Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η Γερμανική Κατοχή μέσα από τη Λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης

Η Γερμανική Κατοχή μέσα από τη Λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης

Τη λογοτεχνική εικόνα της Θεσσαλονίκης της Κατοχής θα επιχειρήσει να διερευνήσει η Στρογγυλή Τράπεζα με τίτλο «Η Γερμανική Κατοχή μέσα από τη Λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης» που διοργανώνει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο Μελίνα Μερκούρη .

 

Το πρόγραμμα των εισηγήσεων έχει ως εξής:


-Σωτηρία Σταυρακοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια, τμήμα Φιλολογίας, ΑΠΘ

«Η Γερμανική Κατοχή σε πεζογράφους της Θεσσαλονίκης»

 

-Μάριος Μώρος, φιλόλογος

«Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης στη Λογοτεχνία της Κατοχής»

 

-Περικλής Σφυρίδης, λογοτέχνης

«Η Γερμανική Κατοχή όπως την έζησα:  Προσωπικές εμπειρίες που αναβιώνουν γεγονότα της Κατοχής μέσα στις λογοτεχνικές μου σελίδες»

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Σωτηρία Σταυρακοπούλου.

 

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο  της περιοδικής έκθεσης «Στο περιθώριο του πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Κατοχής μέσα από τη φωτογραφική συλλογή Βύρωνα Μήτου».

Σχετικές ειδήσεις
Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή: «Όταν η ποίηση συναντά τον στίχο. Όταν η λογοτεχνία γίνεται τραγούδι»
07.11.2016 09:49
Η Εριφύλη Μαρωνίτη και ο Δημήτρης Στεφανάκης υποδέχονται τον Μάνο Ελευθερίου, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, στον ΙΑΝΟ και συνομιλούν μαζί του στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων με τίτλο "Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή" με θέμα: «Όταν η ποίηση συναντά τον στίχο. Όταν η λογοτεχνία γίνεται τραγούδι».
Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή: Πώς η λογοτεχνία γίνεται θέαμα
21.09.2016 11:47
Ο Δημήτρης Στεφανάκης και ο ΙΑΝΟS συνεχίζουν για δεύτερη σεζόν τον Κύκλο Συζητήσεων «Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή».
Λογοτεχνία και θέατρο αλά Παντεσπάνιους
16.05.2016 12:30
Με αρωγό τη λογοτεχνία και τη θεατρική έκφραση η Sanofi Ελλάδας μας συστήνει τον παιδικό διαβήτη μέσα από μια καινοτόμα πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης. «Ο Παντεσπάνιους κι εγώ -Το Ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη» είναι το νέο λογοτεχνικό βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά, σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια, το οποίο μέσα από τα βιώματα και την οπτική του εντεκάχρονου ήρωα του, του Παύλου μεταφέρει με άμεσο τρόπο την καθημερινότητα που βιώνει ένα παιδί με διαβήτη τύπου 1.
Ο Δημήτρης Στεφανάκης & ο Πέτρος Τατσόπουλος συζητούν για
16.03.2016 09:50
Ο Δημήτρης Στεφανάκης ξεκινάει στον ΙΑΝΟ, τον κύκλο συζητήσεων με τίτλο «Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή». Μέσα από το βιβλίο του Πώς η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή εκδ. Ψυχογιός, ο συγγραφέας θα εξετάσει με το κοινό και με διαφορετικούς κάθε φορά συνομιλητές, διάφορα κεφάλαια του βιβλίου.
Δημήτρης Στεφανάκης & Μίμης Ανδρουλάκης συζητούν για
10.03.2016 10:27
Ο Δημήτρης Στεφανάκης ξεκινάει στον ΙΑΝΟ, τον κύκλο συζητήσεων με τίτλο «Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή». Μέσα από το βιβλίο του Πώς η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή εκδ. Ψυχογιός, ο συγγραφέας θα εξετάσει με το κοινό και με διαφορετικούς κάθε φορά συνομιλητές, διάφορα κεφάλαια του βιβλίου. ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ