Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Το ομώνυμο ντεμπούτο των Chickn είναι γεγονός!

Το ομώνυμο ντεμπούτο των Chickn είναι γεγονός!

Το “Chickn” κυκλοφορεί σε διπλό βινύλιο με bonus cd και digital album από την Inner Ear.


MEN ARE DEAD 
MEN ARE GONE 
BUT SOME CHICKN CARRIED ON

 

Πρόκειται για ένα ραδιοφωνικό zapping σε μία διαδρομή 68 λεπτών με αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα πεδίο που ξεδιπλώνεται και ταυτόχρονα για ένα κάλεσμα περιπλάνησης. Πρόκειται για μία προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να εφεύρουν τον εαυτό τους παίζοντας. Πρόκειται για Jetztzeit rock. Έναν ήχο-άλμα στον ελεύθερο ουρανό της ιστορίας.

O δίσκος συντέθηκε από την τριμελή μπάντα των Chickn από θραύσματα χρόνων την περίοδο 2014-2015 σε Αθήνα και Βαλένθια, ενώ ηχογραφήθηκε μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου του 2015 στο Sonic Playground Studio και στο σπίτι του Ηρακλή Βλαχάκη, σε παραγωγή Chickn και Νίκου Τριανταφύλλου . Το mastering έγινε από τον Alan Douches στα West West Side Studios στη Νέα Υόρκη.

 

Οι Chickn είναι οι:

Άγγελος Κράλλης (φωνή, στίχοι, ηλεκτρικές-ακουστικές-resonator κιθάρες, ηλεκτρικό sitar, λαούτο, synthesizers, τσαμπούνα, στάμνες, drum machine, steel drum)
Ευάγγελος Ασλανίδης (τύμπανα, κρουστά, djembe, νταρμπούκα, μπεντίρ)
Παντελής Καρασεβδάς (τύμπανα, κρουστά, congas, djembe)

 

Στο album συμμετέχουν:

Sir Kosmiche (μπάσο), Κωνσταντίνος Πρωτόπαππας (ηλεκτρική κιθάρα), Χάρης Νείλας (νταρμπούκα, congas, cowbell), Αντρέας Κιλτσικσής (ούτι, αμανές), Prins Obi (συπληρωματικά πλήκτρα και φωνές) και King Elephant (σαξόφωνο), Νίκος Τριανταφύλλου και Ηρακλής Βλαχάκης (ηχοληψία).

 

Οι Chickn είναι ένα αρθρωτό μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα τα Χριστούγεννα του 2012. Ηχογράφησαν το πρώτο τους demo στα μέσα του 2013 όπου ξεκίνησαν να δημιουργούν τη σημερινή τους φόρμα. Αποκαλούν τη μουσική που παίζουν Jetztzeit rock, αν και στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι παραπάνω από οργανική μουσική.

Ο αυτοσχεδιασμός είναι ο βασικότερος πυλώνας της μουσικής τους καθώς και η ροπή τους να αγκαλιάζουν το απρόσμενο. Έχουν αναπτύξει έναν ευρύ κύκλο καλλιτεχνών με τους οποίους συμπράττουν και σαν αποτέλεσμα το line up τους καθορίζεται από τις εκφραστικές τους ανάγκες και μεταβάλλεται διαρκώς.

Κάθε μέλος των Chickn προσφέρει την οπτική του πάνω στο ίδιο όραμα και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα εκλεκτικό αμάλγαμα εκστατικών μοτίβων με ανάποδες γκρούβες, μανιωδών riffs και υπαρξιακών φωνητικών.

Τα live τους είναι απρόβλεπτα καθώς ανάμεσα στις υπόλοιπες συνήθειές τους δεν τηρούν την playlist τους και παραλλάσσουν διαρκώς τις εκδοχές των τραγουδιών τους. Όταν οι Chickn παίζουν live, να περιμένετε στη σκηνή από τρία ως εννιά άτομα.

Oι Chickn έχουν ήδη κυκλοφορήσει 3 singles. Το πρώτο τους LP αναμένεται τον Οκτώβριο του 2016 από την Inner Ear.

Οι Chickn είναι οι: Άγγελος Κράλλης, Ευάγγελος Ασλανίδης και Παντελής Καρασεβδάς.


Διαθέσιμο για προ-παραγγελία στο ψηφιακό κατάστημα της Inner Ear και στη σελίδα μας στο Bandcamp

Facebook page

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Οι Chickn live στο Gagarin 205
14.10.2016 14:40
Οι Chickn θα εμφανιστούν για ένα live στο Gagarin 205 την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, με special guests τους A Victim Of Society.
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Μία μελωδία… χίλιες εικόνες!: συναυλία μουσικής δωματίου της ΚΟΑ στο Gazarte
25.02.2016 14:08
Δεν είναι καινούρια διαπίστωση, ούτε ακριβώς πρωτότυπη: στα νοερά «παιχνίδια» των κινηματογραφικών συνειρμών, βασικό ρόλο παίζει πολύ συχνά και η μουσική μνήμη. Είναι π.χ. σχεδόν αδύνατον να επαναφέρει κάποιος στη φαντασία του από τον «Νονό» ΙΙΙ του Κόπολα, την περίφημη σκηνή του πυροβολισμού και του θανάτου της «Μαίρη Κορλεόνε» (Σοφία Κόπολα) και του θρήνου του πατέρα της «Μάικλ Κορλεόνε» (Αλ Πατσίνο) στα σκαλιά του Τεάτρο Μάσιμο του Παλέρμο, χωρίς τη μουσική υπόκρουση της Cavalleria rusticana του Πιέτρο Μασκάνι.