Η Art in Progress και οι Εκδόσεις «Πικραμένος» έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν την κυκλοφορία του βιβλίου Τέχνη Μη-Τέχνη, συνοδευτική έκδοση του 4ου Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ Πάτρας | RE-culture 4.

Η πρώτη επικοινωνία του κοινού με την διοργάνωση αλλά και την έκδοση του βιβλίου ξεκινά με την συνέντευξη τύπου της Art in Progress με αφορμή το φετινό RE-culture 4 όπου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19/10/2016, στις 11:00 το πρωί, στην Αγορά Αργύρη (Αγ. Ανδρέου 12-14) και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Το βιβλίο πραγματεύεται τις οριακές καταστάσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας, καθώς αυτές παραμένουν ακόμη στην περιφέρεια του καλλιτεχνικού θεσμού. Αν και ισχύει ότι η σύγχρονη τέχνη έχει ανοίξει ένα δυσθεώρητο εύρος έργων και δράσεων στις εικαστικές τέχνες, η αναγνώριση και πρόσληψη διαφόρων πεδίων υπολανθάνει σε μία αμφίσημη περιοχή μεταξύ θεσμικής τέχνης και ακαθόριστης δημιουργικότητας. Αυτά πεδία εξερευνά η παρούσα έκδοση με αφορμή τα έργα που εκτίθενται στο φεστιβάλ RE-culture 4 στις ακόλουθες θεματικές: τέχνη των ψυχικών ασθενών, ανώνυμη τέχνη, τέχνη από τη Βόρεια Κορέα, το γκράφιτι, το σεξ στην τέχνη, ψυχεδελική τέχνη και το ελλαδικό καλλιτεχνικό άντεργκραουντ. Παράλληλα, φιλοξενούνται αφιερώματα στα νέα μέσα και στους καλλιτέχνες: Τζούλιο Καΐμη, Τάκη Γερμενή και Αντώνη Βάθη μαζί με έργα που επελέγησαν μέσω ανοικτής πρόσκλησης για τις θεματικές του φεστιβάλ.

Σας ενημερώνουμε ότι το RE-culture 4 δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και βασίζεται στην εθελοντική προσπάθεια ενεργών πολιτών σε ολόκληρη την χώρα.