Όσοι δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν έγκαιρα τις θέσεις τους για τις sold out παραστάσεις της προηγούμενης σεζόν, έχουν τώρα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτή τη μοναδική παραγωγή στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο του ΜΜΑ από τις 23 Οκτωβρίου 2016! Ένα πρωτότυπο θεατρικό πολυθέαμα με χιούμορ, δράση, ζωντανή μουσική και τραγούδια από όλο τον κόσμο, και διαδραστικές  βιντεοπροβολές που είδαν δεκάδες χιλιάδες μικροί και μεγάλοι θεατές! Μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!

Το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν παραμένει αγαπημένο ανάγνωσμα των παιδιών ενάμιση σχεδόν αιώνα μετά την έκδοσή του (1873), με αμέτρητες επανεκδόσεις σε δεκάδες γλώσσες, κινηματογραφικές και θεατρικές μεταφορές. Με αφορμή ένα στοίχημα, ο Φιλέας Φογκ θα ξεκινήσει από το Λονδίνο για τον γύρο του κόσμου με τρένο, πλοίο, ποδήλατο, έλκηθρο… ακόμα και με ελέφαντα! Μαζί με τον πιστό αλλά αγαθό υπηρέτη του Πασπαρτού και τον  επίμονο αστυνόμο Φιξ ταξιδεύουν σε μακρινά μέρη, γνωρίζουν αλλιώτικους ανθρώπους, αντιμετωπίζουν απρόοπτες καταστάσεις και καταφέρνουν να σώσουν την πριγκίπισσα Αούντα, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή!

Η ιστορία προβάλλει την εφευρετικότητα και την κινητοποίηση των εσωτερικών μας δυνάμεων στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, την αφοσίωση στην επίτευξη στόχων, τονίζει το αίσθημα της τιμής και του δικαίου, μας ξεναγεί στα ήθη και στις παραδόσεις διαφορετικών πολιτισμών, μας εξοικειώνει με την έννοια του χρόνου, προσφέρει άφθονη δράση, χιούμορ και περιπέτεια.

Η σκηνοθετική ματιά της Τατιάνας Λύγαρη και οι συνεργάτες της παρασύρουν, μέσα από έναν ειδικά διαμορφωμένο νέο σκηνικό χώρο, μικρούς και μεγάλους σε ένα σαγηνευτικό ταξίδι με φαντασία, χιούμορ και ευαισθησία. Η σύγχρονη διασκευή του Γιώργου Γαλίτη αποδίδει ανάγλυφα την καταπληκτική περιπέτεια, η πρωτότυπη μουσική του Μηνά Ι. Αλεξιάδη ερμηνεύεται ζωντανά από τους 4 μουσικούς του συγκροτήματος Vice Versa με ποικιλία οργάνων και μουσικών στιλ, «χτίζοντας» κάθε φορά μια μαγική ατμόσφαιρα! Φαντασμαγορικές βιντεοπροβολές και χορογραφίες μας ταξιδεύουν από το Λονδίνο στην Καλκούτα, και από το Χονγκ Κονγκ στο Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη! Τα σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ αλλά και η έκθεση στο φουαγιέ με αφίσες από το Μουσείο «Ιουλίου Βερν» στη Νάντη της Γαλλίας απογειώνουν το θέαμα!

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη
Θεατρική διασκευή: Γιώργος Γαλίτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Μηνάς Ι. Αλεξιάδης
Μουσική διδασκαλία: Άλκηστις Ραυτοπούλου
Video design: Σπύρος Ρασιδάκης, Αλέξανδρος Τσερέπας
Χορογραφία: Πέπη Ζαχαροπούλου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης  
Βοηθός σκηνοθέτη: Πέπη Ζαχαροπούλου
Μακιγιάζ: Αργυρώ Κουρουπού

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά):
Χάρης Αγγέλου, Τίνα Γιωτοπούλου, Δημήτρης Διακοσάββας, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Πάνος Παπαγεωργόπουλος, Κωνσταντίνος Πέτρου, Βασίλης Πουλάκος, Στέφη Πουλοπούλου, Σαμψών Φύτρος.

Μουσικό συγκρότημα Vice Versa
Άλκηστις Ραυτοπούλου: πιάνο-πλήκτρα
Φώτης Μυλωνάς: μπάσο, φλάουτο, κλαρινέτο, νέι, μπανσούρι, μεταλλόφωνο
Σωκράτης Γανιάρης: τύμπανα, κρουστά

Και ο Απόστολος Θεοδοσίου: κιθάρες-ηχητικά εφέ

Θερμές ευχαριστίες στο Artistic Studio Oriental Expression και στην Άννα Δημητράτου για την επιμέλεια της ινδικής κινησιολογίας.

Για παιδιά από 6 ετών και άνω

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά περίπου (με διάλειμμα 20 λεπτών)