Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την σειρά Μικρές καληνύχτες κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Ιουλίας Κωστοπούλου, Παπαγάλος πειρατής σε εικονογράφηση Πετρούλας Κρίγκου.

Ο γκρίζος αφρικανός παπαγάλος ήτανε ταξιδευτής μεγάλος. Είχε όμως καημό να γίνει πειρατής… Ήθελε και αυτός πειρατικό καπέλο, ασημένιο γάντζο, μαύρο κάλυμμα στο μάτι, αλλά πιο πολύ ακόμα ήθελε την αγάπη της πειρατίνας του!

Λίγα λόγια για τη σειρά Μικρές Καληνύχτες
Μια φορά κι έναν καιρό… δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο… Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!
Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!

Η Ιουλία Κωστοπούλου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και Μουσική Ανθρωπολογία στην Αθήνα. Ο Παπαγάλος πειρατής είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο.

Η Πετρούλα Κρίγκου γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Fine arts στη Μεγάλη Βρετανία στο Kent Institute of Art & Design και στο Κingstone University. Στην Αγγλία δημιούργησε τα πρώτα διαδραστικά έργα και τις πρώτες εικονογραφήσεις της με θέμα τη πόλη και την επικοινωνία. Γυρνώντας στην Ελλάδα αποφοίτησε από τον Akto εικαστικών τεχνών. Εκεί άρχισε να ασχολείται με τη δημιουργία εγκαταστάσεων και ζωγραφικών έργων. Επίσης είναι ιδρύτρια της δημιουργικής ομάδας Little rocks, η οποία δραστηριοποιείται στο δημιουργικό upcyling: τη διαδικασία μετατροπής άχρηστων στοιχείων και υλικών σε εφαρμοσμένα αντικείμενα και έργα τέχνης. Σήμερα συνεχίζει να ασχολείται με την εικονογράφηση και τα εικαστικά.