Για πρώτη φορά στο Gazarte, τέσσερις γυναικείες φωνές τραγουδούν τα Female Stories του Ian Ikon, σε ένα κοινό live, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016. Η Ιrene, η Natalia Corvington, η Idra Kayne και η Maya Siozou θα ερμηνεύουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μουσικής διαδρομής του Ian Ikon αλλά και νέα του κομμάτια “ακροβατώντας” με ευελιξία μεταξύ indie pop, vintage pop, nu soul αλλά house.

Ο Ιan Ikon αποτελεί μία από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις καλλιτεχνών που πειραματίζεται και δημιουργεί με χαρακτηριστική ευκολία σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών μουσικών ειδών έχοντας στο ενεργητικό του “hits” που έχουν ξεχωρίσει σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Με αφορμή το live, λοιπόν, που θα πραγματοποιηθεί στο Gazarte, η Ιrene, η Natalia Corvington, η Idra Kayne και η Maya Siozou μιλούν στο Culturenow.gr για τον Ian Ikon:

Ιrene: Η γνωριμία μου με τον Ian συνέβη εντελώς τυχαία σε ένα απο τα live μου στο ΝΟEL. Τελικά όπως φάνηκε ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει μια όμορφη συνεργασία. Με τον Ιan μας δένουν αρκετά πράγματα, και αλλά κυρίως στη μουσική και συγκεκριμένα στη nu soul που υπηρετώ βρίσκουμε κοινές συνισταμένες.

Ένα του μεγάλο προσόν που τον διακρίνει κατά την άποψη μου είιναι η ικανότητα του να συνθέτει ποιοτική αλλά και ταυτόχρονα εμπορική μουσική.

Φυσικά πέρα απο αυτό είιναι και άκρως τελειομανής και βρίσκει κάθε φορά με ευκολία την συνταγή της επιτυχίας. Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί και το τρίτο μας single με τίτλο Destination Unknown σε στίχους και μουσική δική του απο την Universal.

Είμαι εξαιρετικα χαρούμενη και ενθουσιασμένη επίσης για το επερχομενο live μας στο Gazarte στις 21/10 όπου πέρα από τα δικά του κομμάτια θα τραγουδήσω και αγαπημένα κομμάτια από το χώρο της soul, blues και R&B.

Natalia Corvington: Με τον Ian Ikon γνωριστήκαμε πριν από 3 χρόνια μέσω του μουσικού Νάσσου Σωπύλη και ηχογραφήσαμε κάποια demo κομματια. Τελικά καταλήξαμε στο “Everywhere I Go” το οποίο μου έδωσε και μια μεγάλη ευκαιρία. Το κομμάτι εκδόθηκε από την Minos Emi και συμπεριελήφθηκε στο πετυχημένο compilation “Island 2014”. Χαίρομαι που το τραγούδι ακούστηκε πολύ και και είμαι τώρα στην Ελλάδα ειδικά για την συναυλία της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου στο Gazarte για να συνεργαστώ μαζί του επί σκηνής αυτή τη φορά. Ευελπιστώ να χορέψουμε, να πιούμε, να (ξανα)ερωτευτούμε, ακούγοντας «ιστορίες γυναικών» όπως ένας άνδρας τις νοιώθει και τις αποτυπώνει στον ήχο της κιθάρας του.

Idra Kayne: Ο Ian Ikon είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος, λάτρης της μουσικής γενικότερα, που έχει γράψει υπέροχα κομμάτια και πολλές επιτυχίες. Είναι τιμή μου που μου εμπιστεύτηκε το Endless Odyssey, ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι του που μιλάει για την προσφυγιά και μεγάλη μου η χαρά που θα το τραγουδήσω ζωντανά σ’αυτή την μεγάλη “γιορτή” στο Gazarte στις 21 Οκτώβρη. Να μη λείψει κανείς!

Maya Siozou: Με τον Ian Ikon κατ’ αρχάς μας συνδέει μια φιλία που κρατάει πολλά χρόνια, από τον καιρό που και οι δύο ζούσαμε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί μάλιστα συμμετείχα και στο project του MONTHS  όπου έκανα και την παρθενική μου εμφάνιση στην δισκογραφία και έτυχε να αντιληφθώ και δια ζώσης το σπάνιο μουσικό του ένστικτο. Έκτοτε κατεβήκαμε και οι δυο στην Αθήνα και δεν χάναμε ποτέ την ευκαιρία να τζαμάρουμε μαζί αλλά και να συναναστρεφόμαστε φιλικά. Τώρα με την ευκαιρία του live στο gazarte οι μουσικές μας ζωές διασταυρώνονται ξανά επί σκηνής αυτή τη φορά. Κι είναι τιμή μου να συμμετέχω σε αυτή τη μοναδική βραδιά…

Τέλος, ο ίδιος ο Ian Ikon αναφέρει, με αφορμή το live:

Τραγούδια έγραφα από τα χρόνια της εφηβείας μου. Σχετικά πρόσφατα όμως κι αφού άρχισα σιγά σιγά να δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα στην μουσική απ’ ότι στην διαφήμιση και την γραφιστική που είναι ο φυσικός επαγγελματικός μου χώρος άρχισα και να ηχογραφώ.

Διάφοροι φίλοι τραγουδιστές μου ζητούσαν κατά καιρούς να τους γράψω κομμάτια κι έτσι προσάρμοζα κάθε φορά την σύνθεση στο ύφος του εκάστοτε καλλιτέχνη. Κι άλλες φορές αναζητούσα εγώ τη φωνή που θα πει ένα τραγούδι μου. Έτσι έγινα ένας κατά παραγγελία τραγουδοποιός. Δεν με χάλασε καθόλου αυτό γιατί βρήκα την ευκαιρία να ασχοληθώ με διάφορα είδη που αγαπούσα. Να πετάγομαι δηλαδή με κέφι θα από την αισθητική της ροκ στην ποπ, απο την blues soul στην house. Άλλωστε όλοι αυτοί οι διαφορετικοί μουσικοί προορισμοί μου δημιουργούν μια πολυχρωμία που μόνο χαρά μου δίνει. Έτσι η αγάπη μου για τη μουσική βρίσκει μια πολύπλευρη εκτόνωση…

Πάντως στιχουργικά η θεματολογία μου ειναι ενιαία. Μιλάει κυρίως για τον έρωτα, την ανάγκη φυγής από το αναμενόμενο και το προφανές, τα ταξίδια και κυρίως τα ταξίδια του νου. Όπου κι αν πας το φαινομενικά ανοίκειο δεν σου είναι και τόσο ξένο εν τέλει. Βλέπεις πόσο εύκολα λύνεται ένα ιδιότυπο παζλ που δείχνει ξανά τον εαυτό σου ή μάλλον καλύτερα τον εαυτό σου που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη.

Στο live του Gazarte θα ταξιδέψουμε με “όχημα” την μουσική σε διαφορετικούς μουσικούς προορισμούς. Variey is the spice of life είπε ο Όσκαρ Ουάιλντ…

Μην τους χάσετε! Στη σκηνή του Gazarte, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.