Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Εσύ μπορείς να λύσεις το μυστήριο του βιβλίου «Το άρωμα της γυναίκας με τα μαύρα»;

Εσύ μπορείς να λύσεις το μυστήριο του βιβλίου «Το άρωμα της γυναίκας με τα μαύρα»;

Λατρεύεις τις αστυνομικές ιστορίες; Είσαι φανατικός θαυμαστής του Sherlock Holmes και της Agatha Christie; Αν η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι θετική, τότε θα απολαύσεις το κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα του Gaston Leroux.

Από την Κατερίνα Ηλιάκη

Ο μαιτρ των γαλλικών ιστοριών μυστηρίου, που έγινε ευρέως γνωστός από το  «Το Φάντασμα της Όπερας» και για το Μυστήριο του κίτρινου δωματίου, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα βιβλία μυστηρίου όλων των εποχών, μας προκαλεί να λύσουμε έναν ακόμη πιο αγωνιώδη και ακραίο γρίφο στο «Το άρωμα της γυναίκας με τα μαύρα».

Μια καθηλωτική ιστορία ξεκινά…

Η Ματίλντ Στάνγκερσον παντρεύεται τον αγαπημένο της Ρομπέρ Νταρζάκ, αλλά κατά τη διάρκεια της τελετής μια αδιόρατη απειλή πλανιέται στην ατμόσφαιρα. Όμως όλα κυλάνε φυσιολογικά και το ευτυχισμένο ζευγάρι φεύγει για μήνα του μέλιτος.

Ελάχιστες μέρες μετά, ένα τηλεγράφημα με την υπογραφή της Ματίλντ Στάνγκερσον ταράζει τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Ζοζέφ Ρουλεταμπίλ. Γράφει μόνο δύο λέξεις: «Σώστε μας».

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και το ζευγάρι μαζί με τους φίλους του καταλήγει σε ένα καλά οχυρωμένο μεσαιωνικό κάστρο στην Κυανή Ακτή, όπου είναι απολύτως αδύνατον να εισβάλει κανείς και να βλάψει τη Ματίλντ Στάνγκερσον. Κι όμως… Το αδιανόητο συμβαίνει με τον πιο μυστηριώδη τρόπο.

 

Ο Ρουλεταμπίλ καλείται τώρα όχι μόνο να αντιστρέψει ένα έγκλημα, αλλά και να κοιτάξει κατάματα μια απαίσια αλήθεια.

Μπορείς να λύσεις το μυστήριο;

Το μυθιστόρημα ανήκει στην κατηγορία «locked room mystery» (μυστήριο κλειδωμένου δωματίου), στην οποία περιλαμβάνονται αστυνομικές ιστορίες που το έγκλημα πραγματοποιείται κάτω από φαινομενικά αδύνατες περιστάσεις.

Ο Gaston Leroux θεωρείται πρωτοπόρος συγγραφέας του είδους με το οποίο έχουν ακόμη ασχοληθεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της κλασσικής λογοτεχνίας, όπως οι Edgar Allan Poe, Wilkie Collins και Joseph Conrad.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γάλλος συγγραφέας Γκαστόν Λερού (GastonLeroux, 1868-1927), γνωστός κυρίως για το περίφημο μυθιστόρημά του «Το Φάντασμα της Όπερας», που μεταφέρθηκε πολλές φορές στον κινηματογράφο αλλά και στο θέατρ. Η συνεισφορά του Γκαστόν Λερού στη γαλλική αστυνομική λογοτεχνία θεωρείται εφάμιλλη με εκείνη του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ στην αγγλική και του Έντγκαρ Άλαν Πόε στην αμερικανική.

Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία του «Το Μυστήριο του Κίτρινου Δωματίου» και «Το Άρωμα της Γυναίκας με τα Μαύρα».

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
04.01.2017 11:06
Οι εκδόσεις Κίχλη σας προσκαλούν στη γιορτή που θα γίνει με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της Παυλίνας Μάρβιν, Ιστορίες απ’ όλον τον κόσμο μου, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 στο «Concerto Café».
Έγκλημα στα φιόρδ: Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα από τη Νορβηγία
21.11.2016 10:47
Αν ανήκεις σε εκείνους που αγαπούν τις αστυνομικές ιστορίες με γρήγορη πλοκή και δράση, το «Έγκλημα στα φιόρδ» είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία του είδους. Ο συγγραφέας Jorn Lier Horst στήνει το ιδανικό σκηνικό για ένα αποτρόπαιο έγκλημα σε ένα τουριστικό θέρετρο της Νορβηγίας. Δημιουργεί ένα συναρπαστικό best seller που θυμίζει θρίλερ, το οποίο μάλιστα θα παρουσιάσει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στην Αθήνα με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και των Public.
Το άρωμα της γυναίκας με τα μαύρα - Gaston Leroux
19.10.2016 12:16
Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Το άρωμα της γυναίκας με τα μαύρα του Gaston Leroux σε μετάφραση Βαγγέλη Γιαννίση.
Μαύρα ρόδα - Jane Thynne
05.07.2016 09:43
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το μυθιστόρημα Μαύρα ρόδα της Jane Thynne, σε μετάφραση Φίλιππου Χρυσόπουλου.
 Μια εβδομάδα αφιερωμένη στο αστυνομικό μυθιστόρημα στον Πολυχώρο Μεταίχμιο
01.06.2016 10:56
Το αστυνομικό μυθιστόρημα γιορτάζει στον Πολυχώρο Μεταίχμιο από τις 6 έως τις 11 Ιουνίου 2016 με έναν μαραθώνιο δράσεων.