Πώς ένα βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών και δώδεκα δευτερολέπτων μπορεί να αλλάξει την ζωή δύο οικογενειών;

“Ένα συναρπαστικό και γρήγορο έργο… για τέσσερις δυνατές ερμηνείες”

The Guardian
Για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή, παρουσιάζεται το έργο “4 λεπτά & 12 δευτερόλεπτα” του Τζέιμς Φριτς, το οποίο απέσπασε το 2ο βραβείο “Verity Bargate” στο διαγωνισμό για το καλύτερο νέο αγγλικό έργο το 2013, βάζοντας στο μικροσκόπιο τους γονείς που έχουν παιδιά στην εφηβεία.

“Έτσι είναι τα παιδιά, ξέρεις, έχουν ένα κινητό και τραβάνε βίντεο τα πάντα. Δεν τα κατηγορώ. Το ίδιο θα ‘κανα στην ηλικία τους”.

Παράσταση

Σ’ έναν κόσμο όπου οι κάμερες και τα smartphone είναι πανταχού παρόντα, ο συγγραφέας εστιάζει σε ένα προκλητικό και επίκαιρο θέμα ρίχνοντας φως στις ύπουλες ευκαιρίες που προσφέρει η νέα τεχνολογία: τίποτα δεν πεθαίνει σε απευθείας σύνδεση, εκτός από την αξιοπρέπεια!

Τέσσερις ηθοποιοί (Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Δανάη Επιθυμιάδη, Νικόλας Φουρτζής) δημιουργούν μπροστά στους θεατές μία παράσταση με γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ και πολλές ανατροπές!

Υπόθεση

Η Νταϊάνα και ο Ντέβιντ έχουν αφιερώσει την ζωή τους για να δώσουν στον έφηβο γιο τους, Τζακ, την ευκαιρία που εκείνοι δεν είχαν ποτέ, να περάσει τις εξετάσεις και να σπουδάσει Νομική. Αλλά ένα αναπάντεχο γεγονός έξω απ’ το σχολείο απειλεί να καταστρέψει τα πάντα, καθώς ο γιος τους βρίσκεται χτυπημένος από τον αδερφό της κοπέλας του… Όσο προχωράει η ιστορία, οι γονείς αρχίζουν να αμφιβάλλουν για τους κολλητούς φίλους του Τζακ, για τον γιο τους και τέλος για τους ίδιους, μέχρι που μαθαίνουν ότι έχει ανέβει στο Ίντερνετ ένα ερασιτεχνικό βίντεο του Τζακ διάρκειας 4 λεπτών και 12 δευτερολέπτων που θέτει σε κίνδυνο την συμμετοχή του στις εξετάσεις. Ποιον μπορούν να εμπιστευτούν; Πρέπει να καλέσουν την αστυνομία ή να το χειριστούν μόνοι τους; Το βίντεο έχει ήδη 500.000 views!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Νικορέστης Χανιωτάκης
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης – Γεράσιμος Σκαφίδας
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Επιμέλεια Κίνησης: Ειρήνη Στρατηγοπούλου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Παίζουν (αλφαβητικά): Μαργαρίτα Βαρλάμου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Δανάη Επιθυμιάδη, Νικόλας Φουρτζής

Διάρκεια: 70 λεπτά