Φέτος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν τμήμα μετεκπαίδευσης αποφοίτων ηθοποιών με την Κάτια Γέρου.

Στόχος είναι οι νέοι ηθοποιοί να εξελίξουν τα εκφραστικά τους μέσα, να εργαστούν πάνω στις δυσκολίες που έχουν συναντήσει έως τώρα στην επαγγελματική τους ζωή και να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στην τέχνη τους.

Το μάθημα της υποκριτικής θα συμπληρωθεί από σεμινάριο κίνησης.  

Στο τμήμα μετεκπαίδευσης μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι δραματικών σχολών.

Τα μαθήματα ξεκινούν το Νοέμβριο και ολοκληρώνονται το Μάιο.

Βιογραφικό

Η Κάτια Γέρου γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Πρώτη επαφή με το θέατρο η παράσταση του «Κύκλου με την Κιμωλία» του Μπρεχτ – Θεατρικό Τμήμα Πανεπιστημίου Αθηνών – (Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, Ιθάκη 1975,  βραβείο ερμηνείας Α’ γυναικείου ρόλου).

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (1976-79).
Το μεγαλύτερο διάστημα εργάστηκε στο Θέατρο Τέχνης (Αρχαίο Δράμα, κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο) σε σκηνοθεσίες Καρόλου Κουν και Γιώργου Λαζάνη.
Δίδαξε στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης επί 25 χρόνια.

Στη μακρόχρονη πορεία της στο θέατρο έχει ερμηνεύσει σημαντικότατους ρόλους αρχαίου δράματος, κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Συνεργάστηκε, επίσης, με τους σκηνοθέτες Μάγια Λυμπεροπούλου, Μίμη Κουγιουμτζή, Κωστή Καπελώνη, Θοδωρή Γράμψα, Άσπα Τομπούλη, Νικαίτη Κοντούρη, Νίκο Μαστοράκη, Βασίλη  Νικολαΐδη και με τον Κυριάκο Κατζουράκη (4  Εικαστικά δρώμενα και 3 ταινίες μεγάλου μήκους).

Για την ερμηνεία της στην ταινία «Μικρές Εξεγέρσεις» κέρδισε το βραβείο ερμηνείας πρώτου γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου, Μαρόκο.

Το 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Αλλάζοντας τους παλμούς της καρδιάς», από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.