Η StraDa Films, σε συνεργασία με τη Seven Films, παρουσιάζουν στις ελληνικές αίθουσες την ταινία του Ζανγκ Γιμού, Η Μεγάλη Επιστροφή (Gui lai / Coming Home), από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016.

Σύνοψη:

Ένας άνδρας από την Κίνα αποχωρίζεται από την οικογένειά του, όταν συλλαμβάνεται ως πολιτικός κρατούμενος. Κατά τις τελευταίες μέρες της Πολιτιστικής Επανάστασης επιστρέφει σπίτι του για να ανακαλύψει ότι η γυναίκα του έχει αμνησία. Εκείνη, αδυνατώντας να τον αναγνωρίσει, συνεχίζει να περιμένει τον σύζυγο της. Εκείνος είναι αποφασισμένος να τη βοηθήσει να θυμηθεί…

Για την ταινία:

Η ‘Μεγάλη Επιστροφή’ είναι ένα  δράμα εποχής, το οποίο εστιάζει σε μια οικογένεια. Αν και με πολιτικό υπόβαθρο, ο σκηνοθέτης τη χαρακτηρίζει ως μια γλυκόπικρη ιστορία αγάπης και αφοσίωσης.

Σημείωμα σκηνοθέτη:

“Βασισμένη στο βιβλίο του Γιαν Γκελίνγκ, “The Criminal Lu Yanshi”, Η Μεγάλη Επιστροφή είναι μία ιστορία αγάπης για την ευτυχία και τη θλίψη, όπως και για τον χωρισμό και την επανασύνδεση.  Χρησιμοποιήσαμε το τέλος της αυθεντικής ιστορίας – με τον Λου Γιάνσι να επιστρέφει στο σπίτι, σαν την αφετηρία του σεναρίου.  Όλοι γνωρίζουν ότι ο Τσεν Νταομίνγκ και η Γκονγκ Λι είναι οι καλύτεροι ηθοποιοί που εργάζονται στην Κίνα και ήταν η πρώτη και μόνη επιλογή μου για τους αντίστοιχους ρόλους τους. Προσέφεραν πολλές εποικοδομητικές απόψεις ακόμα και για μικρές λεπτομέρειες της ιστορίας. Για τον λόγο αυτό η συνεισφορά τους ξεπερνά κατά πολύ  την ερμηνεία των χαρακτήρων τους.

Ο χαρακτήρας της κόρης εξυπηρετεί έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία. Όταν γνώρισα για πρώτη φορά την Χουιβέν, πρόσεξα τα λαμπερά μάτια της, τα οποία θύμιζαν την αύρα νεαρών ερυθροφρουρών.  Ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν. Για το δεύτερο μέρος της ταινίας, έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο που έμοιαζαν τα μάτια της. Θα έπρεπε να γίνουν σαν να υπνωτισμένα, μονίμως διστακτικά. Η Χουιβέν είχε την ικανότητα να το πετύχει αυτό.

Αυτό το είδος του φιλμ είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί., Πρέπει να δημιουργείται σε κατάσταση γαλήνης. Αν έστω και για λίγο σκεφτόμουν τα κέρδη, θα έχανα τον δρόμο μου. Για τον λόγο αυτό, προσωπικά αυτή η ταινία αποτελεί την επιστροφή σε μια προγενέστερη ψυχική κατάσταση και σε μία παλαιότερη προσέγγιση της δημιουργίας. Το πιο σημαντικό για μένα είναι αν το κοινό θα κρατήσει την ταινία στην καρδιά του και αν θα θυμούνται πραγματικά τα συναισθήματα που τους προκάλεσε το Coming Home.”

Βραβεία – Συμμετοχές:

Επίσημη Συμμετοχή (εκτός Διαγωνιστικού) στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2014
Βραβείο Νέου Ταλέντου (για την Χουιβέν Ζανγκ) , Βραβεία Κινηματογράφου Ασίας 2015
Συμμετοχή στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Στοιχεία ταινίας:

Σκηνοθεσία: Ζανγκ Γιμού
Σενάριο: Γιαν Γκελίνγκ (βιβλίο), Τζίνγκσι Ζου
Παίζουν: Γκονγκ Λι, Τσεν Νταομίνγκ
Διάρκεια: 109 λεπτά
A.K.A: Gui lai / Coming Home
StraDa Films, σε συνεργασία με τη Seven Films