Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Σχέσεις

Σχέσεις
H Brasserie Omirou φιλοξενεί την ατομική εικαστική έκθεση του Γιώργου Σαρδή με τίτλο Σχέσεις, στην οποία κυρίαρχο θέμα της έμπνευσης του καλλιτέχνη είναι η ανθρώπινη φιγούρα, το σώμα και η δύναμη που κρύβει μέσα του.

Η τέχνη είναι μία πνευματική ενέργεια που δίνει δύναμη στο παιχνίδι της ωριμότητας καλώντας τον αληθινό εαυτό σε μία ειλικρινή και τίμια σχέση με τον εσωτερικό μας κόσμο. Το σώμα αποτελείται από υλικά όπως χώμα, γύψος, πηλός, πανιά, χαρτί.

 Η ψυχή χρωματίζεται με σκόνες, λάδια, ακρυλικά, πλαστικά χρώματα και σπρέϋ. Κι όλα αυτά, μαζί με την φαντασία του δημιουργού βοηθούν τις φόρμες και το παιχνίδι της μεταμόρφωσης, εξωτερικεύει τις δυνάμεις αρμονικά ισορροπώντας ανάμεσα σε πολλαπλές ταλαντεύσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Happy Birthday: έκθεση γλυπτών του Γιώργου Λάππα στο Μουσείο Μπενάκη
16.09.2016 10:58
Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζει στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου μία έκθεση ˗ φόρο τιμής στο έργο του Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Λάππα, με τίτλο «Happy Birthday».
Εικονόσημα: έκθεση του Μιχάλη Κεραμάρη στον Ιανό
01.07.2016 16:31
Ο IANOS φιλοξενεί την ατομική εικαστική έκθεση του Μιχάλη Κεραμάρη “Εικονόσημα” στον εκθεσιακό χώρο του IANOS CAFE.
Give Me A Moment: έκθεση του David Hammons από τη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου
14.06.2016 15:32
Η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει σπάνια έργα του Αμερικανού καλλιτέχνη David Hammons στην πρώτη σημαντική παρουσίαση της δουλειάς του στην Ελλάδα.
Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας: εικαστική εγκατάσταση στο Μουσείο Μπενάκη
14.06.2016 14:26
Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 12:00 - 14:00 εγκαινιάζεται στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), η εικαστική εγκατάσταση του γνωστού καλλιτέχνη Αλέκου Λεβίδη με τίτλο «Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας». Η εγκατάσταση θα φιλοξενείται στην αίθουσα των ρωμαϊκών γλυπτών του Μουσείου και θα παραμείνει εκεί έως τις 28 Αυγούστου 2016.
Νέα Ισημερία: εγκατάσταση και performance στη γκαλερί Λόλα Νικολάου
10.02.2016 12:17
Η γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη συνεργατική εικαστική εγκατάσταση των Χάρη Κοντοσφύρη - Γιώργου Πανταζή και performance από τον Δημήτρη Ανδρεοσόπουλο, υπό τον τίτλο Νέα Ισημερία.