Στο χώρο Βιβλίου και πολιτισμού Εν Πλω, από το φθινόπωρο του 2015 λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία ένας κύκλος συζητήσεων με πνευματικούς δημιουργούς (ποιητές, πεζογράφους, μουσικούς και ζωγράφους), οι οποίοι παρουσιάζουν στο αναγνωστικό κοινό το έργο τους και την αντανάκλασή του στην καθημερινότητά μας.

Τη σειρά των συναντήσεων επιμελείται και παρουσιάζει ο ποιητής, δοκιμιογράφος και διευθυντής του περιοδικού Νέα ΕυθύνηΔημήτρης Κοσμόπουλος.

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 ο Δημήτρης Κοσμόπουλος συναντά τον ποιητή, δοκιμιογράφο  και διπλωμάτη Γιώργο Βέη.



Ο Γιώργος Βέης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 από Αιγαιονησιώτες. Πρέσβυς επί τιμή. Μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Έχουν κυκλοφορήσει είκοσι δύο έργα του. Μετέφρασε σε βιβλία Μπόρχες, Τσάντλερ και Τζον Λούθερ Λονγκ. Έδωσε σειρά διαλέξεων για τα ελληνικά γράμματα στη Βιβλιοθήκη του αμερικανικού Κογκρέσου, σε ιδρύματα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και σε πανεπιστήμια της Μελβούρνης. Το 1989 τιμήθηκε με το βραβείο «Ανδρέας Κάλβος» του Queens College του Πανεπιστημίου της Πόλης της Νέας Υόρκης για τη στήριξη που παρείχε εκεί, ως πρόξενος, στον τομέα των βυζαντινών και νεοελληνικών σπουδών. Απέσπασε δύο Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας και δύο Βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών. Του έχει απονεμηθεί ο Ανώτερος Ταξιάρχης του Φοίνικος για τις υπηρεσίες του στον διπλωματικό κλάδο. Διετέλεσε Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO.