Η ομάδα Όχι παίζουμε αναβιώνει στο Ωδείο Αθηνών τις διαδρομές του Γεώργιου Βιζυηνού, όπως ο ίδιος τις κατέγραψε στο διήγημα που εμπνεύστηκε από την συνάντηση του με τον παράξενο Τούρκο Μοσκώβ Σελήμ.

Ο Mockob – Selim Mid – είναι ο Γ. Βιζυηνός εν μέσω τριών διαδρομών: ξεκινώντας από το Ωδείο Αθηνών στο Δρομοκαΐτειο, στις 15 Απριλίου 1892, στη συνέχεια περνώντας από την ζωή στο θάνατο, στις 15 Απριλίου 1896, με αναφορές στη διαδρομή του από τα χαμένα μεταλλεία της Βιζύης προς την Αθήνα, όταν και γνωρίζει τον Μοσκώβ Σελήμ, και αποφασίζει να μεταφέρει, την ζωή του και την συνάντησή τους, σε διήγημα.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο Ωδείο Αθηνών, εκεί όπου ο συγγραφέας δίδαξε πρώτος στην ιστορία του Ωδείου δραματολογία (1890 -1892), γνώρισε τον τελευταίο έρωτα της ζωής του και εκδήλωσε τα συμπτώματα που τον οδήγησαν στο Δρομοκαΐτειο.

Η ομάδα χρησιμοποιεί για την παράσταση, την πλοκή και αυτούσια αποσπάσματα από το τελευταίο διήγημα του Γ. Βιζυηνού «Μοσκώβ-Σελήμ», μέσα από το οποίο ο Βιζυηνός φροντίζει ώστε να μείνει στην ιστορία η προσωπικότητα ενός «αγαθού και παράδοξου» Τούρκου που συνάντησε τυχαία και συμπάθησε, στην ρημαγμένη από τους Τουρκικούς πολέμους πατρίδα του, την Βιζύη, σε ένα από τα χωρίς αποτέλεσμα ταξίδια του για το χτίσιμο μιας καλύτερης ζωής.

Παίζουν οι Τζίνα Θλιβέρη και ο Δημήτρης Μοθωναίος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη.