Με συνοδοιπόρο του τη λαϊκή κιθάρα, ο Δημήτρης Μυστακίδης μάς ταξιδεύει και φέτος στον κοινό μας μουσικό τόπο, το αστικό λαϊκό τραγούδι και, “μιλώντας μας Εσπεράντο”, μας μεταφέρει τη μοναδική αύρα του ρεμπέτικου.

Μαζί με τους συνεργάτες του, Γιώργο Τσαλαμπούνη και Δημήτρη Παππά στις κιθάρες και Iφιγένεια Ιωάννου στο τραγούδι, μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Τραγούδια των Τσιτσάνη, Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά και τόσων άλλων που αφηγούνται, αναπολούν, παραπονιούνται, παρανομούν, ερωτεύονται και μας ταξιδεύουν.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης κατάφερε με τον τελευταίο του δίσκο “Εσπεράντο” να αποδείξει ότι το ρεμπέτικο είναι μια οικουμενική μουσική γλώσσα, μια “Εσπεράντο”, που ποτέ δε χάνει τη ταυτότητά της.

Πέρα από τις εξαιρετικές δισκοκριτικές από Έλληνες και Ευρωπαίους δημοσιογράφους, ο δίσκος Εσπεράντο είχε και πανευρωπαϊκές διακρίσεις, καθώς ήταν για δυο μήνες στο Νο2 των World Music Charts Europe, ενώ παρέμεινε συνολικά τέσσερις μήνες στο Top 10 της ίδιας κατάταξης.

Τραγούδια διαμάντια της λαϊκής μας παράδοσης, εκτελεσμένα με την υψηλή δεξιοτεχνία του καλλιτέχνη, αλλά και την ιδιαίτερη τεχνική της “τσιμπητής” κιθάρας, έρχονται στο σήμερα και χτυπούν κατευθείαν στην καρδιά μας!

Περισσότερα για τον Δημήτρη Μυστακίδη:
www.dimitrismystakidis.gr
https://www.facebook.com/DimitrisMystakidisOfficial
https://www.youtube.com/user/dmystak
https://soundcloud.com/fishbowl_greece
http://ethnocloud.com/Dimitris_Mystakidis