Ο 8χρονος Χρήστος έχει στόχο να δει μαζί με τη συνομήλικη φίλη του, τη Δήμητρα, το βράδυ την παράσταση του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ενός περιοδεύοντος θιάσου, που έχει φτάσει στο χωριό τους. Τα πράγματα όμως δε θα εξελιχθούν τόσο εύκολα για τον Χρήστο, που θα κληθεί να ξεπεράσει εμπόδια και να πάρει γενναίες αποφάσεις! Μια ταινία για την τέχνη, τον έρωτα, τη μαγεία και το όνειρο…

Η Αλίκη στο καφέ (Δημήτρης Νάκος, 19’)

Η Αλίκη πίνει καφέ και διαβάζει. Ο Βασίλης θέλει να τη συναντήσει το βράδυ. Η Κατερίνα περιμένει τον Βασίλη τα βράδια. Ο Βασίλης θέλει να ξεφύγει από όλα. Και η Αλίκη είναι πάλι στο καφέ.

Κύβος (Αλέξανδρος Σκούρας, 23’)

Ο Μάκης, ένας άεργος 35άρης, δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιόλογο στη ζωή του, πέρα από την εξωπραγματική ταχύτητα που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ. Μαζί με την αδελφή του και τη μητέρα του, μαζεύονται στο πατρικό τους σπίτι για να υποδεχτούν τον μικρότερο αδελφό και αγαπημένο της μητέρας, που επιστρέφει από το εξωτερικό.

Στο δεύτερο μέρος θα προβληθούν οι ταινίες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος «Παραστατικές Τέχνες» με διδάσκοντες τον Γιάγκο Ανδρεάδη και τον Δημήτρη Νάκο, κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016 και είναι οι εξής:

Release (Εύα Αναγνωστάκη, Ευτυχία Βαρδούλη, Μαριλένα Κουκούλη Σταυρούλα Σουλοπούλου, Κορίνα Χουδαλάκη, 13’)

Ο Νίκος είναι ένας αφοσιωμένος και συνεπής υπάλληλος Ανθρώπινου Δυναμικού, ο οποίος ενώ περιμένει να αλλάξει σύντομα τμήμα, επιφορτίζεται με δύο ακόμα απολύσεις. Μέσα σε μία εβδομάδα πίεσης και συγκρούσεων, όλα αλλάζουν καθώς έρχεται αντιμέτωπος με τις επιλογές του, τον εαυτό του κι ένα μεγάλο δίλημμα.

Ex-απίνης (Μυρτώ Συμεωνίδου, Μαρία Καλογεροπούλου , Μαρία Παπαδοπούλου, Έυη Στούμπου, 10’)

Η ρομαντική βραδιά που περνά η Νατάσα μαζί με το φίλο της, θα καταστραφεί από τα επίμονα χτυπήματα της πόρτας. Ο Δημήτρης, ο πρώην φίλος της, εισβάλλει στο σπίτι και φέρνει τα πάνω κάτω σε αυτό, στη σχέση του ζευγαριού, αλλά και στις σκέψεις της Νατάσας.

Η Άλλη (Αναστασία Ρίζου, Ουρανία Μαυρίκη, Βάλια Σιδέρη, 8’)

Μια αυστηρή και απρόσιτη γυναίκα, η Ευανθία, ζει μόνη σε μια πολυκατοικία της Κυψέλης. Οι κοινωνικές της επαφές είναι ελάχιστες. Ένα χειμωνιάτικο απόγευμα όμως, θα έχει μια απρόβλεπτη συνάντηση.

2 ½ (Χρήστος Νταμπακάκης, Μακρίνα Πετροπούλου, Φαίη Ρουμελιώτη, Γιάννης Τσέπας, 10’)

Μία γυναίκα σε μία αδιέξοδη σχέση. Ένας χώρος αναμονής γυναικολογικής κλινικής. Πολυκοσμία, αλλά και μοναξιά. Συνεχή τηλεφωνήματα, ένταση και σκέψεις. Μία κρίσιμη απόφαση…

Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες του δεύτερου μέρους μπορείτε να βρείτε εδώ: http://panteionshortfilms.wixsite.com/2016

Μετά την προβολή των ταινιών θα ακολουθήσει πάρτυ στο φουαγιέ του Τριανόν.

Σχετικές ειδήσεις
Βραβεία Ίρις 2017: Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
19.12.2016 11:41
Ξεκινά η διαδικασία για την ανάδειξη και απονομή των Βραβείων Ίρις 2017 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Οι κύριοι παραγωγοί των ταινιών καλούνται να υποβάλλουν υποψηφιότητα, για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων), έως την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017.
«Χιλή: Ταινίες Μικρού Μήκους»: Εκδήλωση στο Κινηματοθέατρο Ίριδα
29.09.2016 12:48
Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στο Κινηματοθέατρο Ίριδα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ΧΙΛΗ: ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ όπου θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους Χιλιανών σκηνοθετών.
Χρυσές Νύχτες - Πανόραμα 2016 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
01.06.2016 13:48
33 ταινίες μικρού μήκους που βραβεύτηκαν το 2015-16 από τις εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσής τους (Oscar, César, Goya, BAFTA, Ίρις κ.λπ.) για δύο μέρες στη Στέγη!
Μπίλης, νέα προβολή στο Cinemarian
17.05.2016 11:51
Για μία μόνο προβολή, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, η δραματική ταινία μικρού μήκους Μπίλης, στην ανεξάρτητη αίθουσα για ταινίες μικρού μήκους του κινηματογράφου CINEMARIAN.
Scopophilia: Κινηματογραφιστές από τη Θεσσαλονίκη ζητούν τη βοήθειά σας!
07.03.2016 13:34
Η κινηματογραφική ομάδα που δημιούργησε τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους Το Μπαλόνι, e-Social και White Collar βρίσκεται στο στάδιο προ-παραγωγής της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας της με τίτλο “Scopophilia” και ζητά τη βοήθειά σας!