Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Έναρξη τμήματος μετεκπαίδευσης ηθοποιών με την Κάτια Γέρου Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης

Έναρξη τμήματος μετεκπαίδευσης ηθοποιών με την Κάτια Γέρου  Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης

Φέτος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν τμήμα μετεκπαίδευσης αποφοίτων ηθοποιών με την Κάτια Γέρου.

 

Στόχος είναι οι νέοι ηθοποιοί να εξελίξουν τα εκφραστικά τους μέσα, να εργαστούν πάνω στις δυσκολίες που έχουν συναντήσει έως τώρα στην επαγγελματική τους ζωή και να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στην τέχνη τους.

Το μάθημα της υποκριτικής θα συμπληρωθεί από σεμινάριο κίνησης.  

Στο τμήμα μετεκπαίδευσης μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι δραματικών σχολών.

Τα μαθήματα ξεκινούν το Νοέμβριο και ολοκληρώνονται το Μάιο.

Βιογραφικό

Η Κάτια Γέρου γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Πρώτη επαφή με το θέατρο η παράσταση του «Κύκλου με την Κιμωλία» του Μπρεχτ - Θεατρικό Τμήμα Πανεπιστημίου Αθηνών – (Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, Ιθάκη 1975,  βραβείο ερμηνείας Α’ γυναικείου ρόλου).

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (1976-79).
Το μεγαλύτερο διάστημα εργάστηκε στο Θέατρο Τέχνης (Αρχαίο Δράμα, κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο) σε σκηνοθεσίες Καρόλου Κουν και Γιώργου Λαζάνη.
Δίδαξε στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης επί 25 χρόνια.

Στη μακρόχρονη πορεία της στο θέατρο έχει ερμηνεύσει σημαντικότατους ρόλους αρχαίου δράματος, κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Συνεργάστηκε, επίσης, με τους σκηνοθέτες Μάγια Λυμπεροπούλου, Μίμη Κουγιουμτζή, Κωστή Καπελώνη, Θοδωρή Γράμψα, Άσπα Τομπούλη, Νικαίτη Κοντούρη , Νίκο Μαστοράκη, Βασίλη  Νικολαΐδη και με τον Κυριάκο Κατζουράκη (4  Εικαστικά δρώμενα και 3 ταινίες μεγάλου μήκους).

Για την ερμηνεία της στην ταινία «Μικρές Εξεγέρσεις» κέρδισε το βραβείο ερμηνείας πρώτου γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου, Μαρόκο.

Το 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Αλλάζοντας τους παλμούς της καρδιάς», από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Σχετικές ειδήσεις
Ανώτερη Δραματική Σχολή Πράξη Επτά: Εισαγωγικές εξετάσεις 2016 – 2017
09.09.2016 10:45
Οι αιτήσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Πράξη Επτά ξεκίνησαν.
Ξεκινούν οι αιτήσεις εισαγωγικών εξετάσεων στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης
29.08.2016 11:51
Από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, για το έτος 2016-2017. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Έναρξη εγγραφών στη δραματική σχολή Αθηναϊκή Σκηνή
23.08.2016 16:33
Η Ανώτερη Δραματική Σχολή "Αθηναϊκή Σκηνή" Κάλβου – Καλαμπόκη ξεκινά τις εγγραφές για τους νέους σπουδαστές Υποκριτικής, καθώς και για σπουδαστές από μεταγραφή Β’ και Γ’ έτους, την Τετάρτη 24 Αυγούστου.
Θερινό θεατρικό σεμινάριο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης
24.06.2016 10:00
Η Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης διοργανώνει ένα θερινό σεμινάριο γνωριμίας με την ιστορία και τις βασικές αρχές της Σχολής.
act4greece: Στηρίζουμε το Θέατρο Τέχνης
17.03.2016 10:38
Μια μεγάλη εκστρατεία στήριξης του πολιτισμού ξεκίνησε, με την έναρξη της δράσης «act4greece: στηρίζουμε το Θέατρο Τέχνης», που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν στη Φρυνίχου 14, στην Πλάκα.