Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

To 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest ξεκίνησε δυναμικά

To 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest ξεκίνησε δυναμικά

Το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest υποδέχτηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου λαμπερές προσωπικότητες, αναγνωρισμένους σκηνοθέτες, νέους δημιουργούς αλλά και φίλους του κινηματογράφου ανανεώνοντας το ετήσιο ραντεβού τους στο θεσμό που δέκα χρόνια τώρα έχει καταφέρει να γίνει βασικό σημείο συνάντησης των δημιουργών.

Η Τελετή Έναρξης πραγματοποιήθηκε στις 20:00 στο Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Από την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου ξεκίνησαν δράσεις και παράλληλες εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να πλαισιώσουν και να εμπλουτίσουν το Φεστιβάλ.

Η αρχή έγινε στο αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας όπου στις 10.10 π.μ. ξεκίνησαν οι δράσεις της Νεανικής Δημιουργίας με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Στο ακαδημαϊκό τέταρτο: Φοιτητές και Αριστεία» του Γιώργου Μανδελένη.

Το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest διοργανώνει επίσης κύκλο σεμιναρίων με τίτλο «Κινηματογράφος και εκπαίδευση». Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 12 έως και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν σε 4 ημέρες στο Ξενοδοχείο Παλίρροια - αίθουσα «Κλεοπάτρα». Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι καταξιωμένοι καθηγητές δημόσιων και ιδιωτικών Ιδρυμάτων, με πολυετή επαγγελματική εμπειρία στο χώρο του κινηματογράφου.

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου (18.00-20.00) πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με τίτλο «Εκπαίδευση και ΜΜΕ, Η περίπτωση του κινηματογράφου και του ντοκιμαντέρ»  από την Τέσσα Δουλκέρη (Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας του Α.Π.Θ.,Σκηνοθέτις).

Στις 20.30 διεξήχθη μουσική εκδήλωση με τίτλο «Από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα» στην «Οικία Βαϊλου». Συμμετείχαν οι  Marcel Spinei και μουσικοί από το Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας». Από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου ξεκινάει το αφιέρωμα στις Ξένες Κινηματογραφίες. Φέτος την τιμητική του θα έχει το Σύγχρονο Μεξικάνικο Ντοκιμαντέρ . Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με την προβολή τριών ντοκιμαντέρ Μεξικάνικης παραγωγής στο αμφιθέατρο Μεγάρου Περιφερειακής  Ενότητας Εύβοιας.

Από την Τετάρτη 12 έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα λειτουργούν στο Φουαγιέ Μεγάρου Περιφερειακής Κοινότητας Εύβοιας τα παρακάτω:

Έκθεση Εικαστικών Παρεμβάσεων  «Εικαστικές Παρεμβάσεις εμπνευσμένες από τη ζωή των Ρομά» της εικαστικού Βασιλικής Πουρίδου.

Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Βαλυράκη με θεματολογία από τον παγκόσμιο και ελληνικό
κινηματογράφο.

Έκθεση φωτογραφίας του Ιωάννη Γαβριήλ με τίτλο «Οι γειτονιές του Θεού».  Η έκθεση αποτελείται από σειρά φωτογραφιών από γειτονιές της Αθήνας , του Πειραιά, της Κων/πολης και της Κέρκυρας όπου ζουν Ρομά.

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «50 χρόνια ΕΡΤ» . Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από το Αρχείο της ΕΡΤ με στιγμιότυπα από την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ τις ίδιες ημερομηνίες θα λειτουργούν επιπλέον οι παρακάτω εκθέσεις:

Έκθεση φωτογραφίας –Εγκατάσταση από το Ερευνητικό Project της ομάδας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΚΑΘΡΕΠΤΗ, Πλατεία Τζαμί. Συντονίζει ο δάσκαλος Γιώργος Ζαφειρίου .

Έκθεση με τίτλο «Από το κινηματοθέατρον του ξενοδοχείου Λούσυ στο θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος» στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

Διαβάστε επίσης:

10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – Docfest στη Χαλκίδα

Σχετικές ειδήσεις
Το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest ολοκληρώθηκε στη Χαλκίδα
17.10.2016 14:48
Το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016. Η Τελετή Λήξης πραγματοποιήθηκε στις 20:00 στο Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.
Μειονότητες, Ρομά, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Αφιέρωμα από το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest
12.10.2016 17:13
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest διοργανώνει, από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου, το αφιέρωμα «Μειονότητες, Ρομά, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση», με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με τη ζωή και την ένταξη των Ρομά στην ελληνική κοινωνία. Ένα αφιέρωμα για τους Ρομά της Ελλάδας μέσα από τα μάτια των δημιουργών.
10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest: Δράσεις και Εκδηλώσεις
05.10.2016 12:54
Η αυλαία του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest θα ανοίξει για 10η επετειακή χρονιά στην πόλη της Χαλκίδας την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016.
10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – Docfest στη Χαλκίδα
21.09.2016 11:21
Από την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 και για έξι μέρες η καρδιά των Ελλήνων δημιουργών χτυπά δυνατά στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest.
Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Δουβλίνου 2016
08.04.2016 11:47
Το δεύτερο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Δουβλίνου (Dublin Greek Film Festival) θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 21 Απριλίου έως και την Κυριακή 24 Απριλίου στους χώρους: Chester Beatty Library, Filmbase, Omniplex Rathmines και The Sugar Club. Το φεστιβάλ θα προβάλει γνωστές ταινίες, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και θα φιλοξενήσει και μια μουσική εκδήλωση.