Η Σουηδέζα Tove Alsterdal, η ανερχόμενη Σκανδιναβή συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας, μιλά για το Human Trafficking και συναντά τους Έλληνες αναγνώστες της.

Η Tove Alsterdal επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα για να συμμετάσχει στο Break the Chain, ένα φεστιβάλ για την καταπολέμηση της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2016, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων.

Το Break the Chain, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Δήμο Αθηναίων, αποτελεί μια συλλογική εκστρατεία κοινωνικής αφύπνισης, η οποία με όχημα την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στοχεύει στην ενημέρωση, αφύπνιση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινού ενάντια στην εκμετάλλευση και στην εμπορία ανθρώπων από άνθρωπο, στη σύγχρονη δουλεία. Όλες οι μορφές τέχνης «μιλούν» με τη δική τους γλώσσα και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σπάσει η αλυσίδα της εκμετάλλευσης.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, από τις 5 έως τις 6:30 το απόγευμα, η Tove Alsterdal, καλεσμένη του φεστιβάλ και με την υποστήριξη του Συλλόγου Σουηδικής Γλώσσας και του Σουηδικού Ινστιτούτου, θα συμμετάσχει σε ένα διαφορετικό λογοτεχνικό αναλόγιο, όπου θα μιλήσει για το βιβλίο της Οι γυναίκες στην παραλία –ένα αστυνομικό μυθιστόρημα για τη σύγχρονη δουλεία και τη λαθρομετανάστευση– που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με την ομότεχνή της Polona Kovac από τη Σλοβενία για την εμπειρία της λογοτεχνικής γραφής για το Human Trafficking. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Τζίνα Μοσχολιού.

Στις 25 Οκτωβρίου 2016, στις 7:30 το βράδυ, στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, οι Έλληνες φαν του αστυνομικού θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να γνωρίσουν από κοντά την ανερχόμενη συγγραφέα σε μια εκδήλωση ανοιχτή στο αναγνωστικό κοινό. Για το έργο της θα μιλήσει η Χρύσα Σπυροπούλου, συγγραφέας, μεταφράστρια και κριτικός λογοτεχνίας, ενώ στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο μεταφραστής των βιβλίων της Λύο Καλοβυρνάς.

Η σουηδέζα συγγραφέας Τove Alsterdal με το βιβλίο της Οι γυναίκες στην παραλία θίγει το λεπτό και σύνθετο θέμα της λαθρομετανάστευσης με καταπληκτική μαεστρία και απόλυτη ισορροπία.

Στις 21 Νοεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο Θαμμένοι στη σιωπή, ένα θρίλερ με στοιχεία ιστορικού μυθιστορήματος, μια ιστορία που βρίθει από ιδεολογικές και θρησκευτικές πολώσεις.

Διαβάστε επίσης: Οι γυναίκες στην παραλία – Tove Alsterdal

Break The Chain Festival στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων