Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Θανάσιμα αμαρτήματα: έκθεση της L. Levi στο κτίριο των Εκδόσεων Καλέντη

Θανάσιμα αμαρτήματα: έκθεση της L. Levi στο κτίριο των Εκδόσεων Καλέντη

Η δεύτερη ατομική έκθεση της εικαστικού L. LEVI, με τίτλο Θανάσιμα αμαρτήματα, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο κτίριο των Εκδόσεων Καλέντη.

Η ζωγράφος στην νέα της δουλειά επικοινωνεί συναισθήματα και εκφράσεις μέσα από φαινομενικά αγγελικά πλασμένα σώματα, κρατώντας κρυφά τα Θανάσιμα Αμαρτήματα και τα τραύματά τους.

Το πινέλο αποτυπώνει την καταφρόνια σ΄ ένα βλέμμα, την γύμνια της μοναξιάς και τα φυλακίζει στον καμβά στην πιό ευάλωτη στιγμή της ύπαρξης – την στιγμή που νιώθουμε ότι δεν μας βλέπουν.

Η ζωγράφος σας προσκαλεί να μοιραστείτε την εμπειρία της μέσα από αυτό το ταξίδι.

Βιογραφικό L. Levi (Λίλλιαν Αλεβιζοπούλου)

Η Λίλλιαν Αλεβιζοπούλου γεννἠθηκε στην Αθἠνα. Σποὐδασε Μάρκετινκ και Διοίκηση Επιχειρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτεἰες Αμερικἠς . Εργάστηκε στον τομεα του Μάρκετινκ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λόγω της φύσης της εργασίας της και της γοητείας που ασκούσε πάνω της το άγνωστο, ταξίδεψε εκτεταμένα στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία, όπου αποκόμισε εμπειρίες και βιώματα, τα οποία επηρέασαν το “βλέμμα” της σε οτι αφορά την αγαπημένη της τέχνη, τη ζωγραφική.

Με την Ζωγραφική, ξεκίνησε να ασχολείται τα τελευταία δεκαεπτά χρονια, αλλά από πολύ μικρή η μεγάλη της αγάπη την έκανε να αποζητά να περιστοιχίζεται απο την Τέχνη. Μαθήτρια στο λύκειο ακόμη παρακολούθησε εργαστήρια στο SAIC (School of the Art Institute of Chicago) την σχολή -που ιδρύθηκε το ετος 1966 και κατεχει ηγετική θεση στον κοσμο της τεχνης των Η.Π.Α.- στην πόλη οπου μεγάλωσε, το Σικάγο.

Οταν αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με αυτό που την γοήτευε, επέλεξε το Manchester School of Arts στην Αγγλία, όπου ζούσε, εργαζόταν και σπούδαζε για μιά δεκαετία απο το 1999.

Ζωγραφίζει, με ακρυλικά, κυρίως πορτραίτα και το ανθρώπινο σώμα , συχνά γυμνό, ενώ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην έκφραση του προσώπου και στο βλέμμα, καθώς σε αυτά προβάλλει τα δικά της ερεθίσματα της ανθρώπινης ψυχής. Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις στην Ελλαδα και στο εξωτερικό, δίνοντας προσωπική ερμηνεία στην “Ψυχή και το Σώμα”. Ερμηνεία που έχει χαρακτηρισθεί οτι αγγίζει μια έκφανση της Pop Art.

Yπογράφει τα έργα της με το ψευδώνυμο L. Levi.

Σχετικές ειδήσεις
Texting Spirits: έκθεση της Lola Montes Schnabel στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
25.11.2016 17:17
Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η πρώτη ατομική έκθεση της Αμερικανίδας εικαστικού Lola Montes Schnabel (Νέα Υόρκη 1981) στην Ελλάδα, σε επιμέλεια του εικαστικού Δημήτρη Αντωνίτση.
Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα στον Πολυχώρο VAULT
03.11.2016 14:02
Με την “Ζηλοφθονία” συνεχίζεται το Φωτογραφικό Project SEVEN που διοργανώνει ο Πολυχώρος VAULT. Η έκθεση θα διαρκέσει 7 ημέρες, από την Δευτέρα 7 έως την Κυριακη 13 Νοεμβρίου.
Σπουδή στην ΟΔΥΣΕΙΑ: αφιερωματική έκθεση για το Νίκο Καζαντζάκη στην αίθουσα τέχνης ena Contemporary Art
26.10.2016 15:36
Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα τέχνης ena Contemporary Art θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της αφιερωματική έκθεση για το Νίκο Καζαντζάκη, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, των Εκδόσεων Καζαντζάκη & του Μουσείου Καζαντζάκη.
ΜΑΖΕΙ ή ΠΟΤΕ=ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ: έκθεση της Έλλης Γρίβα στη γκαλερί Art Zone 42
26.09.2016 16:29
Η γκαλερί ART ZONE 42 έχει την ιδιαίτερη χαρά να παρουσιάσει στο κοινό την 16η ατομική έκθεση ζωγραφικής, ποίησης, installation, performance και βιβλίου της εικαστικού Έλλης Γρίβα, από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου, με τίτλο: MAZEI Ή ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 7:30μμ.
Mykonos to Athens: ομαδική  έκθεση στη γκαλερί Σκουφά
19.09.2016 13:31
Εγκαινιάζεται την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 μ.μ. το βράδυ, η ομαδική έκθεση με τίτλο ‘Mykonos to Athens’, στην Γκαλερί Σκουφά Αθήνας, σηματοδοτώντας την έναρξη του εικαστικού της προγράμματος για το Χειμώνα 2016-2017. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 10 Οκτωβρίου.