Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ρόλοιng

Ρόλοιng
Η Μήδεια του Ευριπίδη, η Οφηλία του Σαίξπηρ, ο Τζώρτζ του Αλμπυ και ο Ιππόλυτος της Σάρα Κέιν συναντιόνται σε ένα πάρτυ επί σκηνής Θεάτρου Τέχνης Ακτίς Αελίου χωρίς να ξέρουν που θα καταλήξει…

Ρολάρουν σε ένα πάρτυ που διοργανώνεται στο φουαγιέ του θεάτρου, σε μια χοροθεατρική παράσταση έρευνας, που έχει ως κύριο εκφραστικό μέσο το σώμα και όχι τον λόγο. Τέσσερεις μεγάλοι ρόλοι του παγκόσμιου ρεπερτορίου με κοινές και αντίθετες πορείες συνυπάρχουν, συνομιλούν, συγκρούονται και δημιουργούν ένα εν δυνάμει καινούργιο έργο όπου ο έρωτας, ο εγκλωβισμός, η απώλεια και ο θάνατος συγκροτούν τον κύριο κορμό του.γλιστρούν στη σκηνή , ρολάροντας από

Η σύλληψη και η σκηνοθεσία είναι της Αναστασίας Θεοφανίδου και ερμηνεύουν οι Γιάννης Καραούλης (Ιππόλυτος), Ανέτα Λιάπτση (Οφηλία), Χρήστος Τανταλάκης (Τζώρτζ), Ευσταθία Τσαπαρέλη (Μήδεια).

Σχετικές ειδήσεις
Σαίξπηρ για 2 - Νέα Υόρκη - Αθήνα: δύο έργα του Σαίξπηρ στο Θέατρο Άλφα Ιδέα
24.11.2016 15:53
Δύο ομάδες, δύο χώρες, δύο έργα του Σαίξπηρ για δύο άτομα. Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, μια συνάντηση για ένα θέατρο ανθρώπινο, χειροποίητο, συγκινησιακό.
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Κυμβελίνος, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Εξαρχείων
21.10.2016 16:39
Στην έκτη της παραγωγή η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων παρουσιάζει στο Θέαρεο Εξαρχείων την αινιγματική περιπετειώδη κωμωδία του Σαίξπηρ «Κυμβελίνος» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.
Η
04.10.2016 17:25
Χρονιά Σαίξπηρ η φετινή και το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει το επετειακό αφιέρωμα στον μεγάλο ελισαβετιανό (που ξεκίνησε την προηγούμενη περίοδο με τον «Ριχάρδο Γ‘» και το «Δωμάτιο του Σαίξπηρ»), ανοίγοντας την Κεντρική Σκηνή, στις 20 Οκτωβρίου με τη «Δωδέκατη νύχτα».
Αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
16.09.2016 15:30
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 παρουσιάζεται στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.