Από τις Εκδόσεις Πορφύρα κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, H Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής σημαίας της Πηνελόπης Μωραΐτου σε εικονογράφηση Πέγκυς Φούρκα.


Η γνωστή συγγραφέας επανέρχεται με ένα έργο που έλειπε από τις παιδικές βιβλιοθήκες! Αυτή τη φορά επιλέγει να ασχοληθεί με την πρόσφατη ελληνική ιστορία και να μας μιλήσει για τη σημαία των Ελλήνων και τα ιστορικά γεγονότα που σφράγισαν όχι μόνο την εμφάνισή της αλλά και τη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας. Ένα βιβλίο για να γνωρίσουμε την ιστορική μας ταυτότητα ώστε με πίστη σε αυτή αλλά και σεβασμό στους συνανθρώπους μας που προέρχονται από διαφορετικές ιστορικές και πολιτισμικές αφετηρίες, να ανοιχτούμε στις απαιτήσεις της εποχής που ζούμε.


– Αχ! Πιάστηκα, βρε παιδάκι μου, τόσον καιρό στριμωγμένη ανάμεσα στις ντουλάπες.

Ήταν μια παλιά σημαία! Το κοντάρι της φθαρμένο, γεμάτο χαραγματιές, και το πανί της λεκιασμένο. Η Ελευθερία ξαφνιασμένη κοίταξε τη σημαία ψιθυρίζοντας:

– Παναγία μου, βάλε το χέρι σου! Δεν πάω καλά… μου μιλάνε και οι σημαίες…

– Όλα μιλάνε γύρω μας, μικρή μου, είπε με νόημα η παλιά σημαία.

– Και, δηλαδή, τι μπορεί να ξέρει μια σημαία;

– Πολλά, μικρή μου. Βλέπεις, μέσα μου ζουν όλοι οι Έλληνες. Είμαι τα όνειρα των μικρών παιδιών, είμαι οι ελπίδες των νέων, τα ιδανικά και οι αξίες των προγόνων μας. Του Χριστού η πίστη η αγία αλλά και της πατρίδας η ελευθερία. Έλα, πιάσε το κοντάρι μου και ταξίδεψε μαζί μου για να καταλάβεις…


Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες!